Karal, Güneysu'daki Çalışmaları İnceledi

Karal, Güneysu'daki Çalışmaları İnceledi

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’nin Güneysu ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrasında oluşan tahribatın giderilme çalışmalarını yerinde inceledi.

Güneysu-Ballıdere arasında bozulan yolun yeniden kullanıma açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirten Karal, “Bozulan köy yollarının rehabilite edilmesi ve sökülen dere tahkimatlarının yeniden inşa edilebilmesi amacıyla DSİ Müdürlüğümüzün ekipleri büyük bir gayretle çalışmalarını devam ettiriyor” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Karal’a Güneysu’daki incelemelerinde, Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

 

 

Karal, “Güneysu ilçemizde kısa bir süre önce meydana gelen afet dolayısıyla tahrip olan Güneysu merkez ile Ballıdere Köyleri arasındaki grup yollarının tamamen kullanılamaz hale geldiğini gördük. Güneysu Kaymakamımız başta olmak üzere, çok değerli belediye başkanımız ve ilgili tüm bürokrat arkadaşımız seferber oldular. Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz de çalışmaları gözlemlemek amacıyla buradalar. Özel İdare kapsamında köy yollarının rehabilite edilmesi, gerekse sökülen dere tahkimatlarının yeniden inşa edilebilmesi amacıyla DSİ Müdürlüğümüzün ekipleri büyük bir gayretle çalışmalarını devam ettiriyor. DSİ çalışmaları bittikten sonra Özel İdare yol kaplaması çalışmalarına başlayacaktır” dedi.

Karal, “Bölgemiz, afetlerin sıkça yaşandığı bir coğrafyadır. Güneysu bölgemizde meydana gelen afet sonrasında gece gündüz demeden gayret ve bu alanların bir an önce rehabilite edilebilmesi noktasında amansız bir mücadele veren başta çok değerli kaymakamımız ve belediye başkanımıza, teşkilatımızın tüm mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etmeyi de bir borç biliyorum” diye konuştu.

"VARDA SUYU PROJESİ FİİLEN BAŞLADI"

Karal, Rize'nin gelecek 50 yılına hitap edecek olan Varda Suyu Projesi'nin ihalesinin yapıldığını, ihaleyi alan firma yetkililerinin bizzat çalışmalarına başlayacağını belirterek, projede emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün bütün bürokratlarına ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Karal, Güneysu-Ballıdere Köyü yolu incelemesinden sonra Zincirliköprü-Andon yolu üzerinde meydana gelen göçüğü inceledi.

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    furkan kuk

     14 Aralık 2015 16:36
         

    Oralara dikat edelim sayın Karal Cumhurbaşkanı ev güzergahına elinizden gelen her şeyi gösteriş amaçlı dikiyorsunuz İslampaşa mahalesinnde iç içe girmiş fakültesen başka bir şey yok 10 yıldır hastane çevresi kalkınamadı

Yorum Yapın