YABANCI ÇÖPLÜĞÜ RİZE!..

 

YABANCI ÇÖPLÜĞÜ RİZE!..

ÇAYKUR RİZESPOR SON 3 YILDA YABANCI TRANSFERİNDE SIFIR ÇEKTİ!

KULÜBÜN İDDAA  EDİLEN 300 KÜSÜR MİLYON TL BORÇU İŞTE BÖYLE İŞ BİLMEZ TRANSFERLERLE YÜKSELDİ..

BAZI OYUNCULAR GİDERKEN AĞLADI, HAKSIZ PARA DEDİLER..

BAZI OYUNCULAR BİR KURUŞ İNDİRİM YAPMADILAR, TAKLA ATARAK PARALARINI SAYMAYA BAŞLADILAR.

ALINDILAR TEK DAKİKA OYNAMADAN ÜZERİNE PARA ALARAK GÖNDERİLDİLER.

KALİTELİ OYUNCULAR DÖNEMİNDE YETKİLİ BULAMADILAR, SÖZLEŞMELERİ UZATILMADI. ( SAMUDİO, TALBİ )

 

Yeşil -mavili takım en son Vedat Murig ‘den bonservis bedeli kazanmıştı. Son üç yıl içinde onlarca yabancı oyuncu geldi, oynadı, oynamadı ve gitti. Tek acı gerçek Rizespor “sıfır” çekti, bazı futbolcuların üzerine para vererek gönderdi.

2019 – 20 SEZONUNA TEKNİK DİREKTÖR İsmail Kartal ile başlayan temsilcimiz son üç sezonda yaptığı yabancı transferlerde bonservis bedeli kazanamazken, bazı oyuncuları gönderirken tam tersi oynamadan para ödemesi yaparak gönderdi.

İşte O Transferler:

Dimitris Chatziisaias ( Yunanistan ) Fernandes ( Portekiz ) Talbi ( Tunus ) Melnjak ( Hırvatisten ) Moronzyuk ( Ukrayna ) Diamonde ( Fildişi Sahilleri ) Vetrih ( Slovenya ) Sasse ( Brezilya ) Nill De Paul ( Belçika ) Skepovic ( Sırbistan ) El Kabir ( Fas ) Yassin Meriah ( Tunus ) Emir Dilaver ( Bosna ) Jovancic ( Sırbistan )  Donsah ( Gana ) Samudio ( Paraguay ) Fernando ( Brezilya ) Soderlunad ( Norveç ) Skoda ( Çekya ) Mozonga ( Fransa ) Fabrıcco ( Brezilya ) Holmen ( İsveç ) Boldrin ( Brezilya ) Sabo ( Slovakya ) Phırı ( G.Afrika ) Dabo ( Burkino Faso ) Remy ( Fransa ) Umar ( Nijerya )

 

Bu İsimler arasında hiç kuşku yok ki Jovancic, Mozonga ve Skepovic yeşil -mavili takımda çok az süre alarak hayal kırıklığının kitabını yazan futbolcular oldu.

YAZIKTIR, GÜNAHTIR UYARISINI AĞLAYARAK YAPMIŞTI!..

Çaykur Rizespor’un son 3 sezon transferinde bazı futbolcular dönemin teknik direktörleri tarafından sezon başında kadroda düşünmediklerinde oynamadan para alarak sözleşmeleri fesih edilmişti.

Rize’nin paraları İsmail Kartal döneminde Belçikalı Nill De Paul ve Yunan oyuncu Dimitris oynamadan parasını alarak gitti. Geçen sezon ise Bülent Uygun Hırvat Milli Melnjak ve Bosnalı stoper Emir Dilaver’de aynı yolu izledi. İki oyuncuda toplamda bir milyon Avro alarak oynamadan gitmek zorunda kalmıştı.

Bosnalı oyuncu kendisine bu emir tebliğ edildiğinde yöneticilere ;” Yazıktır, Günahtır, bana oynamadan 500 bin Avro veriyorsunuz, bu para Rize’nin parası, tamam Bülent hoca beni oynatmıyor, göndermek istiyor ama bak göreceksiniz 6 – 7 hafta sonra kendisi gidecek ve ben bu formayı alacağım, demiş ve yöneticilere karşı ağlayarak bu kararı uygulamayın” uyarasında bulunmuş ve ilave etmişti; Bülent gibi hocaları bir daha bu kulüpten içeri sokmayın…

  

Yine aynı şekilde geçen sezon başı kampın en iyilerinden olan Hırvat sol bek Melnjak’da giderken;” Hakkım olan para değil ama hocanın kararı bu yönde, ben Rize şehrini seviyorum ve bir gün tekrar Rize’ye döneceğim” demişti.

Hatırlanacağı gibi geçen sezon Bülent Uygun, stoperde Holmen ve Mozonga ikilisini transfer etmiş, bunun yanında süper ligin en iyi 5 stoperi Gökhan Gönül diyerek bu oyuncuya bazı maçlarda o kısa boyu ile stoperde şans tanımıştı.

YÜZ KIZARTICI BİR OLAY YAPTIĞI İDDAA EDİLMİŞ !..

Bu sezon başının en acı olayı ise yakın tarihte Burkino Faso asıllı orta saha oyuncusu Dabo’da yaşandı.

Bülent Uygun’un geçen sezon ısrarla transfer ettiği oyuncu hatırlanacağı gibi geçen sezon Bülent Korkmaz tarafından Antalya kampında  kadro dışı kalmıştı. Dabo, geçtiğimiz günlerde yıllık 800 bin Avro’sundan 300 bin Avro bırakmış geri kalan 500 bin avro’sunu kuruşu kurşuna alarak oynamadan Yunan takımı Aris’e transfer olmuştu.


Yeşil -mavili takımda sözleşmesi devam eden Dokovic ise gitmekte kararlı olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Dokovic gider, onu Rize’ye getiren Sumudica, Dokovic’i çok istiyor, bir Arap adası yapar! Diğer yabancılar Mendes ise sessiz sedasız çalışmaya devam ederken, yıllık maliyeti 1 Milyon 300 bin avro olan Bolasie’de ise durum futbolcunun kesinlikle bu paraları alacağı başka bir takım olmadığından Rize’nin keyfini çıkarmaya devam edeceği yönde.

Öte yandan Çaykur Rizespor’u bekleyen asıl tehlike ise Remy dosyası.

Geçen sezon devre arasında gitmemekte direnen transferin son günlerinde Rizespor yönetiminin bu oyuncunun sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi ile A.Demirspor’a giden Fransız oyuncu ile yakın tarihlerde bir dosya karşımıza çıkabilir.

Yerli oyuncularda Gökhan Gönül ve Alper Potuk sözleşmeleri devam eden isimler.

 

Bu iki isim de bu paraları bırakıp, bir yere gitmez…

Şayet giderse Rizespor kulübü birer deve kessin, Başkanı ziyaret edenler simit, kaşar ve çerez üçlüsünden Deve kavurmasına geçsin diyeceğim ama şaka bir yana gerçekten bu iki oyuncunun maliyeti ilk hafta karşılaşacağımız “Keçi”ören takımının maliyeti ile neredeyse eş değer..

Kalecilerin biri gitmeli… Benim tercihim Gökhan Akkan. Rize’de eldiveni eskidi ve kendisi gitmek istiyor.

Emirhan Topçu Beşiktaş’a yakın, hayırlı olsun.. Gitmesinde fayda var, aklı Beşiktaş’ta , bu saatten sonra fayda vermez..

 

YILLAR BOYU YAZDIĞIM YAZILARI BİR KEZ DAHA YAZMAK ZORUNDA KALDIM..

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK..

Geçen sezon bu zamanlarda bas bas bağırdık, yazdık, kadro mühendisliği dedik, olmaz dedik, özellikle Bülent Uygun ve Fahri Tatan ikilisi bu takım gelecek yıllarını çalıyor dedik, biz dedik, biz işittik keşke yanılsaydık !..

Bu sezon da sadece Başkan değişti..

Çok iyi niyetli dürüst bir insan Allah yardımcısı olsun.

Benim Başkana tek önerim kendisine bir futbol aklı bulsun. 2 – 3 Yabancı dil bilen, RİZELİ TARAFINDAN SEVİLEN, ÇALMAYAN, DOĞRU, DÜRÜST FUTBOLDAN ÜST DÜZEY ANLAYAN pro lisanslı BİRİNİ KENDİSİNE FUTBOL AKLI OLARAK tutsun, her konuyu karar vermeden onunla danışsın.. Bir diğer önemli husus ise Başkan İbrahim Turgut, eski başkanları mutlaka arasın, konuşsun, fikir alsın.. Çünkü eski başkanlar kimlerle yola yürüyeceğini, kimlerle yürünmeyeceğini çok iyi biliyorlar..

Çaykur Rizespor kulüp tarihinden seçimden sonra borç açıklanır, yönetim görev dağılımı yapılırdı, şimdiye kadar bu olmadı.

Rizespor kulübü şeffaf olmadığı sürece bu tip çöp transferler devam eder, bizde yazmaya, Rizeli de çile çekmeye devam eder. Yerel basın ( kendi adıma yazıyorum) yıllar boyu yazarım, dikkate alan yok..

Yukarda ki rakamlar korkunç ve gerçek.

Milyon avrolar gitti, tek kuruş kazanç yok..

Çaykur Rizespor’da para sorunu yok. Olsa idi 53 bin kez batmıştık ama deniz bitmek üzere..

Taraftar başarı istiyor, inşallah bu sezon kalıcı bir başarı gelir, son şans.. Destek olmak lazım ama İbrahim beyin işi çok zor, çünkü bilmediği bir sektör ve çok iyi niyetli düzgün bir insan. Bu sektör bu kadar iyi niyeti kaldırmaz, çünkü çok kirli..

Bu ligde şampiyon olmak istiyorsan süper lig seviyesinde oyuncu alacaksın. Rizespor bu sezon da kabuk değişiyor, futbol şansı yanında olsun, hakem hatası istemiyoruz, takım içinde üst düzey birlik, beraberlik aile ortamı olursa ve teknik direktör Bülent Korkmaz topçuya dokunursa belki play – off yapar. Lig uzun maraton daha erken bekleyelim, işimiz zor ama imkansız değil..

Unutmayalım ki..

Şayet bu sezon Çaykur Rizespor başarısız olursa Başkan ve özellikle eski yöneticilere yazar..

Başarılı olursa aslan payı Vekil Osman Aşkın Bak’a yazar.

Başarısız olursa Sayın Bak her zaman gibi ortada gözükmez ve fatura bu dediklerime kesilir. Zaten Rize şehri fırtına öncesi son bulutları topluyor.. Sokakta ki herkes yılların verdiği acı bir birikimi içine ata ata burnundan soluyor.. İnşallah yolu sonu şampiyonluk olur, aksi durumda Rizespor’u çok daha kötü günler bekler, şimdi destek zamanı..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 2 1
    {usertitle}

    saldıray

     16 Temmuz 2022 19:53
         

    güzel bir yazı doğru bir yazı ama yine havada kalacak konuşulanlar çünkü yapılan transferler hiç bir şieyin değişmediği yönünde çöpleri toplamaya devam ediyoruz alınan adamlara bakın hangisi ile yol yürüyeceksin futbol aklına gelince 2 ıldır yazmadığımız ortam kalmadı söylemdiğimiz kimse kalmadı adam rizeli bu işi biliyor yaptıkları ortada karakteri adamlığı ortada alın dedik dinlemedik Taner savut şimdi hatayspora gitti orda göreve başladı ama bizimkiler herşeyi hep kendileri bildiği için bu tür adamlara kulübü kapatmışlar yav arkadaş bu memlekette parası ile rezil olan tek kulüp rizespor vallahi rizespor ya bakın adanademirspora üst düzey 3-5 adam alıp ligi salladı busenede devam ediyor hatay çıktı aynısını yaptı alanya yıllardır yapıyor en kötüsüde karagümrük tek bir adam başkan tek başına bu işi yapıyor ya biz ne yaptık başkanlar yönetimler gelip gidiyor ortada başarısızlıktan ve boşa giden milyonlarca euro dan başka ne var bu saydığınız oyuncular içinde suçsuz olan remy dir adama verilen sözler vardı herşey para değil hedef gösterdiniz adam geldi ama takıma bir baktı herkez çöp bide içeride dinazorlar boldrin kaleci gökhan gibi oyuncular adamı dışladı adamda bıraktı temizlik yapın dedik bu papazları gönderin dedik dinletemedik şimdi takımda kala kala 3-5 kaliteli oyuncu kaldı alınanlardan bi cacık olmaz yav arkadaş kubilay kanatsız kuşu transfer eden bir akıldan ne bekleniyor anlamış değilim bun tek bir izahı var kötü transfer içi pis transfer böyle niceleri emir dilaver gibi adamı holmene tercih eden karaktersizler olduğu sürece daha çok takım batar bu memlekette herkes bir yerlerden ceplerinin peşinde türkiyenin en iyi hocası boşta transfer teklifi varmı yok ama paralı trolleri ile gönderilen tudor marsilyada işte bütün mesele bu bu memlekette heryer kirlenmiş heryerde aynı rezalet var rizesporda olduğu gibi bu takıma ya adam gibi 3-4 transfer yapın yada bırakın kapanıp gitsin bizde rahat edelim rezilliğinizi örtbas etmeye çalışmayın herkes herşeyi biliyor koca şehrin takımını OSMAN AŞKIN BAK a bırakmışsınız bu ayıp size yeterde artar bile

Yorum Yapın