BU TAKIMLA ASLA OLMAZ!

 

BU TAKIMLA ASLA OLMAZ!

Süper ligde veda maçlarına çıkan temsilcimiz iki haftalık dış saha galibiyeti ardından evinde Sivas spor’a mağlup oldu.

Aslında bu tip maçlar iki  takım adına halk dilinde gazozuna maçlar diye adlandırılır. Burada önemli olan kimin bu maçı ne kadar istediği. Sivas spor kupa yorgunuyum demeden 90 dakika maçı daha fazla isteyen takım görünümündeydi ve maçı da 2 Milyon 600 bin paraya dı kasasına haklı olarak koydu. Sivas spor takımına ve Rıza hocaya helal olsun. Son iki sezon Avrupa yaptılar, sezonu en erken onlar açtı ve en son da onlar sezonu kapayacak gibi ve birde bırakın süper ligi Avrupa’nın en yaşlı takımı durumundalar. Demek ki  bu iş ekip işi, birlik beraberlik işi, inanç işi. Transferde Rıza hocanın nokta atışları bitmez, boşa kurşun atmaz, Metin Kalkavan döneminde bizim takımın başına geçmişti. Bir Kweuke,  Bir Viera, bir Oboabona, bir Deniz Kadah … onun eseriydi. Unutanlar için hatırlatmak istedim.

Oysa bu sezon Bülent Uygun’un kurduğu takım bizi ve futbol kamuoyunu yanıltmadı. Zaten defalarca yazdığım gibi Bülent hocanın sezon başında kurduğu takımlar o  sezon ağır bir borç yükü altında bir alt lige düşmüştüler. Buca, Eskişehir, Gaziantep, Elazığ ve Ankaraspor.. Hep Bülent hocanın eseri, sezon başı doldur boşalt yapıyor ve kendisi 6. Veya 7. Hafta bırakıp gidiyor. Dedik, dedik dinletemedik, Başkan Kıran’a ilk tanışmamızla” Aman ha, Bülent hoca nın böyle geçmişinde kara bir leke var, sakın ha başkanım dedik, yazdım ama maalesef Başkan Kıran’da kendisine çok güvenmişti ama kötü son bizi de buldu.. Bülent hoc gibiler bu kulüpten veya başka kulüpten içeri girdiği an o camialar yerle bir oluyor. Bülent hoca aldı,  ceketini gitti,  olan bize oldu. Milyonlarca Rizesporlu kan ağlıyor.

Aslında devre arasında hastayı ayağa kaldırma şansı vardı ama maalesef olmadı. Zaten yılardan beri bu satırlardan yazıyorum, gelen tehlikeyi anlatmaya çalışıyorum. Bu sene olmaz ise,bir daha ki sezon düşerdik.  Tıpkı geçen sezonlar ders almayıp yola devam ettiğimiz için. Bu ligde her takım bir şeyci oldu, biz olamadık diyordum. Transfer de bu kadar hata, topçuya bağlı şımarıklık sistemi üst  düzeyde, topçu arasında üst düzey gelir dağılımı var, az alan oyuncu ilerleyen haftalarda “ o oynasın, benden 3 – 4 kat fazla  garanti para kazanıyor” diyor. Mehmet Cengiz tesislerinde özellikle bu sezon kaptanlığa getirilen isimler işe koyulmadı, bir eski kaptan Abdullah Durak’ı arar olduk. Sezon başında kadrolu milli oyuncuya tüm sezonun alacağı verilerek gönderildi, yerine gelenler sıfır çekti. Gönderilen Müslüman Emir Dilaver ağlayarak; Yapmayın, benim hak etmediğim parayı bana veriyorsunuz ve gönderiyorsunuz, bak göreceksiniz Bülent gidecek ve ben o formayı alacağım, demişti “ağlayarak Bunlar futbol yanlışı ve bizde bu sezon üst düzey hatalar oldu. Başkan Kıran ve yönetimi bu kadar yanlış idari  karar altında elbette taraftardan eleştiri oklarını üzerine alacak. Dediğim gibi bu takıma sezonun ilk yarısında kanser teşhisi konulmuştu. Nasıl olur demeyim. İlk 9 hafta 1 puan alabilen takım doktor dilinde ağır hastalığa yakalandı teşhisi ile baş başa kaldır. Tedavi belliydi, ilk yarının son haftalarına girildiğinde hemen yola koyacaktın. Tıpkı Okan hocanın yaptığı gibi, Brebec, Jack ve diğerlerini göndermişti, yerine Awaziem ve merhum Aberhum ikilisi stopere gelmişti. Sağ bekler Morozıuk ve Melnjak gelmişti. Bu sezon bir sağ bekte Gökhan Gönül’e bile alternatif alamadık. Birde o dönem Hamza hoca hep oyuncuyu savundu, fazla transfer takımı karıştırır demişti. İlk transferi 3 yıllık Kubilay olmuştu. Yani bizim hastalığımız belliydi, biz ne yaptık? Aspirin ile geçiştirdik, birde taraftarın ve yönetimin olağan üstü sevgi ve şefkati ile ayakta tedavi yöntemini seçtik, ama maalesef olmadı..

Olan oldu acı son ve küme  düştük..

Bundan sonra neler olacağa bakalım..

Başkan Tahir Kıran dediğim gibi üst düzey siyasi bir  emir gelmediği sürece bırakmaz bu takımı ve kendisine futbol aklı olarak “Yancı” lık yapanları şutladığı taktirde bence memleketinin takımını düştüğü gibi bir sezon sonunda yeniden süper lige çıkarır diye düşünüyorum.

Havalimanı açılışında SAYIN Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bire bir  bir görüşme fırsatı olmamış ama ilerleyen günlerde bir araya gelirler.

Yalnız…

Bu takım ile asla olmaz. Altyapıdan gelen oyuncular dışında birde  kaleci Tarık hariç hepsini yola koyarım.

Bunlar doymuş topçu, süperliğin havasını beğenmeyenler, tekmeye kafasını uzatmayanlar, bir alt ligde sadece vakit geçirirler, hesap cüzdanlarını kontrol etmeye devam ederler. Örnek dünkü maçtan kalması söz konusu olan Phrı. Taç atışını engelledi ve bedava sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Bir hafta erken Fransa yolcusu, bu tip  oyuncular çok vardı takımda bu sezon..

Şayet bu takım şampiyon olarak geri dönecekse şimdiden kollar sıvanmalı. Örneğin Hatayspor’dan ayrılan ve gelmek isteyen Ruben Ribeiro ile hemen sözleşme imzalarım.  6 oynar, 8 oynar, 10 oynar kanat oynar. Tam bir saha içine yangaz,  tecrübesi ve kalitesi var. Hiç durmam ilk işi eski göz ağrımızı hemen alırım. Portekizli bu oyuncuyu al şampiyonluğun yüzde 50’sini cebine koyarsın.. Benim kafamda isim çok önemli olan benim  kafam değil, önemli olan Bülent Korkmaz’ın kafasında kiler. Son maçlarda altyapıdan oyuncu sahaya sürmeyen zorla bir Efe’ye dakika veren hoca ile nereye kadar gidilecek bende merak ediyorum.


Önceki Haber 

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     18 Mayıs 2022 11:12
         

    yazdıkların doğru selim riberiyo yu imkan varsa bende hemen alırım takımı toparlar tecrübesi ile ayakta tutar takımdakilere gelince dabo,umar,phiri yani anlıyacağınız gönderebileceğiniz kadar yabancıları gönderin türkiyeden EZE yi takıma katın forvet hattına ve genlerden oynayabilecekleri değerlendirin ama bu takıma mutlaka sağbek iki kanat oyuncusu özelliklede yusuf sarı alınabşilirse transfer edilsin bizim malımız olursa daha fazla katkı verir olmazsa trabzondan yusuf erdoğan büyük ihtimal ile serbest kalır ve ismail köybaşı alına bilir hep gençler ile olmaz tecrübe ile gençler iyi bir kadro kurulmalı özelliklede yabancı oyuncular direk oynayacak kapasitede olmalı kubilay gönderilmeli ama deniz takımda tutulmalı tahir başkan mutlaka devam etmeli ama kesinlikle yönetimi yeniden oluşturmalı daha önce yöneticilik yapan rize kanadını komple silmeli gerçekten takıma katkı verebilecek genç yöneticilere şans verilmeli eski kaşarlarla bu işler olmuyor batum olayı çözülmeli takımdaki disiplinsizlik için tedbir alınmalı eğer tahir başkan kalırsa lige dönme şansımız var tabiki ağalar karar verecek bu işe mutlaska ve mutlaka bir futbol aklı olmalı takımın bu iş fahri ile olmadı çünkü orada olacak kişi yanlışta başkanada hocayada karşı çıkabilecek kapasitede biri olmalıydı ama nedense her gelen doğru adamı değilde manevi oğullarını tercih ediyor birde bülent hoca ile devam edeceksek altına ekibine bizim eski hocamız olan ERSİN AKA mutlaka takıma katılmalı bu hoca nın değeri bilinmedi bırakılmamalıydı yani anlayacağınız yapılacak iş çok biran önce yola koyulmalı

  2. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     18 Mayıs 2022 16:54
         

    altaydan ayrılan pinares diye bir topçu var kaliteli bir oyuncu idi cesar pi,nares ve altayada bayağı katkı verdi bu oyuncu kaliteli alınacaksa böyle oyuncular olmalı imkan varsa bu tür oyunculara bakılmalı dabo gibi phiri gibi balonlara değil transfer için konuşmaya gerek yok gedson transferi nasıl bir oyuncuların alınması gerektiğinin en büyük kanıtı duruyor göz önünde 20 tane oyuncu alacağına kaliteli 3-5 topçu alırsın işi çözer bu saatten sonra kimseye bişey anlatmaya gerek yok mesela bülen dümbeliğini dinlemeyipte sezon başında vargas ı biz alsaydık sıkıntı yaşarmıydık yok demekki neymiş asla ve asla transfer hocaya bırakılmayacak bu işleri öğrenin bir başkana hoca eğer kubuliy kanatsızkuşu istiyorum diye biliyorsa orada çok büyük sıkıntı var demektir ama başkan bayağı tecrübe  kazandı artık hata yapma lüksü yok onun için devam etmeli kesinlikle devam etmeli ama şart belli batum grubunu temizleyecek oyuncularla sıkı fıkı olan yöneticileri kapının önüne koyacak başka yolu yok

Yorum Yapın