İsmail Hocaya Destek ama Takviye Şart Oğlu Şart!

 


Çaykur Rizespor’un sezon öncesi taraftarı önünde oynadığı Giresunspor maçında aldığı skor ve ortaya koyduğu performans tek başına bir veri olmaz ama görünen köyde kılavuz istemez!

İsmael Diamonde Geçer Not Aldı

Erzurum kampında canlı olarak izlediğim Rizespor’dan değişen tek bir şey orta sahaya Azubike’nin mevkine gelen Fildişili İsmael.  Diğer bir transfer ise Yunan stoper iş yapar ama asla bir Awaziem olmaz. Porto’dan kiralık olarak gelen Awaziem tam bizim istediğimiz  kıvamdaydı. Hızlı ve atletik. Yunan stoper tipik Servet Çetin modelinde, yani savaşçı. İki yeni transferden özellikle İsmael tam bir 6 numara. Güçlü bir o kadarda kuvvetli.  İsmael Diamonde ile Yunan stoper Chatziisaias arasında tek benzerlik bu ikilide süper lig maçlarında bol bol bu ligin hakemlerinden sarı veya kırmızı kart görürler, takımı bazı maçlarda eksik bırakırlar aman dikkat!..

Atamah hazır, Mevlüt’e O para Verilir mi?

İsmail hocanın stoperde düşündüğü isim Atamah hızı ve atletiği ile Yunan Chatziisaias yanında iş yapar düşüncesindeyim. Bu mevki için Erzurum kampı sonrası kaleme aldığım ve özel bir parantez açtığım genç stoper Burak Albayrak’ı da es geçmeyelim. Giresunspor maçında oyuna girdi ve yan topta takımına net bir penaltı kazandırdı. Atamah konusu ise  Başakşehir takımı bu oyuncu ile yeni sözleşme uzatacak ve daha sonra Rizespor’a  gönderecek.  Kısaca Atamah’da bir sıkıntı yok, diğer oyuncu Mevlüt ise 900 bin Avro yıllık ücret ister. Üstüne üstlük 3 yıllık anlaşma ve parayı peşin talep ediyor. 32 yaşında ki oyuncu ile 3 yıllık imza ve peşin para! Rizespor yönetiminin yerinde siz olsanız alırmıydınzı? Bana da Başkan aynı soruyu sordu; Bende başkana hiç düşünmeden alırım dedim. Sebebini de kendisine söyledim. Birincisi Mevlüt Erdinç Avrupa liglerinde Türk oyuncuları arasında attığı 100 küsur gol ile en çok gol atan oyuncu. Diğeri ise tam bir profesyonel dedim başkana ve ilave ettim.

“ Boldirn 31 yaşında ve 3 yıllık sözleşme imzalandı. İlk yıl 750 bin ikinci yıl 800 bin ve son sene 850 bin Avro. Yani Rizespor Boldrin’e ödediği parayla çıtayı çok yükseltti. Bu parayı duyan menajer ve futbolcu onu baz alır ister dedim başkana. O da hak verdi. Boldrin o parayı hak etmişse, sana gol atacak, puan kazandıracak bir Mevlüt Erdinç’te hak eder, bu düşüncemi Başkan’a sohbet toplantısında ilettim”

Boldrin İyidere Çay Fabrikasına Mal Oldu!

Boldrin konusu ile devam edeyim. Geçen sezon Kayserispor takımında iki koli elek altı çaya kiralık olarak gelmişti. Bu sezon ise nerdeyse İyidere çay fabrikasına mal oldu bize. Taraftar her zaman transfer ister. Brezilyalı oyuncu Kayserispor’da huzursuzdu ve parasını bırak maaşını bile alamıyordu. Baktı, Rize’de para sorunu yok ve maaş + primler günü gününe yatıyor. Sosyal medya üzerinde birkaç kaş göz işareti ile Rizespor taraftarının gönlünü çaldı ve olanlar oldu. Bu işte duygulara yer yok. Boldrin özellikle geçen sezon ilk yarı neredeyse yoktu. İkinci devre o şahlanan takımda kendisi de ekmek yedi ve o ekmeğin sayesinde ballı börekli 3 yıllık müthiş bir sözleşmeye imza attı. Hayırlı olsun diyelim ama bence o paralara çok daha orijinal daha genç 10 numara bulunurdu.

Nill’i Aldık Allah Kabul Etsin!..

Belçika liginden transfer edilen Nıll, bu ligin oyuncusu değil. Çıt kırıldım, bu lig sert ve bire bir temas ligi. Bu tip vasat altı transferler her sezon Rizespor’a gelir. Anlaşılan o ki bu sezonda Rizespor’un yeni Nika ve Tuzsynuski i Nill olacak. O mevkide Kiralık olarak gelen Barış Alıcı formayı alır. Geçen sezon Bir Umar Amuni bir oyuna sonradan giren Nakoulma sana maç aldı. Transferin bitimine 20 gün kala bize acil en az iki kanat oyuncusu lazım. Samudio’nun maksimum performansını geçen sezon gördük. Daha ileri gitmez.

Gökçek’in KDV’si!..

Umar Amuni gelmek ister ama takımı Osmanlıspor un onursal başkanı Melih Gökçek ile Rizespor’un arası yok. Geçen sezon Musa ve Umar’a 1 Milyon dolar kiralama bedeli peşin ödedik. Buraya kadar her şey güzel ama ya sonrası! 31 Mart seçimleri öncesi oğlu AK Partiden aday gösterilmedi ve Baba Gökçek, iki gün sonra yüzde 18 KDV yi Rizespor’a postaladı. Yani belki de dünyada tek. Bir milyon dolar almışsın, ardından aylar geçti, siyasi olarak beklentin boşa çıktı ve sen Rizespor’dan yani Rizeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takımından artı yüzde 18 KDV istiyorsun. Bu parada 180 bin dolar ediyor. İki taraf şuan mahkemelik. Ne olur bilemem ama sanırım Umar transferinde yukarısı bir kulak çeker Gökçek’te bunu bekliyor, zaten duayen başkan Melih Gökçek her zaman işini bilir…

Gelelim El Kabir’e..

Tekrar yazayım, sakın olan fiziğine bakarak güreşçi muamelesi yapmayın, çarpılırsınız. En fazla 2 – 3 kilosu daha var. Bir zamanlar 105 kiloya çıkan Kweuke içinde çok sabrettik. Bu oyuncu Rizespor’a maç alır. Zaten mevcut kadro içinde sana maç alacak, hakemle uğraşacak, sahada başkaldıracak tek oyuncu Faslı El Kabir. Kaliteli bir santrafor gelmesi halinde bu oyuncu 9,5’ çekilir. Boldrin kanat yapar, diğer kanatta da Barış veya yeni transfer.

İngiltere Liginden Transfer Kolay Olmuyor!

Bize oyun aklı olan iyi bir 8 numara da şart. Vetrih le olmaz. Bu oyuncu çok koşuyor ama bana göre boşa koşuyor. Bu mevki için Oğuz Kağan zaman zaman forma alır ama kaliteli bir sekiz bize vites artırır. İsmail hocanın santrafor, kanat ve sekiz numara için İngiltere liginden ilgilendiği oyuncularla temaslar sürüyor. Transfer bu, kolay olmuyor…

İsmail Hocaya Destek ama Takviye Şart Oğlu Şart!

Rizeli teknik adam İsmail Kartal zaman istiyor. Belki bu zaman ilk 7 haftalık zorlu fikstürde İsmail hocayı çok zora sokacak. Özellikle kamp boyunca oynanan maçlarda yan toplardan yenilen goller, yeterince kanat hücumları ve rakip kaleye çabuk inememe en büyük handikap olarak duruyor. İsmail hoca transferde acele etmiyor, yani panik yok diyor ama şu bir gerçek ki, ilk 3 maçta Rizespor sıfırda çekebilir.

Neticede Rizespor yeni bir teknik adam ve yeni bir kadro ile lige başlayacak. Bunun dezavantajlarını göreceğiz. Zaten her sezon alıştık. Rizespor, bu sezonda kabuk değiştiriyor. İsmail hoca gece gündüz çalışıyor ve güçlü bir oyun anlayışı altında memleketinin takımını çok iyi yerlere getirmek için caba harcıyor. Bu kadro yetersiz o da biliyor. Rizespor, transferin son gününe kadar mutlak çok iyi bir forvet, bir veya iki kanat, bir stoper birde kaliteli bir orta saha oyuncusu takviyesi ile ligde iş görür. Aksi taktirde Erzurum kampı sonrası da yazmıştım, bu kadro alt ligde orta saha mücadelesi yapar. Zaten Giresunspor maçında da benim dediğim çıktı ve bu sezon iyi bir kadro kuran Giresunspor , Rize’de Rizespor’u zorladı ve hazırlık maçı da olsa sahadan galip geldi, bilmem anlatabildim mi!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     11 Ağustos 2019 21:37
         

    VALLA DERTLERİMİZİ DİLE GETİRMİŞSİN SELİM DE BU MEVLÜT İŞİNE BENCE ÇOK TAKILMIŞSIN HEM O KADAR PARA ETMEZ HEMDE ANLATTIĞIN SEVİYEDE DEĞİL EVET ESKİDEN İYİ İDİ AMA İNİŞTE OLAN BİR OYUNCU BİZE O DEĞİLDE MURİÇ TARZINDA BİR SANTRAFOR LAZIM DEĞİLMİ KANAT OYUNCUSUNDAN DAHA ÇOK ÖNEMLİ OLAN OYUNUN 2 TARAFINI OYNAYA BİLEN GERŞEKTEN KALİTELİ BİR 8 LAZIM İNGİLTEREDEN TRANSFER YAPMAK ÇOK ZOR OLSAYDI DİĞER TAKIMLARDA ZORLANIRDI HERKES OYUNCU ALIYOR BİZİMKİLER 1 TANE KALİTELİ TOPÇU ALAMADILAR HAAA BOLDRİNDE HAKLISIN ASLA O KADFAR PARA ETMEZDİ HELE KAYSERİYE VERİLEN PARA BAŞLI BAŞINA SKANDAL

Yorum Yapın