Düştük mü? Düşecekmiyiz?..

 
Düştük mü? Düşecekmiyiz?..
Geçen hafta İstanbul Pendik deplasman maçında çok önemli bir avantajını kaybeden temsilcimiz Ç.Rizespor bu hafta evinde hata yapma şansı kalmayan Tuzlaspor maçına çıktı.
Sezon boyunca takım oyununda sorunlar yaşayan Ç.Rizespor’da teknik direktör Bülent Korkmaz sezonun bilmem kaçıncı maçında bir kez daha sezon öncesi gitsin dedikleri Bolasie ve Alper Potuk’un başta bireysel çabaları ve üst düzey istediği sayesinde şampiyonluk yolunda hata yapmadı ve çok ama çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırarak mutlu sona bir adım daha yaklaştı.
 
Pendik mağlubiyetinin faturasını başta kaleci Tarık olmak üzere bazı isimlere kesen Bülent hoca aslında bir faturada kendisine kesmesi gerekiyor diyeceği ama bu durumu da belki de yüzlerce kez bu satırlardan yazdık zaten!..
 
Ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluk yürüyüşünde ilk engel olan Tuzlaspor maçında Ç.Rizespor nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Özellikle ön bölgede yaptığı baskıyla Tuzla takımını kendi sahasında tuttu. Maça iyi başlayan sağlı sollu ataklarla rakibini bunaltan atmaca ilk golünü geçen hafta takımını beyaz noktadan yakan golcüsü Bolasie ile buldu ve kilidi de erkenden böylece açmış oldu.
Erken golden sonra topun hem kontrolünü hem kıymetini kaptanı Alper Potuk ile sağlayan temsilcimiz Alper’e yapılan faul sonrası aynı oyuncunun yaptığı ortasına Sinan’ın arka direkte kafasıyla indirdiği topta bir kez daha Bolasie bu kez boş kaleye hayatının en beleş golünü atarak farkı da ikiye çıkaran oyuncu oldu. İlk devrenin uzatmasında Amilton sağ çizgiden rüzgar gibi indi ve meşin yuvarlağı Benhur’a çıkardı. Benhur Keser’de bu devre fişi çeken işi yaptı ve net bir vuruşla ilk yarı skorunu 3 – 0 tayin eden isim oldu.
İkinci devre ligde çok rahat bir konumda yer alan Tuzla takımı yaptığı oyuncu değişiklikleri ile biraz toparlandı ve haklı bir penaltı atışı da kazandı. Bu penaltıya sebep olan Bahadır kardeşim sen profesyonel bir futbolsun. Futbolda rakibe hele de ceza sahası içinde böyle ters bir ayakla bir girişin olmadığını sen benden daha iyi biliyorsun. Kazanılan penaltıyı aylar sonra kaleyi devir alan Zafer sağ köşeden müthiş çıkardı, tebrikler. İstanbul temsilcisi beyaz noktadan atamadığı golü bundan sonra ceza sahası dışında denedi ve güzel bir vuruşla attı skoru 3 – 1 e getirdi ama nafile. Atmaca köşe vuruşundan Benhur’un kafası ile tabelayı 4 – 1 yaparken aslında "haber salın 4 – 1 yana Ç.Rizespor bir yıl aradan sonra tekrar süper lige geri dönüyor" mesajını da veriyordu ki bu iş kısa sürdü. Tuzla takımı son haftalarda kalesine çok kolay goller gören temsilcimize bir kolay gol de ben atayım ikramı geri çevirmeyerek maçın skorunu 4 – 2 yaptı ve maçta bu skor ile bitti.
Özetle Bülent hocanın takımı ilk yarıda topa ve oyuna hükmetti, fişi erkenden çekti. İkinci devre oyundan düştü, yapılan değişikliler işe yaramadı ve ikinci devre az kalsın elimiz fişe kalıyor ve çarpılıyorduk!..
 
Bu hafta oynanan maçların tümünde can pazarı yaşandı. İlk iki, play – off ve özellikle küme düşme hattında.
Bizi yakından ilgilendiren tek maç Sakarya’da Pendik maçıydı ve oradan çıkan sonuç bize yaradı.
Bu saatten sonra bitti bu iş.
Eeee bitti de ne oldu diyeceksiniz şimdi? 
Bitti işte..
Sakaryaspor’un da matematiksel bir şansı kalmadı. Tek kalan Pendik takımı. 
Pendikspor ile aramızda yeniden 5 puan fark oluştu. Haftaya seçim sonrası hafta içi Salı akşamı İzmir’de Göztepe’yi yenersek Rize’ye şampiyon olarak döneriz. Tabi birde Pendik takımının evinde Bandırma maçı var. Osman hocanın takımı evinde yarım gram puan kaybederse biz İzmir’de mağlup olsak ta şampiyon oluyoruz. Tersi bir durumda ligin son haftası Altınordu maçında şampiyonluğu kutlarız. Bu saatten sonra bu işin geri dönüşü olmaz. Olursa futbol mucizesi olur buda futbolun içinde her zaman vardır ama şimdi sırası değil!
Bu haftaya kadar sezon başından beri ama özellikle devre arası yapılan takviyelerde baş rol oynayan başkan İbrahim Turgut ve yönetimini bir kez daha tebrik ediyorum. Büyük iş başardılar. Küme düşen bir takımı hemen o sezon yeniden ayağa kaldırmak hiç kolay bir iş değildir. Bunu en iyi örneği bu takımı en son şampiyonluk sevinci Rize şehrine yaşatan Onursal Başkan Hasan Kemal Yardımcı biliyordur. 
Bu sezon ilk kez bir maçta tribünler bu kadar doldu. Demek ki şehir de inandı, takımına sahip çıkmaya başladı. Gelen herkese helal olsun, destek verenler gerçek Rizespor taraftarı olanlar ne mutlu size. Gelmeyenler de bi zahmet Altınordu maçına gelsin, bu ligde son kez görevlerini yerine getirsinler. Nasılsa gelecek sezon; Düştük mü? Düşecekmiyiz? Liginde mazeretiniz çok olacak!..

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     8 Mayıs 2023 13:13
         

    bu kaderi bu sefer değiştirmemiz lazım bıktık bize düşecek gözü ile bakılmasından onun için erken yol almalıyız bu sefer hata yapılmamalı yönetim şimdiden gidecek kalacaklarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapmalı hatta yapılacak transferlerle ilgilide hazırlık yapılmalı her zaman yaptığımız hata beklemek işte bizi yıkanda bu ilk önce hoca üzerinde çalışılmalı herne olursa olsun bülent hoca olmayacağına göre şimdiden rizeye uygun harbi hedefi olan bi oyun anlayışı olan bir hoca bulunmalı onun oyun anlayışına göre hocaya çok fırsat vermeden kendiniz oyuncuları bulmalısınız ilk yapılması gereken rizespor bir futbol aklı olması herne olursa olsun orda kalacak hoca değişikliği yönetim değişikliği olsa bile kulüpte futbol aklı olarak kalacak çok donanımlı bilgili günümüz futbolunun içinde olan birini bulmak herşeyi onunla planlamak ve rizesporun yapısına uygun bir oyun anlayışını belilemek herşeyi o doğrultuda yapmak başarının sırrı bu geç kalırsan yine sıkıntı yaşarsın ve transfer 20 tane adam almak değil az ve öz kaliteli adam almak işin püf noktası bu

  2. 0 0
    {usertitle}

    Bir daha mı

     8 Mayıs 2023 21:01
         

    Asla,  ofsaide düşelim alt liglere düşmeyelim.

    Ceza sahasında düşelim duşürulelim

    Penaltı olsun

    Penaltımız gol olsun,

    Asla bir alt lige düşmeyelim...

Yorum Yapın