ANZER’DEKİ KIRMIZI SU ŞİFA DAĞITIYOR

ANZER’DEKİ KIRMIZI SU ŞİFA DAĞITIYOR

 

Anzer grup yolu çalışmalarını yerinde inceleyen ve buradan da, Anzer Yaylası’nda düzenlenen 4. geleneksel Kur’an ziyafetine katılmak üzere İkizdere Ballıköy Köyüne giden, İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra SEYHAN buradaki etkinliğin ardından Anzer yayılasına 3 km. uzaklıkta buluna ve yöre halkı tarafından şenlik alanı Kırmızı su mevkii olarak bilinen yaylada yıllardır birkaç noktadan çıkan maden suyunda incelemelerde bulundu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Yöre halkı tarafından kırmızı su anılan yaylada çıkan maden suyundan içen, İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra SEYHAN, “Yaylalarıyla meşhur İkizdere İlçemiz ve yaylalarımız dünyaca meşhur Anzer balımız ve polenimizin yanında, İlçemizin birçok noktasında yüce Allah’ın bu yöreye önemli bir nimeti olan şifalı termal sıcak sular ve yine birçok köyün değişik noktalarında doğal olarak yıllardır çıkmakta olan maden sularımızla tanınmaktadır. Anzer yaylamızda da yöre halkının kırmızı su olarak adlandırdığı yaylada birkaç noktadan çıkmakta olan maden suyunu tüketen köy halkı suyun sağlıklarına fayda verdiği inanmaktadırlar. Neticede gözle görülen ve damakla tadınca bu suyun bir maden suyu olduğu bilinen bir gerçek. Fakat ne tür bir maden suyu olduğu MTA tarafından yapılacak sondaj ve laboratuvar analizleri sonucu en doğru tespit elde edilmiş olur. Bu konuda Sayın Valimiz Kemal Çeber beyefendiye bu suyla ilgili bilgi arz edeceğim. ”dedi.

Anzer Ballıköy’de yaşayan vatandaşlar, Yıllardır bu yayla alanını şenlik alanı olarak kullandıklarını, bu bölgede 12 ay çıkmakta olan suyun maden suyu olması nedeniyle etrafındaki toprak ve taşları içinde bulunan minareler nedeniyle kırmızılaştırdığını, bu nedenle bu suya kırmızı su dediklerini ifade ettiler. Yöre halkı tarafından yıllarca tüketilen suyun böbrek ve mesane taşlarını düşürdüğü, etrafta oluşan kırmızı çamurunda egzama ve benzeri cilt hastalıklarına fayda sağladığını dile getirdiler. Bu bölgede sonda<j çalışması yapılırsa, birçok noktada termal sıcak sularında bulunabileceğini iddia edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın