Tavanı Temizlemek Zordur!

Tavanı Temizlemek Zordur!

Tavanı Temizlemek Zordur!
Sezona hoca dahil neredeyse iskelet kadroyla başlayan Çaykur Rizespor ilk devre sonu itibariyle topladığı 31 puan ile ligde 3’üncü sırada tamamladı.
TFF 1.ligin en pahalı kadrosu altında lige sağlam bir giriş yapan temsilcimiz daha sonra oynadığı maçlarda inişe geçti ve eski teknik direktörü Hikmet Karaman ile yolları ayırarak yerine İbrahim Üzülmez’i getirmişti.
İbrahim hocanın gelmesi ile tüm camia Üzülmez’in iki sezon önce Gençlerbirliği takımı ile yaptığı çıkışı yapar düşüncesi oluştu. Bu görüş ligde ilerleyen haftalar içinde dip yaptı diyebiliriz ve özellikle ligin en zayıf takımı Gaziantep’e puan kaybetmeleri “ acaba İbrahim hoca ile bu iş olmayacak” düşüncelerini beraberine getirmişti.
İç sahada ayrı bir kimliğe bürünen atmaca, dış sahada ise tam bir kuzu oldu. Buna tabi ki kadro içinde beklentileri yüksek olan oyuncuların gösterdikleri dalgalı form ve savunmanın bir çok maçta son derece yaptığı basit bireysel hataları ekleyelim.
Yönetim Hasan Kemal Yardımcı başkanlığında özverili bir mücadele verdi, geçmiş dönemden gelen ağır külfetler bu yönetimin en büyük kamburu olurken, ödemelerde sıkıntı yaşamaması Yardımcı ve ekibinin başarısı olarak gösterebiliriz. Zaten Çaykur Rizespor’da yıllardan beri gelen en büyük eksiklik “ parayı akıllı kullanamamaktan” geliyor. Son derece başarısız ve bir o kadar yanlış transferlere harcanan yüksek rakamlar kulübü şuan bir uçurumun eşiğine getirmiş durumda. Başkan Hasan Kemal Yardımcı ve Başkan vekili Hasan Kartal olağan üstü bir çalışma içindeler. Bir taraftan borçlar ödeniyor, diğer yandan sezon sonu yeniden süper lige dönme adına her hafta camianın morali yüksek tutuluyor. Bu işler dışardan göründüğü gibi kolay değil. Bu kulüpte ” hazır yeme “ devrinin bittiğini ve bundan sonra atılacak olan adımların gelecek adına çok önemli olduğunu her fırsatta Rize kamuoyuna aşılayan yönetim asıl kertiği devre arasında atacağı aşikâr.
Ligde 17 haftalık dilim geride kaldı, şimdi önümüzde 17 haftalık bir dilim daha var ve bu haftaların telafisi yok. Sayın Başkan ve yönetim kurulu üyeleri eksik olan bölgelere mutlaka takviyeler yapacak. Netice de bu takıma gelecek oyuncunun ismi önemli değil, savaşacak bu takımın formasını hakkını verecek isimlerin gelmesi bence de daha önemli olacak. Transfer şart ve ligin ikinci yarısı çok daha çetin geçecek, bu yönde yönetimin çabası var, hata yapma şansı yok ve bu yolda şimdi herkesin destek olma zamanı. Unutmayalım, temizlik işine zemini herkes siler ama tavanı temizlemek o kadar kolay değildir! Yeni yönetim hem zemini siliyor hem de tavanda biriken pislikleri temizlemeye çalışıyor, bir yandan da “yerleri yeni sildim, basmayın, kirletmeyin” uyarısını haklı olarak yapıyor.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın