Sevinmeyi Beceremedik !..

 

SEVİNMEYİ BECEREMEDİK!..

 

Ç.Rizespor dün akşam Denizlispor’u üç gol ile geçerek iki ay sonra evinde galibiyeti nihayet hatırladı.

 

Yeşil – mavili takım bu sezon oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Ege temsilcisi Denizlispor karşısında nasıl başlaması gerekiyorsa maça da öyle başladı.

 

Atmaca, önde pres ve çok baskılı başladı. Bu tip maçlarda ilk golü erken bulmak çok önemli. Yeni transfer Olowoyin kalitesini Alper Potuk ise tecrübesini ortaya koydu ve oyunun hemen başında haklı bir penaltı atışı sonrası Bolasien’in golü ile öne geçtik ama bana göre penaltı öncesi orta sahada faul vardı itirafını yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

 

1 – 0 ‘ı erken yakalayan temsilcimiz 2’yide buldu ancak gol VAR’dan döndü. Hızını kesmeyen Yeşil –mavili takım bu kez Alper Potuk’ın akıl dolu pasında Emircan harika vurdu ve tabela ilk 20 dakika içinde 2 – 0 oldu. Rahatlatan golden sonra herkes bu maçta fark olur düşüncesi altında net bir santrafor eksikliği nedeniyle bozuk para gibi harcanan goller ve ilk yarının uzatmalarında konuk Denizlispor’un kafa golünü kalemize gördük ve ilk yarı 2 – 1 bitti.

 

Rize’ye devam eden transfer yasağı ve 4 as oyuncusunun eksikliği altında gelen tecrübeli teknik adam Giray Bulak, ikinci devre elindeki futbolcuların yerini birçok pozisyonda değiştirdi, puan çıkarmak için herşeyi taktiksel açıdan denedi ama kadro derinliği buna müsaade etmedi.

 

Gelelim bize,  yani Bülent hocaya..

 

Bülent hocanın devre arası transferleri ile eli güçlendi. Olowoyin rakip takımlar için tam bir baş belası. Sağbekte Oğuz Ceylan gerçekten hem tecrübesi hem de çalışkanlığı ve soğukkanlığı ile 10 numara. Keşke Rizespor transferde aynı kalitede bir sol bek alsa, ne güzel olurdu diye içimden defalarca geçiriyorum. Azubuıke li orta sahadaki değişimi gördünüz mü? Bu maçta yaşadığı sakatlık inşallah uzun sürmez. Bülent hoca bu maçta sol bek Alberk’i çıkartıp, yerine bir başka sol bek Ercan’ı oyuna almakla düz mantık yaptı. Bunu herkes yapar. Amatörde bir hocada yapar, cami imamı da yapar. Burada elinde uzun boylu stoper Sinan var. En son Fenerbahçe’ye karşı senin tek golünü Kadıköy’de atan Sinan. Çıkar sol bek Alberk’i, stoper Emirhan’ı çek sol bek’e , Emirhan’ın yerine koy Sinan’ı bak ne oluyor? Bakmıyor mu yardımcıların, sayısıs korner ve duran top kazandık. Hepsi heba oldu. Uzun boylu Sinan bu topları armut gibi ya içeri atar, ya da arkadaşına gol pası olarak indirir di. Ne Alberk, ne Ercan şampiyonluğa oynayan bir takımın sol beki olamaz. Bence yönetim sol bek konusunda elini taşın altına koymalı ve o bölgeye takviye yapmalı.

 

Son dakikalarda Benhur ile gelen güzel aşırtma gol maçın skorunu tahin etti ama bakmayın 3 – 1 ‘lık skor a . Fena halde yanıltır bizi. Bu oyun şampiyonluk oyunu değil. Bu oyun bir kez daha günü kurtarma oyunu. Denizli takımı bu kadro ile kendi sahanda seni zorluyorsa, gol buluyorsa sıkıntı var. Ligde biraz daha eli ayağı düzgün takımlar bize karşı neler yaptığını en son iç saha maçı olan Göztepe karşılaşmasında yaşadık, gördük. Skoru erken bulan ancak gevşeyen bir takımımız var. Geri çekiliyoruz, yan pasın kitabını yazıyoruz. Bu kitabı aylardır bize yazanlar neden okumuyorlar. Geç kalıyoruz, bu takıma çok iyi bir santrafor, bir kanat bir de sol bek şart oğlu şart. Aksi taktirde her hafta bir kırılma maçı oynayacağız ve ilk iki şansımız azalacak. Zaten bu takımın forması play – off yapar. Önemli olan ilk 2’den direk çıkmak ama bu oyun mantalitesi ve hoca ile olmaz.

 

Bir kez daha olmaz diyorum. Özellikle bu maçta oyun içinde saha kenarında ısınan Rizespor’lu topçulara tribünden bireysel kötü sözler geldi. İşte en tehlikesi bu, onun için olmaz diyorum. Maç sonunda iki ay sonra iç sahada alınan 3 puanı taraftarı ile kutlamayı bile doğru düzgün beceremedik. Böyle mi olmalıydı? Taraftar, futbolcuyu tribüne çağırıyor, futbolcunun yarısı soyunma odasında duşa girmiş, yarısı tünelde, diğer yarısı orta sahada takım arkadaşlarını bekliyor. Bazı taraftarların bu durum karşısında kendi futbolcusuna ettiği küfürler hiç ama hiç yakışmadı. Küfürü yiyen, duyan bazı isimler haklı olarak içeri girdi. Onlarında ailesi var. Sen kendi futbolcuna böyle kötü söz söylersen sevgili Rizeliler o topçu daha oynamaz. Nasılsa her türlü parasını alır oynar gibi görünür ama oyamaz. Bak ne demek istediğimi sezon sonu anlayacaksınız. Taraftar elbette haklı, maç sonu galibiyet sevincini doyasıya yaşayacak ancak bu işte bir organizasyon bozukluğu var. Bir yerde eksiklik var. Demek ki tam takım olmadık. Taraftarın bireysel olarak birkaç kişinin yaptığı o kötü sözler ise asla kabul etmiyorum. Bu bize fena halde zarar verir, kısaca futbolcuya mahkumsun ve sen ayağına değil, direk başına sıkıyorsun. Ey o küfürleri eden arkadaş..

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    saldıray

     24 Ocak 2023 12:44
         

    taraftarın tepkisini göstermesi gayet normal ama anormal olan küfür bu iyi olmadı ma taraftarıda anlamak lazım bunca senedir adam gibi bir maç seyrettirmeyen takıma ne yapacaktı gülmü atacaktı hoca oyuncuları değil beni eleştirin dedi eeee seni eleştirincede trip atıyon nasıl olacak bu işler taraftar oyuncuların gönlünü alır bu iş kapanır ama taraftarın gönlünü alacaklar kim yıllardır çektikleri ne dünkü maç bile stres yüklü maç artık insanlar bıktı maça dahi gelmiyor kimse ama onları anlayanda kimse yok ligin başından beri bu takım santraforsuz oynuyor bunu herkes biliyor ama hala ligin 2.ci maçı santrafor yok neymiş efendim kenny i alacakmışız oda emer beyin şeyi inerse olacak haaa kenny iyi oyuncu ama rizespor için yeterli olacakmı eyyyy osman aşkın bak git asambolongaya ver parayı al rizeye getir yanınada kennyy al şampiyonlukta bir adaım öne çık bak lig karıştı çok oyuncu almak ile şampiyon olunmuyor doğru oyuncu almak ile oluyor bu iş alperi yedekleyecek kalite bir yerli oyuncu lazım gidin antalyadan soneri alın dedik yine dinleyen yok samsun kaptı kapacak solbeki bir şekilde emirhan ile çözüp sinanı koyarak hallederiz ama 2 santrafor ile bir oyun kurucu alperin yerine şart bizden söylemesi takım taraftar ile bütünleşirse şehir ile bütünleşirse şampiyon olursun başarılı olursun ama sizin derdiniz ne askoroza hapsedilen takım burnu havalarda hoca ve oyuncular ile bu iş olurmu asla olmaz yönetim olaya el koyacak oyuncular ile taraftarın arasında olacak bu iş çözülecek

Yorum Yapın