HA GAYRET

HA GAYRET
 
RTEÜ araştırma hastanesi yıkıldı yıkılacak. Şimdi değil, çok zamandan beri hayretler içinde okuduğumuz haberlere konu olan bir yer. Sarsılıyor ama yıkılmıyor bir türlü!
O zaman bizde “ha gayret” mi diyelim?
Birbirine ateş eden eğitimli insanlar mı dersin, emrindeki memurların basurundan bahseden Efseli Sefilin yaratıklar mı dersin, ne ararsan var!
Mesele böyle olunca da yıkıldı yıkılacak olayların ardı arkası kesilmiyor.
Hemen gardını alanlar o kadar aceleci ki, paşaya kelle yetiştirecekler sanırsınız. Öyle bir dertleri de yok. Gerek de yok. Halkımız zaten dilden dile anlatıyor. Size ne?
10 metre kare kalebodur alanda kükremiş aslan gibi sevgili hocamızın arkasında, muhalifliğini deşarj eden de öyle!
Bir kere onca Profesörün görevli olduğu bir yerde doçenti kabiliyeti ne olursa olsun idareci yapmak hatadır. Bunu gören var mı?
Yetki tartışmalarının hiç bitmeyeceği bu türden kurumlarda öncelikle herkese kariyeri ile de tavır koyabilecek, o saygınlığı kazanmış bir yönetici bulmak lazım en başta.
Ama bu durum kimseyi “kalkarsam fena yaparım” mantığına itmemeli. Ast üst ilişkisi varsa neticeyi beklemek gerekir, doğmamış çocuğa don biçmemek gerekir.
Zamanından önce feveran etmek suçluluk psikolojisidir.
Prof. Dr. Engin DURSUN çok değerli bu şehir için, bu hastane için çok kıymetli.
Başarısını on metre kare kalebodura bağlayamam.
Keşke kimseden bir şeyler dilenmeseydi, ricada bulunmasaydı. Yenisini yapmak için yırtındığımız kadar hocamız için de gayret ederdik, resmi yollardan yapmak istediklerine yardım ederdik.
800 yataklı modern bir hastane için çalmadığımız kapı kalmadı, çok kısa zamanda olmasa bile büyük bir olasılıkla hastanemiz yapılacak.
O nedenle boşa efor sarf etmenin manası yok bana göre.
İdare edenler emrinde olan insanların mesleki kariyerlerini dikkate almak zorunda. İdare edilenler de yerini, konumunu kanunlara nizamlara uyma mecburiyetini avama bırakmamalı.
Oralarda yükselen değer çok çabuk yıpranır.
Bu noktada işin prosedürü işletilirken zarar etmeden çıkmak hüner işidir.
Bekleyelim, görelim. Ha gayret yıkıma başlamayalım.
Yenisini yapmadan asla ve asla yıkmayalım hiçbir şeyi.
Sevgi ve saygılarımla
Metin TOPÇU

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın