Hoş Hayaller Acı Gerçekler!

  

 

Rüzgâr karşıdan sert eserken seninle ilerleyecek biri lazım, rüzgâr arkandan eserken zaten herkes seninle! Çaykur Rizespor’da haftalardır rüzgâr karşıdan sert esiyor. Kayserispor maçı öncesi taraftarını kısmen yanına alan yeşil – mavili takım kritik maça golle başladı, hoş hayaller kurdu ama maç sonunda acı gerçekle bir kez daha karşılaştı. Acı gerçekler başında bu sezon kurulan takım ve en önemlisi devre arasında yapılamayan kaliteli transferler geliyor. Bu ligde bir şeyci olacaksın. Kalecin sana bir sezonda 5 – 6 maç kazandıracak.

Bizde ise tam tersi, her maçta kaleci hatasıyla kaybedilen maçlar... Savunman dirençli ve sert olacak. Bizde durum savunmada oynayanların ayakta duracak halleri yok. Hepsi boşalmış! Bu takım yıllardır sağ bek arıyor, Kayseri maçında Ahmet İlhan o bölgede oynadı ve uçan tekmeyle tüm takıma ihanet etti. Kısaca kaleci ve savunma bu sezon bir türlü ritim yakalayamadı. Özellikle Osmane Viera’nın “şef” stoperliğini çok aradık. Orta sahanda oyunu iki taraflı oynayacak bir oyuncun yok. Üç ön liberon Robin, Petrucci ve Saadane aynı tornadan çıkmış oyuncular.

Hiçbir yaratıcı özellikleri yok. Basit top kayıpları ve en önemlisi hepsi “çıt” kırıldım. Oysa bu takımın o bölgesinde Ayman gibi kaşar bir oyuncu lazım, bu takıma bir körük lazım, hakeme efelenecek, rakiple didinecek. Gördük o bölgede Kayseri’nin devre arası iki transferi olan Rotman ve Lawal’ı. Nasıl pozisyon alıyorlar, nasıl didişiyorlar. Oysa Başkan’ın deyimi ile ligde yer alan tüm takımların başkanları Rizespor yönetimine saygı duyuyorlar ve çok seviyorlar. Nerde o zaman Başakşehir Başkanı ve Osmanlı Başkanı? İstedin Rotman ve Lawal’ı. İki Başkan da gitti rakibin Kayseri’ye verdi oyuncularını! Komşun, Güray’ı doktor meslektaşı başkanlığındaki Kayseri’ye gönderdi. Demek ki neymiş; “Bu ligde sevilmiyoruz” Dostunuzu ve düşmanınızı iyi seçin derim size.

Forveti yazmaya gerek yok. Yıllardır bu takıma Kweuke’nin yanında hızıyla, defans arkasına ısrarla koşacak, takipçi, bitirici bir forvet alamadık. Kanatlarda yaratıcı bir oyuncumuz olmadı. Bu kadar yanlış kadro mühendisliği altında toplanan 20 puan var. Evet, ligde birçok maçta hak edilmeyen yenilgiler alındı ama ligin ikinci devresinde kimse kimseye acımaz. Ona göre takviyelerini yapacaksın. Kayserispor başkanını değişti, hocasını değişti yeni başkan ve hoca sabahlara kadar kafa kafaya vererek, bakan destekli transferler yaptı.

Ya biz? Camiada bir türlü birlik, beraberlik sağlanamadı. Taraftarlık yürek işi, o yürek kırıldığında toparlanması zor olur. Bu saatten sonra başta Sayın Başkan Kalkavan başta olmak üzere, Teknik Direktör Hikmet Karaman’a büyük iş düşüyor. Bu işler ligin boyu kısalmaya başladığında yan kolları açmakla düzelir. Konuşmakla da olmaz, icraat zamanı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın