RİZE UÇUYOR! YA ÇAYKUR RİZESPOR ?..

RİZE UÇUYOR! YA ÇAYKUR RİZESPOR ?..
Çaykur Rizespor adına bu sezonun tek kelimelik özeti “Eziyet Sezonu “olarak kayıtlara geçti ve bitti.

Başkan Tahir Kıran yönetiminde yeşil -mavili takım büyük umutlarla sezona başlamıştı ama gelinen noktada Başkan Kıran’ın çok güvendiği Bülent Uygun, evladı gibi sevdiği kolladığı sportif direktör Fahri Tatan “ Fos” çıktı.

Bu saatten sonra her iki futbol adamı demeyeceğim ticari ağırlıkları daha fazla olan bunlar hangi yüzle Başkan’ın ve Rizelinin karşısına çıkar bilemem ama tek gerçek Başkan Kıran çok ama çok büyük hayal kırıklığı yaşadı, Çaykur Rizespor camiası da bununla birlikte “deprem” i gördü, yerle bir olduk…

Uygun’dan sonra gelen Hamza hoca ve son olarak Bülent Korkmaz’da bu takıma bir şey veremedi. Futbol kimliği oluşturamadılar. Hatalar sinsilesi sezon boyunca devam etti. Futbolun ana aktörleri olan oyuncu grubu bir türlü takım olamadı. Üst düzey para mutluluk getirmedi, şımardılar, çalışmadılar, tekmeye kafa uzatmadılar, saha içinde birlik olmadılar, hakemler bir yandan, futbolcular bir yandan sezon başından beri giydikleri yeşil -mavili renklere ihanet ettiler ve o kutsal formamızın renkleri sezon sonunda kap kara olarak tarihe geçti. Ben olsam geçen hafta da yazdım bu futbolcu grubundan alt yapı harici kimseyi tutmam kadroda. Hepsi ihanet etti, dün akşam Gaziantep’te hep beraber gördük, bu takım gazozuna bile çıktığı maçta iki topu bir arada yapamadı, yazıklar olsun hepinize. Bir başka önerim de bu takım birçok maçta puanını çalan hakemlere. Özellikle Cüneyt Çakır efendiye. Sözde “kaplama” Rizeli Cüneyt Çakır hoca dünya kupasına gidemedi. Vah  vah.. Çok büyük iş. FİFA gördü ne haltlar ettiğini bizim yeni MHK görmedi, hala maç veriyor kendisine. Rizeliler olarak kendi aramızda toplanıp, Rize meydanında Cüneyt için hayrına “lokma” dağıtmak farz oldu. Dünya kupasına gidemedi, Rizeli lokma dağıttı. Bence bırakın Türkiye’de Dünya’da manşet olur. O zaman anlar Cüneyt efendi, sağlığında lokma dağıtıldığı zaman anlar dünyaları yaratmış, kibri paçasından akan, yıllardır çaldığı çalmadığı düdüklerle birçok takımı ve özellikle Rizelinin hakkını yediğini işte o zaman anlar malpet li kaplama Rizeli Cüneyt!..

Gelelim saadete…

Rahmetli eski Başbakan Mesut Yılmaz döneminde kısmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Rize şehri yatırımı “iliklerine” kadar hissetti.

Rize şehri mega projelerle ihya oldu desek yalan olmaz, Allah çarpar bizi.

Bir Havalimanı büyük bir hayal dı ve geçen hafta muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Bir Ovit tüneli projesi, bir yapımı devam eden bana göre hepsinden önemli olan İyidere Lojistik üst projesi, bir Şehir hastanesi, bir Rize merkez ve ilçelerde devam eden kentsel projeler..

İşin nüvesi şu arkadaşlar.

Merkezi hükümet Ankara, Rize ne istediyse verdi, bir bir hayata geçiyor. Eksik var mı? Elbette var. Beğenirsin oy verirsin, beğenmesin sandık zamanı vermezsin olur biter..

Anlatmak istediğim Rize artık Dünya’ya açılan bir kapı oldu ama maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı şekilde desteğini alan bu takım için sponsorlar vasıtasıyla “oluk oluk “ para aktarılan Çaykur Rizespor tam tersi küme düştü!

Bu işte yıllar boyu bir terslik var. Bu takıma bu kadar üst düzey gelir sonuç her sezon eziyet, düştük mü, düşüyor muyuz korkuları ardından acı son ve küme düştük..

Burada göreve gelen hocalar ve özellikle sportif direktörler Başkanları laf salatası altında iyi niyetini kullandılar. Olan bize oldu, olan Rizeliye oldu. Rizeli her sezon ligi ilk beş içinde bitirelim demiyordu ki. Rahat bir sezon geçirelim, o takım ekonomik sıkıntı altında o muhteşem transferleri nasıl yapıyor, biz neden yapamıyoruz? İçerde dışarda Rizespor maça çıktığı zaman taş gibi takımımız olsun, kimse bizimle alay etmesin, kimsenin puanını istemeyiz ama kimse de bizden puan çalmasın, güçlü olalım, hakkımız yenmesin, taraftar, camia, futbolcu, başkan, yönetim, Rize şehri ve ilçeleri ile bütünleşsin. Rize dışında yaşayan milyonlarca Rizeli memleketinin takımı ile gurur duysun. Kısaca komşumuz Trabzonspor camiası neler yapıyor ve başarıyorsa bizde ona yakın bir şeyler yapalım. Çaykur Rizespor’umuz bu şehrin en önemli markasından biridir. Başarılı olalım dedik, dedik, yazdık, yazdık, söyledik, söyledik dinletemedik.

Sonuç..

15 yıldır aralıksız her gün bağlı bulunduğum gazetede tam sayfa Rizespor haberi yapıyorum, her maç sonu köşe yazımı sizlerle paylaşıyorum. Bende yoruldum. Bir adım ileri gitmek yok, kulak veren yok, Rize şehrinde futbol adına ortak akıl yok..

Bu kadar Ankara destekli imkân altında Rize şehri uçuyorsa ( Bu yatırımları beğenmeyenler olabilir, daha fazlasını isteyebilirler, saygı duyarım.. ) , Çaykur Rizespor her sezon eziyet çektiriyorsa bu işte bir terslik var arkadaşlar…

Ezcümle..

Artık Rize şehrinin spor tercihine ihtiyacı var..

Futbolda yıllardır yazdığım gibi, gelen futbolcu ihya oldu kazandı, teknik direktör at yüküyle para kazandı, menajerler Rizespor’un sırtından metresinin eski kocasına bile yat aldı kazandılar. Olan Rize şehrine oldu, Rizespor taraftarına oldu. Bir gram katkısı yok bize, hep eziyet, Rizeli tansiyon hastası oldu, şeker hastası oldu, eşiyle çocuğu ile kavga etti, aile düzeni bozuldu.

Bu şehirde ilk tercih futbol olmamalı. Futbola çok kötü kapitalizm bulaştı. Yiyen yiyene. Bu sektöre çok pis insanlar bulaştı ve çoğu bizi buldu. Gurur duyduk Belediye Kadın Basketbol takımı ile, aynı şekilde Hentbol da erkek ve kadınlarda şampiyon olduk. Bizim salon sporlarına dönmemiz lazım. Gelecek sezon ben iddia ediyorum kapalı spor salonu bu Rizeli taraftara basketbol maçlarında yetmeyecek. Bunun yanında güreş, bisiklet, yüzme, Yelken, kano, voleybol, halter ’de Dünya kupasında iki sporcumuzla tarih yazdık..

Naçizane fikrim ..

Çaykur Rizespor futbol takımı bu taraftarı yıllardır küstürdü ve deniz bitti. İnsanlar artık maça gitmiyor. Askoruzun o soğuğu bir yere kadar ama her sezon çekilen çile taraftarı bezdirdi.

Rize şehri salon sporlarına dönmeli. Bu şehirden birçok olimpiyat şampiyonu çıkar, çok yetenekli gençler var. Takım sporlarında da başarılı oluruz. Bakınız  çay çorba parasına kurulan Belediye Kadın Basketbol takımı seneye Fenerbahçe , G.Saray ve Beşiktaş’ı Rize’ye getirecek, ayağına getirecek. Ya Çaykur Rizespor’umuz? Yıllardır getirdik de ne oldu. Yenersin G.Saray’ı o camiadan bin ton küfür, hakaret, Fener’in uşağı derler sana. Yenilirsin Fener’e Trabzonlu bu kez sattınız Fener’e der! Bu bitmez, altyapın ve transferde futbol aklın aynı şekilde kendi ayakların üzerinde kalıcı gelirin olmadığı sürece bu bitmez. Ne dersiniz bizim spor tercihimizi değiştirme zamanı gelmedi m?..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Yasin

     21 Mayıs 2022 19:46
         

    Sportif direktör suçlu antrenör suçlu futbolcu suçlu ! Bunları buraya getiren bunlara yetki veren trabzondan taraftar getiririm, galatasarayı çimlere gömeceğiz, maçları istanbulda oynatırım diyen; mendesi pihiriyi daboyu öve öve bitiremeyen, mhkya tffye  her fırsatta racon kesen sayın başkanın hiçbir suçu kabahati yok.algı yapıyorsunuz selim bey gerçek rizesporlu cengizler dönemini nasıl unutmazsa syn tahir kıranıda unutmaz 

  2. 0 0
    {usertitle}

    Tolga

     22 Mayıs 2022 00:18
         

    Birincisi bu takim RTE nin takimi degil eger dedigin gibi olsaydi Rizespor her sezon ilk bes e oynardi. RTE bu takimla hic ilgilenmedi deske dogru olur, hangi Havalimani acilisinda Rizespor baskani ile görüsecekti? Ne oldu? Neden görüsmedi? Cünkü umrunda degil, onun takimi Kasimpasa ve FB!

    Ayrica Futbolcularin aldigi paralar Süperlig ortalamasinin alt kisminda, bos bos konusup milletin aklini celmeye calismayin. Rizespor un en büyük problemi istikrarsizlik, her sezon 3-4 teknik direktör, her sezon kadroyu bastan asagiya yeniler, her sezon 6-7 kiralik futbolcu kadroya katmak, gecici olarak belki basariyi yakalayabilirsin ama her zaman iyi gitmeyebilir bu sezon oldugu gibi. Sezon baslamadan sagir sultan bile biliyordu Remy nin Rize de kalmak istemedigini yönetim zorla tuttuk, netice ortada. Miyadi dolmus futbolculari transfer ettiler(Alper, Gökhan, Bolaesi, Phiri, Holmen, Cise, ...) bu futbolculardan basari beklemek ahmakli olur bunlar paraya doymus neden genc ve basariya ac futbolcular alinmadi, madem bir Samudio yu, Talbi yi, Michalak i, Skoda yi, Melanjak i, Dilaver i, Moroziuk u gönderiyorsun en az onlarin kalitesinde futbolcu almaniz lazimdi, aldiniz mi? Malesef! Koca sezon u sagbek siz gecirdik, sol bekimiz yol gecen hani gibi, ligin en cok gol yiyen takimiyiz yönetim ikinci devre defansa adam gibi adam almadi bu takimi bilebile düsürdü Tahir ve Selim. Futboldan anlayan Muhammet Mete yönetimdeydi ne oldu nerede kendisi? Adami susturdular ortalikta yok, neden acaba bir arastirin bakin! Bu ayip bu kara leke Tahir ve Selim e yazar, reklaminizi iyi yaptiniz takimi kullandiniz bile bile düsürdünüz yaziklar olsun sizlere, bu taraftarin ahi yerde kalmaz, cikar biryerinizden merak etmeyin....

  3. 0 0
    {usertitle}

    Rizeli Kamil

     22 Mayıs 2022 19:28
         

    Tahir Kiran son sözünü söylemeden Rizespor düsmez 

    bugün son maçlar oynansin bi hele arkadaslar bu ligde çogu baskan ve yönetici

    Sayin Tahir Kiran,in eline su dökemez.Ben ne olursa olsun konusacagim dedi 

    ben onu bekliyorum hiç zannetmem oda Abdurahman Albayrak gibi fos çiksin.

  4. 0 0
    {usertitle}

    Faik USTAOĞLU

     23 Mayıs 2022 21:20
         

    Elbette istikrar olmazsa olmazı bu işin lakin sadece Rizespor un değil genel olarak türk futbolunun kurtuluşu için acı reçete yazılıp ilaç içilecek gerekirse bir  kaç sene beklenir ama geleceği kurtarırız Acı reçeteden kastım Altyapıya dönmemiz lazım oraya yaptığımız yatırımları 10 katına gerekirse 20 katına çıkarmamız lazım çünkü düşünün bir topçu yetişecek bir yerlere gelecek 3 4 belki 5 sene yetiştiği takıma katkı yapacak sonra transferde takımına bi kamyon da gelir bırakacak, örnek komşumuz Trabzon Yusuf yazıcı tamda da bu örneğe uyuyor değilmi, takım bazında bakarsak porto,benfica,Dortmund vb gibi örnekler var sonuç ALTYAPI OLMAZSA OLMAZ !!!!!!!!!!!!!!!

Yorum Yapın