RİZE’NİN YOLU ERDOĞAN’IN YOLUDUR

RİZE’NİN YOLU ERDOĞAN’IN YOLUDUR

 

 

Katıldığı canlı ayın programında Rizelilerin azami müşterekte birleştiği tek değerin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, “Rize’nin yolu Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı katıldığı bir televizyon programında yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verirken, muhalefet parti yöneticilerinin son günlerdeki açıklamalarına da cevap verdi.

“Rize, Recep Tayyip Erdoğan Misyonunu Kaybetmemeli”

Rize’nin gelecek 50 yılına hitap edecek olan Ovit Tüneli, Havalimanı ve Lojistik Merkez gibi dev projelerinin arkasında Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu ve Rizelilerin de bunu çok iyi bildiğini belirten AK Parti Rize İl Başkanı Avcı, “Rize’nin yolu, Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. Rize’nin asgari müştereklerde birleştiği tek ortak payda da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan buradan yüzde 81 oy almış bir siyasi liderdir. Rize’nin bu kadar hemfikir olabileceği başka bir konu yoktur. Rize’nin Recep Tayyip Erdoğan vizyonunu kaybetmemesi gerektiğini, bu vizyona sadık kalınması gerektiğini düşünüyorum. Bizi buralara getiren ve bu büyük idealleri, büyük vizyonu önümüze koyan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye çizmiş olduğu yol haritasıdır” dedi.

“Vizyon Projelerimizin Arkasında Erdoğan Var”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenmiş olan toplu açılış törenine vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu ifade eden Avcı, “O’nun değerini çok iyi biliyorlar. Rizeli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız da bundan son derece mutlu oldu. O’nu Rize’den moralle ve motivasyonla ayırmak da bizim için son derece mutluluk vericidir. Bütün vatandaşlarımız, Recep Tayyip Erdoğan olmasa Ovit Tüneli’nin, Havalimanının, Lojistik Merkezin, Güney Çevre Yolu’nun olamayacağını benimsemiş durumdadır” diye konuştu.

“Kabadayı Ağzı İle Konuşmayı Yakıştıramadım”

İktidar partisi il başkanının siyasi sorumluluğu gibi muhalefet partilerinin de bu sorumluluğu taşıması gerektiğini belirten başkan Avcı, “AK Parti olarak bu sorumluluğu yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Aynı şekilde bu nezaket kurallarını aşmama noktasında kendi muhataplarımızdan da bunun dışında bir eylem gördüğümü söyleyemem. Serkan Bey’i severim, beğenirim fakat bu kabadayı ağzını kendisine yakıştıramadım. Doğru bir tarz, usul ve üslup değildir. Serkan Bey’e yakışan bir tavır değildir. Kendisi bu kimlikle siyaset yapan birisi değildir. Bu güne kadar ortamın suhuletle, sakinlikle yürütülmesine katkı vermiş bir arkadaşımızdır. Bayrak konusundan tutun alan süslemesine kadar, MHP ile diyalogla çözdüğümüz birçok melese vardır. MHP İl Başkanı’yla sürekli görüşme halindeyiz. Herhangi bir problem olmuyor. Biz de aynı şekilde iktidar sorumluluğu adına ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK Parti Küçük Hesaplar Yapmaz”

MHP’nin seçim ofisinin kapatılması hadisesinin manipülatif açıklamalar ile mecrasından çıkarıldığını vurgulayan Avcı, AK Parti gibi güçlü bir partinin böyle küçük işlere tenezzül edebileceğinin düşünülmesine bile şaşırdığını söyledi.

Avcı açıklamasında, “AK Parti gibi özgüveni yüksek, Rize’de gücünü ikame etmiş olan bir partinin bu kadar küçük işlere tenezzül edeceğini düşünmelerine de şaşırıyorum. Biz böyle işlere tenezzül etmeyiz. Burada gereken bütün konuyu Belediye Başkanımız açıkladı. Çok enteresandır, bir siyasi parti bir seçim bürosuyla ilgili seçim propagandası yapıyor. Bütün birikimini, malzemesini bunun üzerine kurmuş. Birinci yaptıkları açıklamayla şu an yaptıkların açıklamaları yan yana konulması gerektiğini düşünüyorum. Biraz mizansen kokusu var, kurgu gibi planlanmış. Rize Belediyesi bu idari işlemi uygulamak zorunda kaldığı için uygulamıştır” ifadelerini kullandı.

“Açıklamalar Yakışıksız”

Diğer siyasi parti il temsilcileri ile oturup konuşabilecek olgunlukta bir siyasi anlayışa sahip olduklarının altını çizen AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, MHP seçim ofisinin açıldığında yapılan açıklamalara cevap vermediğini hatırlatarak, “Bırakın seçim bürolarına müdahale etmeyi, diğer siyasi partilerle oturup konuşabilecek olgunluğa ve vakara sahibiz. Bunu Serkan Bey ile de, yeri geldiğinde CHP İl Başkanı’yla da konuşuyoruz. Özellikle cevap vermemeye gayret gösteriyorum. Birinci açıklamaya da hiçbir şekilde cevap vermedim, vermeyi de düşünmüyordum. Son açıklamalarına bakınca sanki kurgulanmış, ölçülmüş biçilmiş ve bunun üzerinden oy devşirmeye çalışılan bir kampanya yürütülüyor. Son açıklama Serkan Bey’in tarzına da uygun bir açıklama değil. Açıkçası çok yakışıksız buldum” dedi.

“Hasta-Hastane Siyaseti Bir Yere Kadar”

Hastalarımızı Trabzon yollarından kurtaran bir siyasi partiye karşı hasta hastane siyaseti üreterek bana oy verin diyen bir yaklaşımın doğru olmadığını belirten Avcı, “Sadece bir milletvekilimiz onun yardımcı olduğu hastaların on-onbeş katı hastaya yardımcı olmuştur. Biz bunlar üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz, hemşerilerimizi Trabzon yollarından kurtaran bir iktidarın temsilcileriyiz” dedi.

Avcı, “Sadece seçim döneminde Rize’ye gelip, aday olup, seçim sonrasında bu sahada olmayan insanlara hemşerilerimizin farklı bir bakış açısıyla bakmalarını gerektiğini düşünüyorum. Biz sürekli buradayız. Bizim adaylarımız da sürekli buradadır. Şu an mevcut milletvekillerimiz de buradadır. Sadece seçimden seçime buraya gelip, “Ben adayım bana oy verin.” diyen insanlarla bizim farkımızın da korunması gerektiğini düşünüyorum. Hemşerilerimiz de bunu takdir ediyor zaten. Özellikle saha çalışmalarında bize bunu çok fazla dile getiriyorlar. Seçimin dışında da vatandaşlarla bir arada olmamız, hemşerilerimizin bize karşı olan teveccühünü arttırdığını düşünüyorum” dedi.

“Seçimden Sonra Nasıl Konuşacaklar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı havalimanı açıklamasına karşı yapılan ‘Havalimanının yapılmayacağını ben size söylüyorum’ ifadelerini kullanan adayların olduğunu hatırlatan İl Başkanı Muhammed Avcı, “Havalimanın derinlik analizleri ve ÇED raporu çıktı. Havalimanı yapılmayacak bütçede yok gibi söylemler ile siyaset üretenlerin yakın bir zamanda havalimanı inşaatı başladığında Rizeli hemşerilerimize neler söyleyebileceklerini çok merak ediyorum. Rize’den milletvekili çıkaracaklarına dair çok iddialı cümleler sarf ediliyor. Bu iddialı cümlelerin çürümesine sadece 20 gün var. Bu 20 günlük sürede bu söyledikleri iddialı cümleleri nasıl dönüştüreceklerini de çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın