Kulüpler Birliği Vakfından TFF'ye 20 takım başvurusu

Kulüpler Birliği Vakfından TFF'ye 20 takım başvurusu
- Vakıf, en az 2 sezon daha Süper Lig'in 20 takımla oynanmasını talep etti
 

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) Süper Lig'in en az 2 sezon daha 20 takımla oynanması talebinde bulundu.

Vakfın sosyal medya hesabından paylaşılan başvuru belgesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri olarak 2021-2022 sezonunda Süper Lig'den TFF 1. Lig'e 3 takımın düşmesini Süper Lig'in en az 2 sezon daha 20 takım ile devam etmesini, sonraki sezonlar için de Süper Lig'de yer alacak takım sayısına, kısa süre içinde yapılacak yayın ihalesini kazanan yayıncı, Kulüpler Birliği ve TFF'nin ortak karar vermesi talebimizi bilgilerinize arz/rica ederiz."

Kulüplerin imzasının bulunduğu başvuru belgesinin altında yer alan bilgi notunda ise Galatasaray ve İstanbul Başakşehir Futbol kulüplerinin, Süper Lig'in 18 takımlı olmasından yana olduğu ancak kulüpler üzerinde oluşacak olumsuz tüm finansal etkilerin giderilmesi ve gerekli planlamanın yapılması şerhiyle imza koyduğu belirtildi.

Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig'in 14 yabancı oyuncuyla devam etmesini talep etti
Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonundan, Süper Lig'de gelecek sezonun da 14 yabancı futbolcuyla oynanması talebinde bulundu.

Vakfın sosyal medya hesabından paylaşılan başvuru belgesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Kulüpler olarak yabancı sayısının 2021-2022 sezonunda sözleşme imzalama sınırlaması olmaksızın, esame listesinde 14 yabancı yer alabilecek şekilde devam etmesi, bu hususta Kulüpler Birliği ile birlikte bir plan dahilinde kademeli düşüşün sağlanması, altyapıya yönelik projeler sunulması amacıyla komisyon kurularak Kulüpler Birliği ile birlikte bir planlama dahilinde oyuncu kriterleri, altyapı tesis yatırımları, rezerv takım gibi yapılacak somut çalışmalar neticesinde uzun vadeli kararlar verilmesi talebimizi bilgilerinize arz/rica ederiz."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın