Şampiyonluktan Daha Kıymetli Olacak!

 

Şampiyonluktan Daha Kıymetli Olacak!

Çaykur Rizespor – Alanyaspor maçı dün akşam bence iki eski takım arkadaşı olan hocaların taktik savaşı şeklinde geçti ve taktik savaşını doğru kadro, yerinde oyuncu değişiklikleri hamlesi ile Hamza hoca kazandı.

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki her maç final havasında…

Önceki hafta Kasımpaşa takımını son saniyede geçip ilk 3 puanımıza ulaşmıştık. Hemen bir sonraki hafta komşuda lider Trabzonspor karşısında bir tık daha oyun üzerine çıktık ama puan olarak eli boş dönmüştük. Bu hafta ligde 8 maçtır kaybetmeyen Bülent Korkmaz’ın takımı Alanyaspor maçı bizim adımıza “olmazsa olmaz” maçlardan biriydi. Hani maç öncesi bana deseler; 2,5 puan verelim size, ben kabul etmezdim, mutlak ama mutlak 3 puan almamız gereken bir maça çıktık.

Kabul edelim ki haftalardır istim üzerinde olan G.Saray ve  Fenerbahçe takımlarını deplasmanda mağlup eden, Trabzonspor deplasman maçından bir puan ile dönen bana göre bu ligde kadro yapısı ile tam bir deplasman takımı olan Alanyaspor ile evimizde oynayacağımız maç öncesi Akdeniz temsilcisinde bizim maç öncesi yaşanan eksik oyuncular Bülent Korkmaz hocanın elini kolunu biraz bağlamış durumda idi. Bizde ise haftalar sonra takıma dönen kaptan Gökhan Gönül asıl yeri olan sağbekte görev alırken bana göre dün ki maçın en önemli hamlesi sağbekten orta sahaya çekilen Fabricco oldu. Brezilyalı oyuncu orta sahada özellikle Efecan ve Emre Akbaba ikilisinin aklını başından aldı. Müthiş bastı, savunmasına yardım etti ve sürpriz bindirmeleri ile rakip kaleye inmesini de bildi. Buradan ilk haftalarda Gökhan Gönül gibi bir oyuncuyu haftalardır stoper oynatan sağ bek orjinli Morozıuk’u gönderip o bölgeye Fabricco yamasını yapan Bülent Uygun’a bir kez daha selam olsun! Birde demez mi ; Bu ligde Gökhan Gönül en iyi 5 stoperden biridir!..

Bu taraftarın aklından alay edenler, geldiklerin de; Rize benim baba ocağı diyenler, en ufak taraftarın kötü tezahüratında ise telefona sarılıp, Rizeliyi Reise şikâyet edenler hep bu şehre zarar veren isimler. Geçmişte de örnekleri var zaten!..

Maça dönecek olursam Hamza hoca oyunun başında önde baskı kurdurarak Alanyaspor’un  pas trafiğini nerdeyse başlamadan orada kesti. İlk 45 dakikada gol krallığına adı geçen! Stoper Selim AY alışık olduğu kaleye bu kez kafası ile fileleri havalandırdı, bu devre Sabo ve Boyd iyi bastı, santrafor Palo’da düşüş devam ediyor, ilk devre net pozisyonda topu kafası ile eski kalecimiz Serkan’a teslim etti. Boldrin efendi ise golde asist yaptı, bir topu direkten döndü ama bana göre oyunda kaldığı süre zarfında geçer not almadı. Bu 10 numara da bu sene bir takım numaralar var. Senin 10 numaran sana arada bir maç alır ama bizim 10 numara daha penaltı atıp, G.S takımını eli boş göndermede tam tersi büyük zarar verdi bize.

İkinci devre Alanyaspor maça çok diri başlayan takım oldu. İlk 15 dakika neredeyse tek kale maç oynadılar. Burada yaşanan en büyük sorun çıkarken topun kıymetini bilmediler.  Bu işi yapacak olan krampon Boldrin ama ona her top geldiğinde rakip takım sanki bir kişi fazla oynuyor şablonuna geçti. Yine bu devre Eric Sabo ve Boyd erken oyundan düştüler. Bu maç öncesi dersine iyi çalışan Hamzaoğlu ve ekibi tam zamanında oyuna müdahale ederek Umar ve Dabo değişikliği ile meyvesini aldılar. Bu iki oyuncunun ortaklaşa hazırladığı pozisyonda kazanılan haklı penaltıyı Dokovic beyaz noktadan sol köşeye zımbaladığında maçında skoru belli olmuş, 2- 0 dan sonra son 20 dakika ise neredeyse idman maçı havasını altında son düdükte gelmişti.

Evet, haklı bir galibiyet aldık. Evet, rakip Alanyaspor’un üst düzey eksiklikleri bizim adımıza iyi oldu. Evet,  bu takımın sağbeki Gökhan Gönül’dür. Evet, bu takımın orta sahası dirençli olduğu zaman savunmaya ve kaleci Gökhan’a daha az iş düşüyor. ..

Ama, kazanırken de eksikleri görmek lazım. Özellikle stoperin Selim Ay’ın ligde 2 golü Leverkusen’den gelen santraforun 2 golü olduğu, milyon avroluk Remy’nin siftahı olmadığı, yine Milyon avroluk Bolaiseyi’nin takıma katkı vermediğini görüyoruz. Bu kadar geri pastan hata çıkar, o hata ya gol olur yada kırmızı kart olur. Dün Holmen’in pozisyonunda Hakem Fırat Aydınus kırmızı çıkarsa, maçın şekli komple değişirdi, unutmayalım. Bu takım dikine oynamalı, bu takımın kadro kalitesi buna uygun, önemli olan mental olarak kafayı kaldırmak.

Transfer  döneminde Alanyaspor kaptanı Rizeli Efecan Karaca’nın Rizespor’a gelmek adına elinden gelenin fazlasını yaptığını buna karşı dönemin teknik adamı Bülent Uygun’un bu transferi elinin tersi ile ittiğini ve benim o mevkide Ronaldo Mendes’im var dediğini biliyoruz.  Bunu yazmamda ki sebep yaklaşan transfer dönemi. Bu takım devre arasında transferde bir kez daha hata yapma şansı yok ve birileri ile vedalaşma zamanının çoktan geldiğini düşünüyorum.

İlk yarının bitiminde kalan haftalarda Rizespor kaç puan alır? Bu zor bir soru. Bu ligde her takım her takımı yener.  Burada önemli olan o havayı yakalamak. Alanyaspor’un yenilmezlik serisine son veren, fiyakasını bozan temsilcimiz Rizespor özellikle iç sahada oynayacağı maçlar önemli. Kalan iç saha maçlarından fire vermeden,  deplasman maçlarından ne alırsak kardır hesabı altında ilk yarı bakalım nerede duracağız, hep beraber bunu görüp, yaşayacağız. Son olarak Rizeli taraftarlara. Dün akşam hatırı sayılır taraftarlar bana göre maça damgasını vurdu. Vurdu diyorum çünkü pandemi  ve sonrası hiç bu kadar ilk dakikadan itibaren coşkulu bir taraftar görmemiştim. Rizespor sahada tam sıkıştığı dakikalarda taraftar devreye girdi. Müthiş baskı kurdular, özellikle Holmen’ın kırmızı kart kokan ( verse bir şey diyemeyiz )  pozisyonunda ve kazanılan penaltı atışında hakem Fırat’ın telefon bağlantısı yaptığı dakikalarda! İşte böyle sevgili Rizeliler.  Milli aradan sonra statlar tam kapasite açılacak. Size yakışan bu stadı rakiplere cehennem etmek. Dolduralım, tam destek verelim, son kez bu takıma bu sezon 12. Adam görevini yerine getirelim, zaten bu sene düşersek sayın Kalkavan döneminde olduğu gibi 10. Kattan ayaklarımızın üzerine düşmeyeceğiz, maalesef başımızın üzerine düşeceğiz ve o malum sezon küme düştükten sonra Rize ile yatıp, kalkan sayın H.Kemal Yardımcı gibi bir başkan sayesinde soluksuz tekrar geri dönmek çok zor olacak. Onun içindir ki bu sezon çok önemli. Ölüm kalım maçlarına çıkacağız, bu 3 puanlık maçların anahtarı sizde, ne olursa olsun küsmeyelim. İnanın bu sezon hocamız Hamza Hamzaoğlu ne Akhisar’da yaşadığı şampiyonluk ne de G.Saray da yaşadığı şampiyonluktan çok daha kıymetli olacak, bu takıma bu kadar zarar verip giden Bülent Uygun’un bu kadrosunu ligde tutmak. Bence Hamza hocanın iyi niyeti, taktik doğruları ile bu takım, bu kadro çok daha iyi yerlere Allah’ın izni ile gelecektir. Tabi ki bu süreçte Sayın Başkan Kıran ve yönetimine de çok ama çok iş düşüyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     6 Kasım 2021 13:57
         

    çok öçnemli bi,r 3 puan aldık herkes eleleverecek ve bu takım ligde kalacak yönetimde hayatında bir kerede olsa taraftarı dinleyecekşimdiden hazırlığını yapacak ilk iş fahri denen düzen bazı takımdan kovacaksın başkan yapma etme bizi dinle bu adamdan sana ve takıma hayıryok hatır hesaba gütme herkes seni kandırır ligin başında belliki kandırmışlar işe yaramaz adamları sana aldırmışlar temizlikşart bunu sen başarabilirsin başkan merak etme biz varız herşeyimizle yanında oluruz çünkübiz rizeliyiz ve rizesporluyuz başka takımımız yok takımda remy,boldrin,sabo,mazonga, mendes gibi yabancıları gönerip yerlerine kalitelioyuncular almalısın başkan bu işi şimdiden başlamalısın

  2. 0 0
    {usertitle}

    Beytullah

     6 Kasım 2021 17:46
         

    Güzel bır analiz yureğine sağlik 

Yorum Yapın