Rizespor’un Dokunulmaz Hocaları!

Rizespor’un Dokunulmaz Hocaları!


 

Dün akşam Rizespor hariç bir başka süper lig takımı G.Saray’a karşı sahaya çıksa bu kadar kötü bir G.Saray karşısından puan alarak evine dönerdi ama bizim takım o kadar kötü ve yeteneksiz ki maalesef puanın gramını bile alamadı.

İsmail hoca bir yaz boyu telefonlara bakmadı, yoğunum dedi, transferler Rizespor’un geleceği adına çok önemli dedi, bu transferler Rizespor’un 3 – 5 yılını kurtaracak dedi, yaptığımız transferler lige damga vuracak dedi, dedi, dedi..

Bu işler demekle olmuyor demek ki!

Biz zaten Rizespor olarak yıllardır bu filmi her sezon izledik. Geçen sezonun ikinci devresinde biraz kaliteye sarıldık ve az kalsın küme düştü denilen takım Avrupa biletini kapıyordu.

Transfer döneminden sportif direktör Yılmaz Bal ile teknik direktör İsmail Kartal arasında yaşanan “kuşak çatışması” bizi bu noktaya getirdi. Onu istemem, bunu isterim, o gelmiyor, bu çok para istiyor. Sonuç, işte ligin 10. Haftası bitti ve biz kurulan bu kadro altında futbol fakirliği altında kalitesiz bir takım izleme zorunda kaldık.

G.Saray takımının ahı gitmiş vahı kalmış. Geçen sezon ligin ilk yarısında bu statta 2 – 0 geriye düşmüştük ama Okan hoca o gün iki sihirli dokunuş yaptı ve maç 2 – 2’ye gelmişti, 3. Golü de attık ama hakem buz gibi golü iptal etmiş ve tarihi bir geri dönüşe izin vermemişti. Bunu yazmamda, hatırlatmam da ki sebep geçen sezon o kötü kadro bile kenardan ufak bir dokunuşla çok daha güçlü bir G.Saray karşısında puan çıkartabiliyordu ama bu sezon İsmail hoca ve kenar yönetimi oyunu okumada, taktiksel dokunuşlarda maalesef hünerini gösteremiyor.

Dün akşam da ilk çeyrekte 3 dakika içinde iki gol yedik. Aslında sarı kırmızılı takım bize atmadı o golleri biz kendimiz attık. Talbi, rakip santrafordan daha iyi yükseldi ve filleri sarstı, hemen akabinde diğer stoper Aberhoun penaltı yaptı biraz ağır ama maalesef hakem seyirci baskısı ile VAR’a bile gitmeden beyaz noktayı gösterdi. Bu hakem camiası içinde” derin bir Rizespor düşmanlığı var” bunu kimse inkar etmesin. Senin Başkanını sevmiyorlar, senin siyasi gücünü biliyorlar ve o kesim tam tersi hayıf alır dercesine sahada sana düdük çalıyorlar. Bunlar mazeret değil, sen adam gibi kaliteli transfer yapsan hakem bile bir çalar iki çalar üçüncü de yapacak bir şey yok der hakkını teslim eder. Zayıf kadro, zayıf teknik adam ve en acı olan şu ki maalesef bölünmüş bir camia bu kirli ligde senin düşmanların tarafından defalarca dişleniyor.

Oysa Çaykur Rizespor camiası çok güçlü. Yönetimin tek yapması gereken sezon öncesi hedefi olan, başarıya aç dünya futbolunu yakından takip eden vizyon sahibi bir hocayı bu takımın başına getirmek olacaktı. Kim derseniz benim aklıma ilk gelen Tayfun Korkut olurdu. Ben olsam özellikle Alman liginde üst düzey staj yapan bu genç ismi bu takımın başına getirirdim. Alman ekolü altında bir Erol Bulut etkisi yapar. Altyapıya da onun önereceği bir yabancı hoca ile Rizespor uçar. Türk futboluna yıllardır hizmet veren her sezon  1 – 2 kulüp değiştiren birçok hoca maalesef ülke futboluna katacak bir şeyleri kalmadı. O kulüp senin bu kulüp senin. Gittikleri her takımı batıran kendilerini yenilemeyen birçok hoca artık emekli olmalı.

Rizespor’un yukardan işaretle başına geçen hoca dokunulmaz oluyor. E beni de reis arasa o gücü bende arkamda alsam bende krallığımı ilan ederim. İsmail Kartal şuan başkan ve yönetimin de üzerinde tıpkı, Hikmet Karaman gibi, İbrahim Üzülmez gibi…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    saldıray

     3 Kasım 2019 11:45
         

    bütün bu kötü gidişin sorumluluğu kimde sizde bizliyorsunuz bizde ama malesef yazamıyorsunuz rizesporun hocasını ve transferlerini yapan osman aşkın bak tır sorumlulukta ona aittir.rizesporun başarılı olması için siyasetin elini takımdan çekmesi lazımdır yıllardır sıkıntı yaşadığımız nokta bu rizespor siyaset üstü olmalı rizesporu seven yanlızca rizespor taraftarı olanların takımı olmalı yoksa 2 takımı olanlarla bu iş yürümez.bir başkan düşünün hocayı değiştirmesi lazım ama yapamıyor niye çünkü ankaradan icazet almalı hasan kartala yakışan bu saatten sonra istifa etmektir.bu düzene birileri baş kaldırmalı yoksa yıkılmaz hasan kartal bunu yapa bilir 

Yorum Yapın