Bu Forma Bu Kadar Ucuz Olmamalı!..

 

Ligde galibiyet yüzü göremeyen Çaykur Rizespor yeni hocası Hamza Hamzaoğlu önderliğinde de Başakşehir deplasman maçından sıfır çekti.

Haketti mi ? Evet ..

Bülent Uygun ile çıkılan 6 maçta ne oynadıysa Hamza Hamzaoğlu ile de aynı kötü futbola devam eden temsilcimiz de sahada ayakta kalan oyuncu sayısı bence yoktu.

Kaleci Gökhan haftalardır kötü oynuyor, değişen bir şey yok..

Kaptan Gökhan Gönül bu takıma abilik yapsın, tecrübelerini aktarsın diye alındı, görülen o ki Gökhan Gönül’un ayakta kalmaya mecali yok, kendini hiç ama hiç sıkmıyor..

Alper Potuk bir başka kaliteli ve tecrübeli oyuncu diyoruz ama özellikle bu maçta yenilen ilk golde yaptığı fahiş hata seneler boyu televizyonlarda yayınlanacak “komik” goller kategorisine çok rahat girer, defalarca izlenir ve gülünür. Bu golde Alper sizce ne yapmak istedi? Ben çözemedim..

Orta sahada Yasin denilen gurbetçi oyuncu hiç etliye sütlüye karışmadan saçlarının jölesi dağılmadan formayı giymeye devam edenlerden..

Boyd denilen kiralık kanat oyuncusu sahada bir adam eksiksin, güzel orta yapsın diye alındı ama haftalardır aldığı süre zarfında rakipten değil de bizden kendini eksiltmeye devam ediyor..

Alberk Koç önceki haftada yazdım bu ligin oyuncusu değil, onu bu takıma alanlar “bal” sağmaya bu kez bir alt ligde devam ediyor..

Selim Ay, Boksta ağır sıklet maçında ringde bir süre kalır,  yeşil sahada bu ağırlıkta dönene kadar rakip sağından atıp, solundan geçmeye devam eder..

Parteri stoper Holmen defalarca yazdım vasat altı bir stoper bu ligde işi yok, onu da ilk transfer diye alanlar ve methedenler şimdi nerede ?..

Remy yalandan sahayı bahane etmesin, kaymak gibi zeminde kayboldu gitti, aylık 150 bin Avro taksitinin gününü bekledi..

Sağlam bir Bolasie top ayağında iken şov yapar her kaptırdığı top kalende tehlikeli olur, rakip cezayı keser..

Girenler, çıkanlar fark etmez bu kadroyu kuran Bülent Uygun ve ekibini Rizeli bundan sonra unutmaz, affetmez.. Tıpkı yıllar boyu daha önce Buca, Eskışehır,  Elazığ,  Gaziantep,  Osmanlı spor da yaptığı gibi sezon başı kadroyu kurup gittiği gibi o camialar nasıl affetmiyorsa bizde aynı olduk, yazık gerçekten çok yazık, göz göre göre bizde aynı hataya düştük..

Ligin açık ara en temassız futbolunu oynayan hırstan yoksun, her kaybedilen maç sonu gardı biraz daha düşen moral ve motivasyonu yerlerde olan futbolcu topluluğu ile baş başayız.

Topu alan vedalaşmasını bilmiyor, topu arkadaşından alacak olan kişi ise sadece bizim takımda var top bana gelmesin diye rakip futbolcunun arkasında saklanmaya yani risk almayan oyuncular yine bizde var. Savunmadan 2. Bölgeye çıkışlarda çok ama çok ciddi sorunlar var. İki pas sonrası kaptırılan toplar kalemize üst düzey tehlikeler yaratıyor. Bu takımın orta sahası ne dikine top yapıyor ne de rakibi karşılamada başarılı olamıyor. Sahi böyle bir oyuncuları bir araya toplamak büyük başarı olması gerekiyor. Elinde ki iyi oyuncuları yolla ve bunları al. Piri geçen hafta kendisini alan Bülent hoca için sahada basmadık yer bırakmadı ama hocası gitti kendisi kadroya bile adını yazdırmadı. İşte böyle her sezon böyle. Transferde iplerin çoğunu hocaya verirsen o gittiği zaman onun getirdiği oyuncu bu kez oynamıyor, oynamaz da. Sebebi ise kendi transferinde dönen dönme dolapları çok iyi biliyor…

Gelelim Hamza hocaya..

Bir günlük tanışma ile çıkardığı kadro ve oyun düzeni için ne yazsak boş.

Aylardır Rizespor bir şey oynamıyor ama yeni hoca ile bir reaksiyon verir diyorduk o da olmadı.

Hamza hocanın işi çok zor. Bu takım hem fizikten hem de mental olarak diplerde. Oyuncunun başını önce kaldırmak gerekiyor. Buda özel toplantılarda olur. Sadece hoca ile değil özellikle Başkan Kıran ve yönetimine çok işi düşüyor.

Rizespor’un forması yıllar boyu bu kadar ucuz olmadı. Bu topçular Rizespor’a yakışır futbol oynaması için birileri onların kulağını kuvvetli çekmesi gerekiyor. Hiçbir mazeret kabul etmiyorum, kimin üzerinde ne görev varsa onu yapsın ama ilk işi radikal kararlar alarak sahada kendini tatmin eden bazı oyuncuları  kadro dışı bıraksınlar. Bu takımı haftalardır sabote edenler onlar kesilmedikçe Rizespor’un ayağa kalkması çok zor benden söylemesi..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    👏👍

     26 Eylül 2021 20:22
         

    Doğru tespit selim hocam 👍

  2. 0 0
    {usertitle}

    erhan

     27 Eylül 2021 11:49
         

    rizespor kadın futbol ligi ne zaman başlıyor ise ben şahsen onu takip edeceğim erkek haliyle bu rezil oyunu izleten futbolculardan soğumaktansa kadın liginde şampiyonluk hedefi varmış en azından renklerimizin yürekten mücadelesini izlerim.

    rizespor kadın futbol ligi ne zaman başlıyor ise ben şahsen onu takip edeceğim erkek haliyle bu rezil oyunu izleten futbolculardan soğumaktansa kadın liginde şampiyonluk hedefi varmış en azından renklerimizin yürekten mücadelesini izlerim.

Yorum Yapın