Gidenlerin Yeri Dolmamış !..

 

Gidenlerin Yeri Dolmamış !..

Çaykur Rizespor en iyi yaptığı işi yaparak bir kez daha sezon başında kadro üzerinden doldur boşalt yaparak yeni sezona kabuk değiştirerek başladı.

Her sezon iskelet kadro kurulacak edebiyatı altında yapılan onca transferler den bu sezon pasta kesimi sırası teknik direktör Bülent Uygun’a sıra gelirken sportif direktör Fahri Tatan ise sanırım taraftara sunulan pastanın kreması durumunda gözüküyor.

Tahir Başkan futbolun içinden gelen bu işi bilen bir insan. Tabi şimdiye denk alınan oyuncuları kim aldıysa Başkan’a bir bir sıralamıştır.

Başkanım tam hazır değiller..

Başkanım adaptasyon sorunu  çektiler..

Başkanım bize zaman lazım milli aradan sonra bu yeni isimler bak göreceksiniz uçacaklar..

Ya arkadaş bu Rizeli bu filmi defalarca gördü, yaşadı ve çok idmanlı…

Şimdiye denk alınan oyunculardan Alper hariç hepsi bir önceki sezonlarda olduğu gibi vasat altı isimler. Gökhan Gönül’ü de tabi kalite ve tecrübe olarak ayrı tutuyorum…

Bu takıma kalite lazım. ..

Yapılan transferlerden size tek bir örnek vereyim maça geçeyim.

İsveçli Holmen Rıza Çalımbay döneminde yani bundan 7 sene önce Rizespor’un kapısına gelmişti. Holmen o zaman genç, kuvvetli ve Milli oyuncu. Bu oyuncuyu o dönem Rizespor transfer komitesi almadı, yeterli görmedi.

Ya şimdi .. Adam partneri Seliim ile sanki disneyland a eğlence turuna çıkmış. Hiçbir özelliği yok. Bu savunma altında bu sezon işimiz gerçekten çok ama çok zor. Acil o bölgeye kaliteli “baba” stoper ler transferi şart..

Dün akşam son şampiyon Beşiktaş karşısında Dolmabahçe de hiçte iyi görüntü vermedik.  Evet ilk maç, oturmuş bir kadrosu olan Beşiktaş’a karşı oynuyorsun ama gelen ilk görüntü açık ara takımda kalite eksiği olduğu. Bir tek Alper alıyor, istiyor, bir şeyler yapmak istiyor. Diğerleri ona ayak bile uyduramıyor. Yediğin goller kamera şakası gibi. Rizespor’a kim gelirse gelsin hangi hoca olursa olsun ilk mazereti  "Bireysel hata” ya sığınmak oluyor. Sanki bu topçuları hoca değil de "mincisi Kemal" aldı bu takıma!.

Fazlada uzatmanın bir anlamı yok. Sezon başı taraftarı önünde oynayan son şampiyon Başiktaş takımına karşı 3 farklı bir yenilgi aldık. Beşiktaş’ın yaptıkları bize lazım değil. Bizim yapamadıklarımıza bakalım. Kaleye bulan şutumuz yok. Transferin bitimine 2 hafta kala bu saatten sonra en az 4 – 5 kaliteli oyuncuyu parayı basarak alacaksın. Aksi durumunda Erzurum ve Düzce kampı dün de canlı olarak izlediğim Beşiktaş maçı sonrası düşüncem değişmedi. Ligin en zayıf kadrosu bizde! Bir kere gidenlerin yeri dolmamış. Gelenlerin içinde Mendes, Boldrin’in serçe parmağı olmaz. Holmen, stoper Talbi’nin baş parmağı olmaz, Kanat Samudıo’nun yeri hiç dolmamış , forvet Skoda’yı bile arıyoruz.

Özetle takım bundan sonra yapılacak olan “kaliteli” transferlerle şekillenir, yol alır. 8 Eylül’e kadar o kalite gelmezse işimiz zor. Lig uzun maraton ama bu kadroyu oluşturan teknik kadro uzun yolculukta başına sıkıntı alır. Sıkıntı çekmeme adına , taraftarı güldürme adına, rahat bir sezon geçirme adına bu saatten sonra kaliteye sarıl ve o isimleri Rize’ye getir. Aksi durumda “eyvah para etmez” benden söylemesi..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 2 0
    {usertitle}

    samet sertkaya

     14 Ağustos 2021 13:38
         

    tam  doğru  rıze  yanlış  yolda acıl  transıfer  lazım

  2. 0 1
    {usertitle}

    ishak

     15 Ağustos 2021 14:37
         

    selim  çok doğru yazdıkların sen 3 maç sıfır çekersen seni ara transfer zor kurtarır  alper  çabaladı  diğerleri ne yaptı  yazık yazık  ama rizeli bekler  sabreder  sonra  yolu gösterir 

    selim  çok doğru yazdıkların sen 3 maç sıfır çekersen seni ara transfer zor kurtarır  alper  çabaladı  diğerleri ne yaptı  yazık yazık  ama rizeli bekler  sabreder  sonra  yolu gösterir 

Yorum Yapın