Nedir Çektiğimiz Senden!

 

Nedir Çektiğimiz Senden!

“Yukarıda Allah var.” Bir deyim.

Allah her yerde.

Aklımızla alay edenler yanımızda yanı başımızda.

Gündem Doğu Karadeniz’e demir yolu nasıl gelsin, hatların hangi noktasından hangi limana bağlansın.

Bazı çevrelerin tartışması bu yönde. Yani hiç olmayacak bir şekilde;

1- Erzincan Bayburt İyidere Of,

2-Gümüşhane Torul Giresun,

3-en sonrasında en pahalısı mümkün olmayanı ( çoğu yerde 100km/H hızlı Tren olmuyor çünkü) Erzincan Ortahisar Yani Trabzon Merkez şak diye Çedi, ceddi ile bitti bir anda ve bakanları ihale sinyali vermeye başladı.

Birinci şık maliyet kaba hesapla 1.750 milyon Tl,

İkinci şıkta maliyet 3.5 milyar 3. Ve son şıkta 8 milyar…

Yukarıda Allah var!…

Var mı? Var..

Madem var dedik ki Artvin, Rize Trabzon’un diğer ilçeleri Of Sürmene Araklı Arsın, Akçaabat Vakfikebir, Beşikdüzü, Giresun ve kazaları, Ordu ve kazaları, Samsun ve doğusundaki kazaları nolacak, Allah’ım nolacak.

Devletin gözünü kör eden anlayış kulaklarını kapadı 702 gündür feryatlarımızı duymadı ille de Drabizon dedi, ihaleye cikayruk dedi…

Yukarıda Allah var!

Şimdi bu gerçekleri dile getirmek, “Doğu Karadeniz kafanıza yıkılacak demek” zul öyle mi?

Yukarıda Allah var!

Dikkatlice gündemde olan açıklamayı defalarca dinledim!

Eğer bir siyasi amaç, bir gelecek planlaması, bir önlem alma, yeni bir oluşuma zemin hazırlama yoksa arka planında pek çok yerinin altına imzamı atarım.

Neden mi? Bin kez dile getirdiğim gerekçelerin özeti, hem de moda mod.

Samsundan Sarpa Hızlı tren dolaylı yoldan 15 milyon Karadenizlinin başını göğe erdirecek. Bunun şakası yok ki.

Böyle bir fırsat varken neden bir vilayete bu mahkumiyet neden?

Siyasi bedel ödetmek için, bir başka siyasi oluşuma zemin hazırlamak için, siyasiler hakkında ileri geri konuşmak onları tartıya çıkarmak hakikaten sık değil. Karışmam da …Muhatapları cevabını versin vermesin ırgalamaz beni. Hangi ihaleyi kime verelim hesaplarından ben anlamam. Rize’de yatırımlara ipotek koymak suretiyle bir çok yatırımı aceleye getirip berbat edenleri biliyoruz haaa…

Yukarıda Allah var Allah!

O her şeyi biledir haaa…

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın yanılmıyorsam 2012 de İyidere’de karşılanmasında lojistik merkez müjdesi dün gibi aklımda.

Rize’nin evladı Rize için verdiği sözlerin maliyeti ne olursa olsun yerine getirdiğini biliyorum ve sözüne yürekten inanıyorum.

Onu memleketinde hüsrana uğratmak bazı safraların niyeti olabilir, vardır ve bu mücadele fetoşla

zirve yapmıştır.

Erdoğan’ı Rize’de temsil edenler bu oyunları bozsun, eyvallah.

Ama kim nerede, ne için, nasıl, açıklama yapıyorsa ve yürüttüğüm kampanya ile paralellik arz ediyorsa onu tebrik ederim ben. Çatışmayı, tartışmayı, yaymayı yayılmayı, gündem olmayı ben reisten öğrendim kardeşim. Ruhumda var allim allah!

Vuruşa vuruşa, mahkemeden mahkemeye Oviti, Hava limanını, Şehir Hastanesini, şimdi Samsun SARP Hızlı Tren hattını gündem yapmayı halkımla, yazar arkadaşlarımla beraber sağladık, başardık.

Kutlu ve haklı mücadelemizi çıkarına alet edenler varsa anladığım anda “Yukarıda Allah var” der, uzun devreleri yakar, son surat üzerlerine giderim. Vallahi Giderim…

Devletin aklını çelenleri anlamak istiyorsanız Rize’de Güney çevre yolunu, Dosma yolu projesini, meydan projesini AVM flan da flan inceleyin.

Yukarıda Allah var!

Zigana Tünelini inceleyin. 500 metre daha Ovit’ten uzun olsun diye üçgen dağın ucundan çıkardılar tüneli. Şaka gibi evet şaka gibi.

Rize Erzurum arasına 3 tüneli bitiremeyenler, bölünmüş yol bağlantısında oyalananlar Bayburt’tan Araklıya İspirden Bayburt’a bölünmüş yollar yaptı. Oy anam oy… İspir’i Bayburt’un kazası mı?

Boşuna sormadım bu soruyu. AB şartı “illerden ilçelere bölünmüş yolla gidilecek” der. Vehim deyin siz. İspir Bayburt’un kazası olursa şaşırmam vallahi!

Ne oldu Rize Erzurum bölünmüş yolu? Trabzon Erzurum yoluna yapılan tünellerle uzaya gidilirdi uzaya…

Yukarıda Allah var!

Neden İspir’den Bayburt’a bölünmüş yol neden? Yapılsın paramız varsa ama çok mu elzem, zorunlu…

İnanılır gibi değil ama yapılıyor.

Yetkililerimiz bunları bilmiyorsa çok ayıp, biliyorsa yukarıda Allah var!

Kazma kürek alıp Ovit dağına beş bin kişi ile tünel kazmaya gidecekken Recep Tayyip ERDOĞAN gibi sözünün eri bir insan çıktı bağrımızdan yaptı tünelimizi. Yaptı ama ona çektirilenleri sadece Allah bilir.

Rize’de bir düzine şahidim var. Bir arkadaşımdan 10 kamyon ve bir dozer istedim. “Napacaksın Metin Bey” dedi. Vallahi böyle… “Temel atacağım” dedim. Şaştı… “Çaresizim, bana on kamyon ve dozer…Ünye çimentonun yanına basını çağıracağım ve kamyonlarla yasak olan bu yere dolgu yapacağım” dedim! Havalimanı temeli atıldı diye haber yapacağım… dedim gülüştük.

Çok geçmedi, belki 5 veya 6 yazı daha yazabildim ki, hızır yetişti. Rize’nin evladı önce Artvin’e son Rize meydanına açıklamayı yaptı 2020 de o hava limanından uçacağız…

Yukarıda Allah var…

Samsun’dan Sarp’a Hızlı tren hattını 15 milyon doğu Karadenizliyi düşünen Sayın Erdoğan Sevince boğacaktır.

Böyle yapmaz, Erzincan Trabzon hattını yaparsa bütün Karadeniz’in kalbi incinir yukarıdaki yüce Allah görür… Çünkü O her şeyi bilendir…

Sevgi ve saygılarımla

Metin TOPÇU

Ataşehir /İstanbul


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın