Çaykur Rizespor'da, İsmail Kartal dönemi başladı

Çaykur Rizespor'da, İsmail Kartal dönemi başladı
 
- Yeşil-mavili ekip, anlaşmaya vardığı teknik direktör İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzaladı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, anlaşmaya vardığı teknik direktör İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Çaykur Didi Stadında gerçekleştirilen imza töreni öncesi Kulüp Başkanı Hasan Kartal ve Teknik Direktör İsmail Kartal Mehmet Cengiz Tesislerine gelerek incelemelerde bulundu.  Ardından Didi Stadyumuna geçen Kartal'ı bir grup taraftar tezahüratlarla karşıladı. Başkan Hasan Kartal ve İsmail Kartal taraftarlar bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören Öncesi Hasan Kartal, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezon teknik direktör Okan Burak ile iyi bir dönem geride bıraktıklarını sezon sonunda ailevi nedenlerden dolayı Buruk ile yolların ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. İsmail Kartal ile yeni bir başlangıcı yaptıklarını ifade eden Kartal, "Teknik konularda yetkili. Biz yönetim ve şehir olarak ekibimiz olarak, tüm Rizeliler arkasında olduğumuzu açıkça beyan ediyorum. Sıkıntısız bir sezon geçirmesi için biz elimizden geleni yapacağız. Rizeli olması nedeniyle bir yerine iki çalışacak. Bundan hiç tereddütümüz yok." dedi.

Çaykur Rizespor'un en büyük hedefinin başarı olduğuna değinen Kartal, "Bu sezon ve her sezon başarılı olmak. Hedefimiz Rizepor'u iyi temele oturtmak ve sağlam şekilde yukarı çıkmak olacak. Herkes üzerine düşenin en iyisini yapacaktır. Hocamıza memleketine hoş geldin diyorum." diye konuştu. 

Kartal, İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını ama kontratın hiçbir önemi olmadığını, mutlu olduğu müddetçe görevde olacağını, çok iyi bir teklif gelmesi halinde onunda kesinlikle önünü kapatmayacaklarını söyledi.

Vedat Muriç olayının spor kamuoyunda çok konuşulduğunu vurgulayan Kartal, "Resmi teklif sadece Fransa Toulese takımı var. Galatasaray'dan ve Fenerbahçe'den sözlü teklif var. Aklımıza yatmayan transferi onaylamayız. Hocamız kalmasını istiyor. Aklımızda bir rakam yok. Bize en fazla parayı kim verirse ona veririz." dedi.

 

-İsmail Kartal'ın görüşleri

-Teknik Direktör İsmail Kartal, Rizeli olduğunu ve memleketinin takımını çalıştıracağı için mutlu olduğunu söyledi.

Rize'ye gelmesinde en büyük payın Rizeli olması ve Rizeli yönetici ve bazı dostlarının kendisini içten istemeleri ve kabul etmeleri olduğunu vurgulayan İsmail Kartal, şunları kaydetti:

"Buraya koşarak isteyerek gelemenin mutluluğunu yaşıyorum. Tesisleri gezdik. Tesisler bir futbol takımı ve teknik direktörün başarılı olması için dolu. Ben buraya başarılı olmaya geldim. Başarıya aç biri nsanım. Tesisler ve taraftarları gördükten sonra ben iki kat değil kat kat daha fazla çalışmak zorundayım."

Geçmiş yıllardan bu güne kadar Çaykur Rizespor'un iniş ve çıkışları olduğunu belirten Kartal, "Bu grafiği ortadan kaldırmak ve etkili bir kulüp olduğumuzu rakiplerimize hissettirmek sahada vereceğimiz mücadele ile hedeflerimize adım adım ilerleyeceğiz. Hayallerimiz var ama hayalcı değiliz. Bir bütün ve ekip olacağız. Kırıldığımız teklediğimiz günler olacak ama bir ekip olacağız." şeklinde konuştu.

Başarının sırrının çalışmak olduğunu işaret eden Kartal, "Biz buraya vakit geçirmeye gelmedik. Çalışmaya başarılı olmaya geldik. Zikzaklı bir grafik değil istikrarlı bir futbol kulübü olmaya geldik. Bunun ilerleyen adımları Avrupa olacak. Bu sene ligde kalma düşüncemiz yok. Bir çok arkadaşımız ayrıldı. Beğendiğimiz oyuncuları takımda tutmaya çalışıyoruz. Tutamadıklarımızın yerine oyuncularımız var. Bir haftadır çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vedat Muriç'in genç ve başarılı olduğunu kaydeden Kartal, "Yurt içi ve yurt dışından teklifler var. Biz kalmasından yanayız. Kendisi ile konuşup kulüp menfaatleri, başkanımız ile konuşup değerlendireceğiz. biz ilk etapta gitmesini istemiyoruz. Gönüllü kalmasını istiyoruz. İkinci yarı gelen bir çok oyuncu başarılı oldu. Mukaveleleri bitti. Aşı tuttu. Okan hoca ve taraftarlarımız ile takım ligde çok başarılı oldu. Bir çok kulüp bu oyuncuların peşine düştü. Bu oyuncuların transferi ortada gidiyor. Hedeflerimize giderken bu oyuncuları aramızda tutmak istiyoruz. Getiremezsek yerlerini dolduracak oyuncularımız listemizde var." 

Kattal, yeni sezon çalışmalarının 1-7 Temmuz tarihlerinde Rize'de başlayacaklarını sözlerine ekledi.
İsmail Kartal, kendi ekibi ile Rize'de görev yapacak, Rizeli yardımcı antröner konusunda ise Başkan Kartal bu işin teknik sorumlusu İsmaıi Kartal diyerek ;" İsmail hoca kendi ekibi ile Rize'de görev yapacak" dedi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın