ARA TRANSFERDE GAZA GELMEK!..

 

Türk futbolunda şöyle bir kaide vardır. Ligin ilk devresinde kendini gösteremeyen, daha doğrusu hazır olmayan takımlar ikinci devre transferde fena halde gaza gelir ve yüklenirler.

Mehmet Özdilek ile sezona başlayan ve beş takviye yapan Ç.Rizespor maalesef kötü bir ilk devre yaşadı. Teknik direktör değişimi sonrası göreve gelen Hikmet Karaman, transfer dönemi başlamadan hemen ateşi yaktı ve ;” Mutlak transfere ihtiyacımız var, özellikle Afrika kupasına gidecek olan oyuncular nedeniyle mutlaka beş oyuncu istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Hikmet hocanın ateşi Antalya kampında daha da yükseldi. Bu olaya ben bizzat şahit oldum, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Dönelim geçen sezon devre arasına. Yapılan 9 transfer bunların içinden bana göre sadece Lualua bizde iş gördü, bunu da kimse inkar edemez. Geçen sene Uğur hoca ile bir çok kritik maç oynadık. Özellikle ligde rakip pozisyonda olduğumuz bir Antalya, bir Kayseri, bir Konya maçları, keza deplasmanda Akhisar Belediye maçı. İster şans deyin, ister Allah’ın büyük Lütfü deyin adını siz koyun çok ciddi tehlikeler atlatarak kümede kalmıştık.

Bu yazıyı kaleme almamın sebebi, bakıyorum transferin kapanması ardından hala taraftarlar memnun değil. Beni takip edenler bilir. Sezon başı liglerin başlamasına bir hafta kala Rizespor’u irdeleyen yazımı kaleme alır, mayıs ayında nerede ligi tamamlayacağını o yazımda belirtirim. Ne dedim bu sezon için; “ Yine geçen sezon gibi sıkıntı yaşayacağız, bu takım ölmez ama güldürmez “ demiştim, özet olarak…

Tekrar döneyim şimdi ki zamana..

Yapılan iki transfer var. Bu iki isim Ç.Rizespor kulüp tarihinde en kariyerli iki futbolcu. Obri ve Kyle Leffert Avrupa’nın 4 elit liginde top koşturmuşlar. Olaya böyle bakın sevgili Rizesporlular. Fransa ligi, Alman ligi, İngiliz ligi ve İtalya ligi. Bunun yanında birİ yeniden Milli takımı kovalıyor, diğeri ise Ülkesinin Milli takımında defalarca forma giymiş isim.

Bundan önemlisi iki oyuncuda bir şeyleri yeniden ispatlamak için seve seve Rizespor’u tercih etmişler. Yani geçmiş yıllarda olduğu gibi “iş olsun” diye bu "rutubetli memleketi" seçenlerden değiller, burası çok önemli. Taktik, teknik özelliklerini buradan yazmama gerek yok, Obri’yi izlediniz, Kyle’de Pazar akşamı huzurlarınızda olacak, notunu verirsiniz. Bizim ilk devre sonunda özellikle iç sahada oyunu ofansif anlamda rakip kaleye yıkacak oyuncu eksikliğimiz hat safhada idi. Bu doğrultu da Obri, bir çok maçta kilit çözer, İrlandalı ise yan toplarda havadan ve yerden iş bitirir.

Takımda var olan kalite, bu iki isimle bence daha da arttı. Rekabet ortamı her mevkide artarak dişli sayısı çoğaldı. İş olsun diye yapılan transferler sıkıntı yaratır, diğer yandan futbolcular arasında ekonomik dengesizlik daha da tehlikeli. Bizde o yok. Aşağı yukarı bütün oyuncular aynı paraya oynuyorlar.

Girişte yazdım Hikmet hoca beş isim istiyor diye. Sonra ne olduysa tansiyonu düştü hocanın. Yönetim için elinden geleni yapıyor dedi, benim için en önemlisi maç başları ödendi dedi. Burayı daha fazla kurcalamadan hoca bu işi biliyor diyerek noktayı koyayım!

Evet, ikinci devre zor geçecek. Birçok takım tökezleyecek, bir iki mağlubiyet sonrası havlu atacaklar. Ben bu filmi çok kez izledim. Şans faktörü, hakem taktiri, sakatlıklar, cezalar bu işin sosu olacak. Benim gözümde çok büyük sürpriz olmaz ise Balıkesir ve Akhisar bu ligden düşer. Diğer takım ise Mersin İdman Yurdu’da dahil o listeden biri düşer.

Ç.Rizespor yönetimi, hocası ara transfer döneminde nokta atışı yaptılar. Kadroyu fazla sulandırmadan iki kaliteli ayak aldılar. Mevcut kadro ve Hikmet Karaman faktörü ile zorlu maratona hazır durumdalar. Bundan sonra iş taraftara düşüyor. Hep beraber destek olalım, takımımıza.

Son olarak şunu belirtiyim. Türkiye Süper liginde bazı takımlar arasında "çiftlik" vardır. Bu çiftlik içinde huzursuzluk çıkaranlar dışlanır. Bu çiftliğe hocaları da dahil edebiliriz. Yabancı hocaları istemezler, kendi aralarında duruma göre paslaşırlar. Ne demek istediğimi siz daha iyi anlıyorsunuz, bu devre bu tip maçlara şahit olacaksınız, bugün bana, yarın sana hesabı.. Özellikle yabancı futbolculara dikkat edin. Penaltı, kırmızı kart o, bu.., şu.. takımını yakarlar. Senin ruhun duymaz, mama öbür taraftan gelmiş çoktan. Küme düştüğümüz Kadir Çakır döneminde nasıl bizi çiftliğin dışına Kayseri, Konya, Gençler, Bursa, Ankaragücü, Hacettepe, Ankaraspor gibi bir birlerine yakın olan takımlar, el birliği yaparak itelemiştiler bunu da unutmayın…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın