İÇERİDE SİS DEVAM EDİYOR!

 

Biliyorum canımız çok sıkkın..

Haftalardır iç sahada yüzümüz gülmedi.. Evimizde bırakın galibiyeti “rencide” edici futbol oynamaya devam ediyoruz. Maalesef eldeki mevcut kadro ile özellikle iç sahada bize karşı kapanan takımlara karşı bu futbol ve sonuçlar devam eder.

Kapanan takım seni çözmüş. Sen bu takıma karşı oyun kuracaksın, olmadı kanatlara yöneleceksin, o da olmadı, birkaç duran toptan fişi çekeceksin.

Bizde ki oyuncu topluluğu bunların hiç birini sahada yapamayacak kalitede oyuncular. Hiç kimse risk almıyor. Elini taşın altına sokmuyor. Maç içinde yaptığın birkaç bireysel hatalar ve yenilen gol sonrası reaksiyon vermiyorlar.

Ligde bir Balıkesir takımı kadar olamadık. O takım bile bu hafta Kasımpaşa ekibine karşı 1-0 geriye düşmesine karşı bir baş kaldırış yaptı, yüreğini ortaya koydu ve farklı bir galibiyet aldı.

Ligde bulunan her takım dua ediyor, bu hafta Rizespor ile maçımız olsa keşke diyorlar.

Sorun futbolcuda. Bu takımın futbolcusu, özellikle geçen sezon devre arası sonrası gösterdiği mücadele ile futbolda doyuma ulaşmış yani tavan yapmış. Yönetim buna safça kanmış, transfer döneminde küme düşen iki takımdan üç oyuncu birde yıllarca müzmin sakatlıkta boğuşan Holosko transferi yapmış. Diğer unsur ise lige yeni çıkan bir takımın 2. Sezonları hep sıkıntı olmuştur. Örnek Ordu ve Mersin. Bir sezon kaldılar, 2. Sezon güm baş aşağıya. Neden ? Basit ; İlk sezon gösterdikleri yüksek verim sonrası bir yerleri erkenden kalkıyor ve ben oldum diyorsun. İşte bizde de durum bu. Maalesef ders alınmıyor ve bu satırlardan sezon öncesi yazdığım uyarı niteliğinde ki yazılarım birileri tarafından “çokbilmişlikle” akıl arkası ediliyor.

Ç.Rizespor yönetimi yaklaşan devre arasında tarihi bir karar verecek. Önce büyük bir temizlik yapacak, sonra ise eline dürbünlü tüfeği omuzuna yaslayacak ve nişan alacak. Pat bir nokta, pat iki nokta, pat üç nokta… Bu transferlerin hepsi nokta transfer olması gerekiyor. Hata yapma şansları yok. Madalyonun diğer tarafında ise bu transferleri ve temizliği yaptığınız zaman büyük bir maddi küflet sizi bekliyor. Dolayısıyla bir takım küme düşebilir, bu dünyanın sonu değil. Önemli olan borçsuz bir alt lige düşmek. Borçlu düştüğün an, Akçaabat Sebat, Sakarya, Kocaeli, Ordu, Samsun örneklerine sende eklenirsin. 6 Yıl A.Ş maalesef kalıcı tek gelir Rizespor’a kazandırmadı. Geliri olmayan bir takımın orada da barınması zor.

 

Ağlanacak halimize bir fıkra ile devam edeyim ve saha içine ineyim..

 

Malum bizim Temel emice ile Fadime Hala..

Yaşları kemala erişmiş, ömürlerinin son baharında evlerinde çekilmişler bir kenara ..

Temel rahat durmaz.. Sokulur Fadimeye..

70 yıllık eşi Fadime’nin ince noktalarını ellemeye başlar..

Fadime kocası Temel’e sorar? Ula Temel ne edeyisun..

Temel cevap verir: Hiç, 53.3 Rizespor FM i arayirim..

Bu kez Fadime hazır cevabı yapıştırır: Ula Temel sen bu yaşta o kanalı sende ki bu antenle bulamasın!.. Bulsan da çekmez zaten…

Fıkra bu .. Dönelim sahaya ve bitirilelim..

Rizespor yönetimi sezon başında çatıya yanlış karasal anten taktı ve karıncalı çekti. Malum Mehmet Özdilek ile..

Şimdileri çatıda ki o anten karasal’dan ulasal’a geçti ve çanak anten taktılar.. Hikmet Karaman ile…

Bu cihaz çok hassas bir cihaz. Bu ligin havasını iyi bilen bir makine..

Aman dikkat.. Mevcut geçmiş antenden içeri kalan parçaları sokun atın. Madem teknolojiye geçtiniz, siz siz olun yurt dışından üst düzey parçalar alın içeriye montaj edin. Aksi takdirde çatıda ki anten değişti ama evde ki Fadime’nin eski tüplü televizyonu değişmedikten sonra hiçbir işe yaramaz.

Devre arası geçilecek olan yeni sistemle içeride ki sis yavaş yavaş dağılır , o pus dağıldığında pırıl pırıl güneşli havalar bizi bekler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Mert

     23 Aralık 2014 13:24
         

    Hikmet hocanin yardimcilarina çok iş dusuyor. Mesela holosko ile baslamak buyuk bir hataydi. Bu adam genis alan topcusu bunu bilmeleri gerekdi. Deniz kadah holosko lua lua kweuke bu kadar hucumcuyu besleyecek oyuncu lazim kivan mi besleyecek ludovix mi ? Ozdilek ile defansif vcikmakla yakinirdik simdi ise hucumcudan

Yorum Yapın