KALİTE VE BEYİN BİRLEŞTİ

KALİTE VE BEYİN BİRLEŞTİ

 

Mehmet Özdilek ile oynadığı 12 süper lig maçlarında adeta hazırlık maçı kıvamında futbol oynayan Ç.Rizespor’da, Hikmet Karaman ile geçen 24 saat sonra çıktığı Trabzonspor karşısında ortaya koyulan mücadele gücü yüksek, oyuncuların sorumluluk almaları ve en önemlisi arkadaşlık bağlarının yeniden tavan yapması bize aslında çok şeyi anlatıyor.

Aylardır anlatıyoruz, bu takımda kalite var eksik olan Mehmet hoca ile bir türlü “aşının” tutmaması. Aşı tutmadı mı, bağlar kopar, haftalar bir bir erir gider ve bir de bakmışsın ki ; Biz nerede hata yaptık, sorusuna cevap ararsın, ligin dibine demir atarsın.

Yönetim kısmen geç kaldı. Keşke daha önceleri Mehmet hoca ile karşılıklı helalleşerek yollar ayrılsa idi. Bu ligde sezon sonu bir puan ile veya ikili, üçlü averajla ligde kalıyorsun. Kaybedilen bu puanlar sezon sonu başımızı ağrıtacak.

Haftalardır saha içi değilde, saha dışından bu satırlarda yazı yazmak zorunda kalıyordum. Girişte de saha dışından başladım, geçmişi daha fazla kurcalamadan asıl yapmamız gereken iş olan saha içine tekrardan dönelim ve aslında kaybederken, kazanılan Trabzonspor maçını irdelemeye başlayalım.

Trabzonspor bu sezon transfer manyağı olmuş, kulübe bir kamyon kasası dolu olan oyuncu içeri girmiş bir takım. Elbette kaliteli oyuncuları var, ama bu takım sezon sonu ilk dörte girmesi bir hayli zor gözüküyor.

İşte böyle bir takıma karşı, yeni teknik adam moral, motivasyonu altında çıktığımız bir maçta maç sonu skor bizi üzse de, ortaya koyulan iştahlı futbol gelecek adına bize oldukça ümitlendirdi.

Hikmet hoca bu ligin kokusunu iyi bilen bir teknik adam. Sözlerine dikkat edin, özellikle satır aralarına. Diğer yanda saha kenarında futbolcularına verdiği pozitif enerjiye ayrı bir gözle bakın. Her an maçı yaşıyor. Futbolda bu çok önemli hele ki bizim gibi bir Anadolu takımı için çok daha önemli. Aylardır bu takımın üstünde oluşan “ölü toprağı” 24 saat içinde atıldı. İyi oynadığın bir maçı kaybetmek bir olur, iki olur. Ondan sonra sistem yerli yerine oturdu mu, peşi sıra galibiyetler gelir. Biraz zaman ve sabır biraz da Hoca’ya yeni oyuncuları ile baş başa geçireceği günler verelim, inanın bizim takımda o kalite ve beyinde ki futbolcu sayısı ligde yer alan bir çok takımdan daha fazla sayıda.

Trabzonspor maçına Hikmet Karaman, oldukça cüretkâr bir onbirle sahaya çıktı. Ofansif gücü yüksek bir takımı Avni Aker’de sahaya çıkarmak her baba yiğidin harcı değil. Biz geçmiş haftalarda Mehmet hoca ile stoper’i oyun kurucu olarak orta sahaya sürdüğünü çok kez gördük. Maç iki takım adına tam bir “rulet”e döndü. Bir o kalede,bir bu kalede. Hiç kuşku yok ki maçın en güzel harekatı Mehmet Ekici’nin uzaktan sert ve isabetli attığı “bazukayı” aynı güzellikte bizim kaleci Serkan Kırıntılı köşeden müthiş çıkarması.

Futbol hatalar oyunu. İlk golde Eren’in kale direğine yapışıp, kalması net ofsayttı bozarak golü kalemize gördük. Eren , o direği terk etse golü atan oyuncu “cillop” gibi ofsaytta düşecekti. İkinci golde sağ bek Koray ayağında ki topu hemşerisi Alman’lar gibi basit oynayarak taca atsa kimse bir şey demezdi. O top Trabzonlu oyuncuya ikram oldu, devamında bir basit gol daha kalemize gördük.

Ne demiş zamanında Hollandalı efsane futbolcu Cruyff, “ futbol basit bir oyundur, zor olan basit oynamaktır”.. İşte bu kadar basit.. İki basit hata iki gol…

Madalyonun diğer tarafında ise kaçan gollerin basitliği var. Özellikle Kwekue ve Holosko.. Tank gibi bir fiziği olan Kwkeue, maalesef üst düzey bir golcü vuruşuna sahip değil. Devre arası transferinde bu işe acil çözüm lütfen. Slovak futbolcu Holosko ise gerçekten iyi niyetli, biran önce goller atmak istiyor, fakat o da futbolun basitliğini hiç düşünmedi. İlk devre Kaleci ile karşı karşıya bom boş Ümit’e verse soyunma odasına 1-2 önde girecektik ve maç orada bitecekti. İşte böyle sevgili futbol severler… Futbolun basitliği bizde mevcut olan kalite ve beyinle birleşecek sorun şu ki ileride var olan beceri eksikliği, defansta yapılan basit ve bireysel bir o kadar da ucuz hatalar Hikmet hoca’nın gelmesi ile biran önce asgariye inmesi gerekiyor.

Neticede, üst üste bir maçtan daha üç gol yedik ve son beş haftayı puansız kapattık. Oynanan futbol gelecek adına ışık verdi. Geçen sezon 16 resmi maçta kazanamamıştık ve Gaziantepspor takıma patlamıştık. Tarih tekerrür eder yine Gaziantepspor maçı ile bu hafta yeniden çıkışa geçeriz. Buna çok ihtiyacımız var, ama çok…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    musata eser

     16 Aralık 2014 12:42
         

    Kaliteli oynadık selim bey. Sizin dediginiz gibi su sefer oyunculari yordu hoca

Yorum Yapın