Başkan Kartal Ankara’dan Rize’ye Seslendi

 


Başkan Kartal Ankara’dan Rize’ye Seslendi

Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Hasan Kartal’dan önemli açıklamalar.

Başkan Kartal, yapılan hatalardan ders aldıklarını itiraf ederek, bu sezon belirledikleri ilk 5 hedefi için önümüzde ki sezondan sonra her yıl ilk 5’e oynayan bir takım olacağız sözünü verdi.

İşte Başkan Hasan Kartal’ın ÇAY TV Ankara stüdyolarında katıldığı canlı yayında söylediği açıklamalarının bazı satır başları;

Hocamızla 1 yıllık bir anlaşmamız var. Sezon sonu neler olur bilemeyiz öncelikle lig uzun bir süreç sonunu güzel olarak bitirmek önemi. Gaziantep maçında çok üzüldüm. Takımımız saha da oldukça kötüydü. Biz böyle olmamalıyız.
Baktığınız zaman puan durumumuz kötü değil ama bizim yerimiz buralar değil, daha çok puan toplamalıydık. Bazen hatalar oluyor yanlışlıklar oluyor, devre arasında düzelttiğimizi düşünüyorum ilerleyen haftalarda bu ortaya çıkacaktır.

Bazı maçlarda aleyhimize bariz hakem hataları yaşandı. Rizespor’a ve şehrimize yakışır şekilde hakkımızı aramayı sürdüreceğiz. Rizesporun hakkını yedirmeyiz. Bazı şeyler düzelmezse o zaman daha farklı yöntemler deneriz.

Ben eleştiriden hoşlanırım, Rizeliler sessiz kalmayı sevmez, hepimizde lider olma özelliği vardır. Bir anda her şey olmuyor, hemen düzen kurulmuyor. Sistemi, ekonomisi, alt yapısı oturtmalı sonra başarı gelecektir.

Aklımızda asla küme düşmek gibi bir korku olmadı olmazda. Neden daha yukarılarda değiliz diye üzülüyoruz. Ama bizim takımımız değişik bir takım bakıyorsunuz sonraki maç çok iyi bir performans sergiliyor. Başakşehir maçında da bu performansı bekliyorum.

Rizesporun Avrupa kupalarında mutlaka oynaması gerekiyor. Mali yapımız her geçen gün daha iyiye gidiyor. Böyle bir kulüp kesinlikle Avrupa’ya gitmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu sezon dan sonra her yıl ilk 5’e oynayan bir takımımız olacak. Yaptığımız hatalardan ders aldık alacağız.

Hayatımda asla başarısızlığı kabul etmedim. Yok bu sene düşmeyeyim ligde kalayım yeter mantığı asla ve asla kabul edilemez. Başkan olduğum surece hedefim her daim ilk 5 oynayan bir takım oluşturmak olacaktır.

İlk 5 oynayan bir takım olmayı başaramazsak zaten bu görevi düzgün yapamıyorum der ve giderim. Önemli olan burada başkanların teknik heyetlerin gidip kalması değil, sistemin oturması ve Rizespor’un ayakta kalmasıdır.

Rizespor Başkanlığının benim için özel bir yeri var çok çok güzel bir duygu. Benim Rize’ye çok ayrı bir sevgim var. Benim 3 çocuğum var 2’si Ankara’da doğdu. Ama ben hepsini Rize’de nüfusa kaydettirdim. Rizespor Başkanı olmak bana göre Türkiye’de gelebileceğim en güzel ve beni en mutlu edebilecek makamdır.

Biz bir bütünüz, Taraftar, takım, yönetim, ayrı olmamız mümkün değil. Bir yerimiz ağrıyınca tüm vücut etkileniyor, camiamız da öyle. Öncelikle ben Başkan olarak görevimi iyi yapacağım, şehir olarak kenetlenmeyi sürdürmeliyiz.

Başkan ve yönetim kurulu, kulübün kendi dönemlerinde oluşan tüm borçlarından sorumlu olmalı. Türk futbolunun geleceği için olmazsa olmazdır. Kulübün mali yapısını yok sayarak adım atmamak lazım. Taraftarı mutlu etmek önemli ama plansız borçlanma kulübü çıkmaza sokar ve bu durum taraftarı çok üzer.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     21 Şubat 2020 21:50
         

    hasan başkan başlığa baksın orada bir yanlış var ankaradan rizeye değil ankaradan ankaraya seslenmesi lazım bizlik bi sıkıntı yok

Yorum Yapın