AMASIZ FAKATSIZ TAKATSIZ 

 

AMASIZ FAKATSIZ TAKATSIZ 

2020 felaket yılı olarak kayıtlara geçecekken bu sözü perçinleyen üç felaket haberi ile kamuoyumuz sarsıldı. Son 24 saatte Aylin Sözer Kemal Delbe isimli erkek tarafından, Selda Taş evli olduğu Mehmet Taş tarafından, Vesile Sönmez ise oğlu Uğur Dönmez tarafından öldürüldü. 

Ortak nokta kadınlarımızın öldürülmesi. Selda taş olayında uyuşturucu bağımlısı bir manyak, ikinci olayda ilaçlarını kullanmayan bir geri zekalı, üçüncüsü çarpık bir ilişkinin kurbanı. Katil 32  yaşında. İlişkilerinin on sene öncesine gitmesi katilin o zaman 22 yaşında bir inşaat işçisi olduğunu ve aralarında önemli bir yaş farkını gözler önüne seriyor. 

Amasız, fakatsız yazacağım takatim olursa. Çünkü öylesine adi, vahşi ve acımasız cinayetlere muhatap oluyor ki kadınlarımız inanın dermanım yok, gerçekten takasız kaldım. Hangi kelimelerle anlatılır veya bir görüş nasıl bildirilir açıkçası emin değilim. Önüme gelen her konuda 2000-3000 karakter yazmak her gün tekrarladığım bir eylem fakat konu kadına zülüm, şiddet ve cinayetler olunca inanın çok zorlandım. 

Biri evladı tarafından biri suç makinesi kocası tarafından, bir diğeri de kendinden en az 10 yaş küçük bir inşaat işçisi tarafından öldürülen bir akademisyen hoca. Kusur ve kabahat aramadan hunharca işlenen bu cinayetlere çok ağır, hatta iskencelik ölümler diliyorum, bekliyorum. Kanunlarımıza idamın konulması artık kaçınılmaz olmuştur. Başka türlü kadınlarımızı uygulanan bu vahşet durdurulamaz. 

Cinayetlerin temel sebeplerinden olan örf, adet ve geleneklerin değiştirilmesi ancak ve ancak çok ağır cezaların yanında eğitim yolu ivedilikle ele alınmalıdır. Yaşama hakkının kutsallığı, kişi hak ve hürriyetlerinin yeni baştan ele alınıp topluma enjekte edilmesi gerekmektedir. 

İnsanca bir arada yaşamanın birlikte yaşamanın kuralları güncellenmeli yeni ve insana değer veren anlayışlar teşvik edilmeli yeniden bir toplumsal yapı inşa etmeliyiz. Dinimizde kadına verilen değer bütün safhaları ile hayata geçirilmeli, desteklenmeli ve yeniden ve yeniden işlenmelidir. 

Fecaat halini alan bu toplumsal yara acilen tedavi edilmelidir. 

Sevgi ve saygılarımla. 

30.12.2020 

Metin TOPÇU


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın