Sel Gider Kumu Kalır!

 

 

Bu sezon Başkan Kalkavan ve teknik direktör Hikmet Karaman nezaretinde yeni bir maceraya atılan Çaykur Rizespor maalesef ligin bitimine aylar kalmasına rağmen acı gerçekle yüzleşti ve maceranın sonuna gelindi.

Ben gördüm demeyi hiç sevmem ama, maalesef sezon öncesi klasik lig öncesi yazımda “ Çekirge yeniden sıçramaya hazır mı?” başlıklı makaleyi kaleme almış, bu kadronun Süper lig içinde yetersiz olduğunu defalarca dile getirmiştim.

Düşünün, bir takım süper ligde Şubat ayında ben düştüm dedi bize. Devre arası transferinde ense keyfi yapan, son günlerde aldığı iki sıradan oyuncu ile hayal kuran bir ekip, diğer yanda ligde can çekişen veya çekişmeyen birçok takımın yaptığı nokta transferler.

Öyle bir kadro kuruldu ki bu sezon size hangisini yazayım.. Saha içinde heyecanı olmayan, kalite kapasitesi çok düşük, bireysel hataların ayyuka çıktığı, sezon içinde hiçbir maçta bir oyuncunun çıkıp sana maç kazandırmadığı, futbol ve hakem şansının yanından geçmeyen bir nevi bana göre yeteneksizler ordusu .. Rizespor’un heyecanı sadece yedek kulübesi önünde vardı. O şovda tek başına bir yere kadar ve tabelaya yansımayan şov olarak kaldı..

Beyefendinin emri var.. Bu sezon boğazımın içinde saplanan kırık cam parçaları altında elimizden geldiği kadar kırmadan, dökmeden yazmaya çalıştık. Zaten bizim yazmamızla olsaydı çok sevdiğimiz Rizespor elli defa Avrupa kupalarına katılması gerekiyordu!..

Bir takım koca bir sezonda hiç mi doğru bir şey yapmaz. En başta yapılan transferler, daha sonra saha içi sistem ve futbolcuların hocalarına karşı idmanda çalışır gibi görünüp, maçlarda dökülmeleri veya karşılıklı sevgisizlik…!

Kurulan bu kadrodan fazla bir şey beklemek, ligde yer alan diğer takımlara haksızlık olur ancak, bir takım bu kadar dip yaparken, gözgöre göre bir alt lige doğru giderken ne teknik adam aylardır tıkanan damarı açmak bir başka değişle yeni bir kan değişikliği için kendini feda etti, nede yönetim hesap sordu. İnsanın içini acıtan olay bu. Bir insan evladını bile bile ölüme gönderir mi? Başkan Kalkavan ve teknik direktör Karaman maalesef Reisi Cumhurun memleketi olan Rize şehrini ölüme terk etti. Yakışmadı bu. Bu takımın her maçından sonra arayan bir beyefendiye bıraktığınız tablo hiç ama hiç yakışmadı.

İnsan oğlunda mazeret “kıç” gibidir ve her insanda bulunur. Transferde o olmadı, bu gelmedi hepsi hikâye ve bitmez. Bu sert ligde bu kadar yumuşak bir kadro kurulur mu? Sahada bir tek oyuncun baş kaldırmıyor, isyan etmiyor, sorumluluk almıyor. Bu taraftar aylardır haykırıyor “düşeceğiz” diyor. Peki sen ne yaptın? Maalesef her hafta sonu mazeret üzerine mazeret bildirdin ve el birliği ile geldiğimiz yere bağıra bağıra geri dönüyoruz.

Bu sezonun özeti ; “Sel Gider Kumu Kalır” .. Yani tam karşılığı “kişi ettiğini bulur”…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    ahmet

     21 Mart 2017 13:13
         

    Yürekten kutluyorum sizi selim bey ama geç kalınmadı mı? tamam 9 hafta var ama bu takımın yürümeye mecali yok. Seninde yazdığınız gibi kan değişikliği olumlu yansır bence. Başkan, hocayı bırakmadıysa bir bildiği var diyeceğim ama her hafta kötü sonuç nereye kadar

Yorum Yapın