ÜSKÜDAR’DA RİZE ÇOŞKUSU

ÜSKÜDAR’DA RİZE ÇOŞKUSU

RİDEF RİZE TATLARINI BİR ARAYA TOPLADI

 

 

 

Fatih Sultan KAR

 

Rize Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen ve Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Yöresel Tatlar ve Kültür Festivaline ilgi oldukça büyük oldu. RİDEF tarafından hazırlanan açılış programı yağmura rağmen coşkulu geçti.

 

Yağmura inat bize Üsküdar’da Rize

 

 

Üsküdar sahili etkinlik alanında 26 Mart'a kadar devam edecek etkinlikte, kültürel öğeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtılacağı çadırlar kuruldu.

Üsküdar İskelesi’nde bulunan Şemsi Paşa Camii yanında kurulan festival çadırında gerçekleştirilen açılış törenine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, MHP İstanbul Eski Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, RİDEF Başkanı Recep Albayrak ve STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış töreni İhsaniye Camii İmamı Saffet Çalış’ın okuduğu Kuran¬ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Kardeşlik buluşmaları 

 

 

Açılış töreninde konuşan RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, etkinliğin, "Gönül köprüsü kardeşlik buluşmaları" temasıyla gerçekleştirildiğini belirterek Çanakkale Şehitlerini ve bütün şehitlerimizi anacağız. Ayrıca 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı', 'Al bir nefes Karadeniz'den kurtul obeziteden' gibi etkinliklerimiz olacak" dedi. Albayrak ayrıca bu festival için kendilerine verdiği desteklerden dolayı Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini iletti.

 

Teşekkürler RİDEF

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise ; “Bugün Üsküdar’da çok kıymetli hemşerilerimizle birlikte Anadolu’nun her rengini, her zevkini, her neşesini, her tadını RİDEF aracılığıyla halkımızla buluşturuyoruz. Bu festival dolayısıyla bütün İstanbullu hemşerilerimiz, Anadolu’nun her rengini, her tadını burada tatmış ve yaşamış olacaklardır. Bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir arada olmanın mutluluğu

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci hemşerileriyle bir arada olmaktan duyguğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğin Birlik ve Kardeşlik vurgusu taşımasının çok anlamlı olduğunu belirten İstanbul Milletvekili Metin Külünk emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Vatandaşların çadırları gezerek ürünlerden satın alabildiği etkinlik alanında ziyaretçiler için 10 gün boyunca oldukça zengin aktiviteler düzenlenecek.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın