Zarlar Dubara Geldi!..

 


Zarlar Dubara Geldi!..

Futbolun içerisinde böyle senaryolar hep vardır ama dün Rizespor’un Hatayspor deplasman maçında son saniyeler içinde yediği gol tüm yeşil – mavili takıma gönül verenleri hiç şüphe yok ki oldukça üzmüştür.

53 yıl sonra tarihinde ilk kez süper lige çıkan Hatayspor 37 sene sonra Rizespor’u bu kez süper ligde konuk etti. Hatayspor bu sezon yaptığı transferlerle bence ders verdi diyebilirim. Özellikle bu ligde en çok beğendiğim 8 numaraların başında yer alan Rayane Aabid gerçekten kaliteli bir orta saha oyuncusu. Rizespor’da bu sezon kurulan kadronun tek eksiği haftalardır dile getirdiğimiz 8 numara eksiği. Aabid ayarında bir oyuncumuz olsa bu takımın tadından yenmez ama maalesef o kadar orta sahaya adam alındı maalesef bir kaliteli 8 almadığın sürece bu takımın oyun kültürü de oturmaz, sahada birçok oyuncunun akıttığı alın teri de birçok maçta böyle heba olur gider.

30 Milyon Avro küsur değerinde kadro değerin var. Rakibin ise tam senin yarı fiyatı değerinde ama transfer de kadro mühendisliğini acemi yıllında tam oturttu diyebiliriz. Kanat adamları uçurtma ya bizde ? Maalesef kanat oyuncuların dün saha da yoktu bile. Bütün yük saha da Boldrin’in üzerine yıkılmış. Onun yükünü hafifletecek bir kaliteli 8 almadığın sürece orta sahan sadece kesicilik görevi altında iş yapar gibi görüntü altında her maçta böyle yaslanan takım görüntüsü veririz. Çaykur Rizespor devre arasında mutlaka kaliteli bir 8 almalı. Aksi taktirde bu takım savunmada gününde olacak, Boldrin’in kişisel becerisi ve Remy’nin tek vuruş ustalığı altında sıkıntı çeker, çekmeye devam eder.

Hatayspor deplasman maçında bizi yanıltmayan tek gerçek bu takımın birçok maçta olduğu gibi ilk devre maça tutuk başlaması oldu. Ev sahibi takım özellikle duran topların hepsini aldı ve kalemize tehlike yarattı. Savunmada sağ bek Morozıuk, Yassin ve Melnaj çok savruk oynadılar. Orta sahada kaptan Abdullah ayağına gelen topu bile al ver yapamadı. Donsah da maalesef istenilen kıvamda değildi. İleride haftalardır Remy’nin arkasında sıra bekleyen Skoda vasat altı bir görüntü verirken, bu devre bizim adımıza kaleci Gökhan, Emir Dilaver, Boldrin ve her topa zıpkın gibi atlayan ve kovalayan Onur Bulut sahanın en iyileri olarak göze çarpan oyuncularımız oldu.

Boldrin’in ;” Kime çarpsa gol olur” dediğimiz  kavisli topuna rakibin santraforu Dıouf kariyerinde en iyi yaptığı işi yaptı ve topu ampul gibi kendi filelerine taktı. Bu gol bize moral verdi ama maalesef yaslana yaslana ve en önemlisi çıkarken iki üç pas ayağa yapmadan çıkışlarımız hep kalemize tehlike oldu. Yediğimiz golde çıkarken kaptırılan top!..

İkinci devre Tomas hoca sanırım soyunma odasında kulakları çekti. Bu devre neredeyse önde bastık, kovaladık, pas yaptık. İlk devre enerjisini boşaltan ev sahibi Hatayspor, ikinci devre Rizespor’un baskısı altında kabuğuna çekilen takım oldu derken, Boldrin sağ çaprazdan duran topta müthiş vurdu ve bu kez direk kaleye ! ..

Futbolun içinde böyle senaryolar var demiştim. Dramatik bir son üzdü bizi. Hocanın yaptığı değişiklikler bence Doğan ve Samu hariç doğruydu. Son saniye içinde rakip takım korner bayrağı yanında boş topla buluşan Doğan Erdoğan ayağında ki topu koruyup, zamanı eriteceğine hemen kesti ve bu top kaleciye gitti. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Kaleci bu ikramı tek topla önündekine aktardı o da şişirme bir topla bizim ceza sahasına doldurdu ve maç içinde birçok önemli kurtarışa imza atan bizim kaleci Gökhan Akkan birçok alternatifi varken o kafası ile uzaklaştırmak isterken ıskaladı. Futbol hata oyunu bu fahiş hata sonrası iki puan uçtu gitti. Yapacak bir şey yok. Biraz acı verdi ama zaten maç öncesi atılan zarlar dubara gelmişti!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın