AMBAR KAPAKLARI!

AMBAR KAPAKLARI!

 

 

Çaykur Rizespor süper ligde mücadele ettiği son üç yıl içinde geminin ambar kapaklarını her seferinde açık unuttu.

Burası Süper lig, burada bırakın her puanın önemini maç içinde her saniyenin bile önemi çok fazla.

Geminin kaptanı ve tayfası çok uyanık olacak. Gemi sahibi sezon öncesi veya devre arası transferini sağlam yapacak, ucuz malzemeden yola çıkmayacak. Nasıl ki ucuz etin yahnisi pahalıyla patlar, futbolda da kalitesiz kadro bir yere kadar.

Son üç yıl açık kalan ambar kapakları her seferinde ani bastıran yağmur veya güneşten dolayı taşıdığın malzemeye zarar verdi ama, sezon sonları yanında seyir eden diğer gemilerinin yardımı ile sağ salim limana vardın. Bu sezon farklı bir sezon. Herkes uyandı, kadrosunu ona göre kurdu, yetmedi devre arası transferinde tüm imkânlarını zorlayarak takviyelerde bulundular.

Rize camiası, Rizespor taraftarı öyle Şampiyonluğa oynayacak büyük gemi hayali kurmadı. Tertemiz mutlu sahillerde gezen bir sandalımız olsun dedi. Yeter ki içinde ki tayfalar işi bilsin, herkes görevini yapsın, bu takım bize yeter dediler. Ligde haksız puanlar olarak geminin ambarlarını doldurmayalım ama bizim ambarlardan kimse puanımızı çalmasın dediler. Dediler, dediler ama denizi çok seven Rizeli sesini bir türlü duyuramadı.

Bu sezon gelinen noktada yeşil – mavili gemi bu kez üst ambar kapaklarından değil de, seyir halinde alt ambar kapaklarının birden fazla patlaması ile su alıyor. Bu gemi bir kez daha limana yanaşır mı? Çok zor.. Geçen hafta yazmıştım, bu saatten sonra Rizespor, akıntıya kürek çeker, ligde diğer rakipler üstüne oynar diye. Akhisar’a kapılarını açan Antalya, ilçesi Alanya için üç puanı Rize’de kovaladı ve aldı.

Tabi bunlar mazeret değil.. Sen güçlü olacaksın. Kaptan bastırırken, gemi sahibi malzemeden kaçmayacak. Önümüzde ki sezon süper ligin yayın ihalesinin “ganimetini” kendi elleriyle belirleyen Sayın Kalkavan, tayfa seçiminde birçok sıkıntı yaşadı. Bunlarda bir ders, hayat zaten hep ders…

Antalya maçını konuşmaya gerek yok. İlk devre hikâye, ikinci devre 10 kişi ile az kalsın destan yazılacaktı, tarihi bir geri dönüş olacaktı ama dediğim gibi bu sezon boyunca ne futbol pozisyon şansın yanında oldu, nede gücün var. Bundan sonra diz çökmek yerine ayakta ölmeyi tercih edenler gemide kalsın, diğer “ah” alanlar filika ile değil, can yeleği boğazına takarak suya atlasın.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    HAMZA

     14 Mart 2017 13:16
         

    evet selim bey yıllardır hislerimizin tercümanı oldunuz. rize şehrinin bir mumaralı markası olan rizesporumuza böle kalitesiz kadro yakışmadı. Sizin sezon öncesi bugünleri görmüş çekirge yeniden sıçramaya hazır mı başlıklı yazınızı kaleme almıştınız. her zaman ki gibi siz haklı çıktınız ama ders alan yok. saygılarımlar. Hamza Çağlayan/ KOLN

Yorum Yapın