Denizi Geçtik Derede Boğulmayalım!

 


Denizi Geçtik Derede Boğulmayalım!

Çaykur Rizespor’un bu sezon başına gelenler bir daha gelir mi? Bunu bilemem ama özellikle Başkan Hasan Kartal ve yönetimin bu sezondan çok büyük bir ders çıkartması ve ona göre yeni sezonda radikal kararlar alıp yoluna devam etmesi şart oğlu şart!.

Şu bir gerçek k, Rizespor’a Ankara endeksli hangi hoca gelmişse resmen çuvalladı. Son dört hocaya bakalım. Hikmet Karaman, İbrahim Üzülmez, İsmail Kartal ve son olarak Ünal Karaman. Valla en ufak zorlukta soluğu telefonda alıyorlar. ;” Reis aradı beni, reisi aradım..”

İsmail hocanın Rizeli taraftarları kaybedilen maç sonu nasıl reise şikâyet ettiğini sizinle önceki yazılarımda paylaşmıştım. Son olarak Kasımpaşa maçı öncesi Başkan Kartal ile gırtlak gırtlağa gelen Ünal hoca’da reisle bir görüşme yaptı ve ;” Bırakıyorum” dedi.

Oysa ki bu hocaların hepsi hiçbir kulüpte alamayacağı üst düzey paraları Rizespor’dan aldılar ve Rizespor etiketi altında Reisle bire bir görüşme fırsatı buldular. Bunun yanında Rize'de en rahat çalışma ortamını yakaladılar ama ne var ki maalesef Rizespor’a hiçbir katkı sağlamadılar. Bu kadar çöp transferlere ( Ünal Karaman ) hariç imza attılar.  Gitti Rizespor’un paraları, gelen başarı yok, sadece Rizeli sabahlara kadar uyumadı..

Malatyaspor maçını Rizespor aslında hafta içi hiç telaşa girmeden hoca konusunda aldığı karar ile kazanmıştı. Bu saatte gelebilecek en iyi ikiliyi takımın başına getirdiler. Kağıt üzerinde M.Ali Karaca ve Hırvat teknik adam Tomas. Tomas konusunda eski hocamız Okan Buruk büyük yardımcı oldu. Başkan vekilimiz Ali Zeki Saruhan’ın Okan hocaya bir “alo” demesi sonrası Okan hoca derhal eski yardımcısına görev emri yazdı ve Tomas’ı Rize’ye gönderdi.  Tomas bu kadroyu çok iyi tanıyor, özellikle kendi döneminde transfer ettiği oyuncular (Moruzıuk & Melnjak ) ikilisi dün nasıl mücadele etti hep birlikte gördük. İlk golde Moruzıuk müthiş kesti Skoda kafayı çaktı, 3. Golde Melnjak soldan Ferrari gibi bindirdi haklı bir penaltıyı altı. Bu oyuncular Ünal Karaman döneminde neredeydi? Türkçemizde güzel bir atasözü var;” At sahibine göre kişner”..

At sahibini buldu ve dün hep birlikte kişnediler. Tabi bu bir ironi ama maalesef gerçek bu. Bu takımın topçuları nazik topçulardan kurulu. Bunların sırtını sıvazlayacaksın. Kısaca dokunmasın bileceksin. Hafta içi hem Karaca hoca hem de Tomas tüm kadroya çok güzel dokundu. İki teknik adam ikisi de stoper kökenli. Karaca Rizespor’da Tomas, başta İtalyan ligi olmak üzere Rusya ligi ve ülkemizde Fenerbahçe ve G.Saray takımında şampiyonluk sevinci yaşayan üst düzey Milli stoper. Bir kere adamda lisans sorunu yok. Türkçe dahil 5 dil biliyor. Dün ki maçtan sadece size tek bir örnek vereyim. İsmail ve Ünal hoca zamanında iki stoper Talbi ve İvanildo nasıl kısa mesafede yan yana duruyorlardı ve her atılan top ya penaltı yada pozisyon oluyordu. İşte size ufak bir taktik dokunuşu sonrası  iki stoperin duruş mesafelerine dikkat etiniz mi? En az enlemesine 30 metre. Hal böyle olunca rakip takımın forveti de kenarlara açılıyor, dolayısıyla kalemizden uzak kalıyorlar. Bu kadar basit şeyi iki eski hoca ön görüp yapamadı.  Burada hoca farkı geliyor.

Hikmet Karaman eski yardımcısı M.Ali Karaca’nın işini erkenden bitirme adına maça hızlı başladı. Zaten sahaya sürdüğü hücumcu kadro bunu göstermişti. İlk 30 dakika Gökhan Töre önderliğinde bir  kaç pozisyon buldular ama  bu yarım saat içinde aylar sonra geri dönen kalecimiz Gökhan Akkan iyi iş çıkardı diyebiliriz. Malatya ataklarına dur diyen ekibimiz beş dakika içinde ardı ardına bulduğu 3 gol ile fişi erkenden çekti ve hayati önem taşıyan bir maçta belki de sezona bedel bir müsabakadan altın değerinde üç puanı aldı.

Şimdi ligin son haftasında bize matematiksel bir puan lazım. Fenerbahçe deplasman maçından alacağımız bir puan diğer sonuçlara bakmadan ligde kalmamızı sağlayacak. Fenerbahçe takımına karşı kaybetmemiz, Denizli takımının da evinde MKE Ankaragücü’ne karşı yenilmesi durumunda küme düşme tehlikesi var.  Onun içindir ki denizi geçtik, derede boğulmayalım ve Kadıköy’den en az bir puan alarak kimseye minnet etmeden, kimselere eyvallah demeden alnımızın akkı ile ligde kalalım. Yoksa bu ligde her an her şey olur, zaten son haftalarda bu sonuçları çok sık gördük. Birde baktınız Denizli takımı kendi sahasında küme düşen MKE Ankaragücü karşısında şok bir mağlubiyet almış, Trabzonspor’da deplasmanda Kayserispor’a mağlup olmuş ve parti sana kalmış, aman dikkat. Bu işin şakası bile kötü.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın

Benzer Haberler