ÇAYKUR İŞÇİLERİ SENDİKASIZ KALDI!

Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy Öz Gıda iş sendikasına bakanlığın verdiği yetkinin hukuksuz olduğunu söyledi.

 

Öz Gıda İş Sendikasının Bakanlık tarafından yetkilendirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Ziya Aksoy Bakanlığın hukuk çiğnediğini söyledi.

 

 

    Geçtiğimiz günlerde Öz Gıda İş Sendikasından yapılan açıklamada yetkilerin bakanlık tarafından kendilerine verildiğinin bildirilmesinin ardından açıklama yapan Rize Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Ziya Aksoy yetki vermenin bakanlığa ait olmadığını , hukuki sürecin devam ettiğini söyleyerek” Hukuk faciası devam ediyor, daha öncede ölüler, emekliler üye yapılarak yetki alınmıştı, aynı oyunu sürdürüyorlar.  Yine kumpas yine aldatmaca,  1.1.2015 tarihi itibari ile yetkili sendika yoktur. Üyelik aidatı kesilemez, sendika hesabına emanete alınamaz. Sendika hesabına para yatırılamaz. Aksı uygulama yapan suç işlemiş olur. Üsülsüz para kesintisi olduğu için savcılığa suç duyurusunda bulunulur. Öz Gıda iş Sendikasının yetkisi 31.12.2014 tarihi itibariyle sona ermiştir. Temsilcilik açamaz ve temsilci odalarını kullanamaz. İş yerlerine üye veremez, hiçbir eylem ve işlem yapamaz. Durum bu kadar nettir. Yalanlara kanıp telaşa kapılmaya gerek yok. Öz Gıda İş sendikası işçi mağdur olmasın, aynı şeyleler yaşanmasın mı diyor, 2008 den bu yana söylediğimizi söylüyoruz. İşçinin özgür iradesine gidelim, referandum yapalım. Biz hazırız” dedi.

 

Dava açtık

Tek Gıda İş Sendikası Avukatı Abbas Akin Yılmaz ise bakanlığın verdiği yetkiye dava ile karşılık verdiklerini belirterek” Dava süreci devam ederken Çalışma  bakanlığı yetki veremez, mahkeme bitmedikten sonra kimse yetki alamaz. Bu hukuksuzdur ve yasal  yetki işlemlerini durdurduk, Rize Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtık ve yetki işlemleri durmuş vaziyetti. Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaşı imzası taşıyan bir yazıda  işçiler altadılmakta, işçiden aidat kesilemez , kesildiği taktirde Sayıştay”a bunun hesabını vermek zorundadırlar. Halen yetkili sendika olduğumuzu iddia ediyoruz. Yetkiye Bakanlık değil, yargı karar verecek” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın