Nasılsa hesap soran yok !..

 

Çaykur Rizespor 2018 ilkbaharında şampiyon olarak bir yıl aradan sonra süper lige çıktı. Yaz sıcağında Erzurum kampında sıcak kavgalar yaşandı. Sıcak kavgalarla başlayan Süper Lig maratonun da dikiş tutmadı. Scout ekibinin kasetlerden, PC’den izleyerek alınan futbolcuların oynadığı oyun kesin futbol değil, başka bir şey. Körebe sanki. Birçok sorun yaşandı. Başarısız sonuçlarla önce İbrahim Üzülmez gitti. İki maç görev yapan Scout ekibinin başı şapkadan tavşan çıkartmaya çalıştı ama eline yüzüne bulaştırdı. Sonra Okan Buruk geldi. Ardından Hasan Kemal Yardımcı görevi bıraktı. Tabi bu süreçte Osman Aşkın Bak da önemli rol oynadı. Futbolun iki gerçeği vardır; Para ve Skor tabelası. Paran varsa tabelan da iyidir. Rizespor’da çok ciddi ekonomik sıkıntı var. Yardımcı, görevi Hasan Kartal’a devretti. Kartal’ın davası Rize ve Rizespor oldu. Kartal’ın özü sözü bir. Verdiği sözü tutar, son derece çalışkan ve tuttuğunu koparır. Liderliğini göstermedi. Kartal, merkez üssü Rize’de oluşturmadı. Yöneticiler baypas edildi. İnşaattan gıdaya, ulaşımdan konaklama ve kamp yerine kadar yöneticilere ferdi görevler verildi. Bir de idari ve sportif koordinatörler göreve geldi. Koordinatörlere geleceğim.

Ne acı bir fotoğraf; Küme düşme kafesinin içinde son sırada tutsak bir “Atmaca”

Bütün bu yaşananlardan sonra gördük ki, Rizespor itinayla katledilir.

Peki bu infaz törenini düzenleyen kimdir?

En kolay çıkış yolu başarısızlıkları gizlemektir ama hayal satmak da bitti. Rizespor kurumsal kimliğini kaybetti ve tarihinde hiç bu kadar karikatürize edilmedi. Bir takımı bu hale düşürenler utansın. Her şey birbirini tamamlıyor. Ağaçların dallarından düşmemek için çırpınan yapraklar bile futbolculardan daha yürekli. Fiyakalı kostümler içinde gezintiye çıkmış futbolcu beyler ortaya karışık kebap söylesin.

Sahi siz Rizespor formasının ne anlama geldiğini biliyor musunuz? 

Elmaya kurt girdi bir kere, çürümenin önü açık. Yılların emekleri uçup gidiyor. Rizespor’a gam yükünün kervanı geldi ve bu sezon birilerinin defterini dürmeden gitmeyecek. Yanlışlarıyla yüzleşmekte inat edenler daha ağır bedeller ödetecekler. O yüzden Rizespor küme düşer mi? Sorusuna cevap vermek de onlara düşüyor


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın