NUMAN KURTULUŞ RİZE'DE KONUŞTU..

Güneysu ilçesinde ki panele katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş seçim sonrası 4 temel vazifenin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda 5 incisi düzenlenen 7 renk tek yürek paneline Türkiye”nin 7 bölgesinden STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi Salonunda düzenlenen 7 Renk Tek yürek  Yeni Anayasal Temeli Başkanlık Sistemi paneline Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Milletvekilleri Hasan Karal ile bazı milletvekilleri 7 Bölgeden STK başkanları ile çok sayıda siyasetçi ve iş adamı ile köşe yazarları katıldı.

 

 

     Salonda topluluğa hitap eden AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “ Siyaset nereden geldiğini, bilimin nereye gittiğini iyi bilmek lazım. Siyaset sürekli değişiklik isteyen, sürekli değişikliğe hazır olmalı. Cebberet devlet çok uzakta değil, yakın tarihte bunu görmek mümkün. Ceberret devletten yeni devlete gitmek gerek. Türkiye”de son 13 yılda verilen mücadele de yapılan reformlar ile nerelere geldiğimize bakmak gerek. Son 13 yılda Türkiye”nin ekonomik durumunu gözden geçirmemiz gerek, daha öncesi ve daha sonrası diye bakmak gerek. Süreç değişim sürecidir ve  çok üretken daha güçlü ekonomiye sahip olmamız gerek. 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığını Emniyet sibobu olarak görmüş, 1946 seçimleri şike seçimleri olmuştur, darbeler ile gelenler 1000 yıl ülkeyi yöneteceklerini düşünmüş ancak 3 yıl sonra halkın önüne çıkmak zorunda kalmışlar. 28 Şubat  bunlardan biri ve o günün mağdurları bugün ülkeyi yönetmekte” dedi.

 

 

   1984-85 yıllarında Osmangazi”de RP nin düzenlediği mitingde Türkiye”nin başkanlık sistemi ile yönetilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Kurtulmuş” Halktan korkarsanız halkın sizi seçmeyeceğini düşünürsünüz. Milletin camisine, pazarına, gitmeyen Milletin Cumhurbaşkanı olamaz. 2023 e kadar 4 temel nokta ortaya koyduk. 4 temel vazife,  Yeni anayasa, Parlementonun ve Milletvekillerinin güçlendirilmesi dar bölge veya geniş bölge sistemine geçilmesi, Yürütmeyi güçlü kılmak, Türkiye”ye toplumsal bütünlük sağlamak” dedi.

   Zaten diktatörlük var

Kurkulmuş Anayasanın 104 üncü maddesinin despotluk ve diktatörlük maddesi olduğunu belirterek “ Yalım Erez ve Mesut Yılmaz”a verilen başbakanlığı düşünün, Yalım Erez milletvekiliydi, Demirel ona Başbakanlık verdi, yine Mesut Yılmaz 3 partiydi ve hükümeti kurma yetkisi verildi. Bu ülkede hesabını verebilecek başkanlık sistemi mutlaka kurulmalı. Bir bakan bakanlıktan ayrılırsa musteşarları da onunla birlikte gitmeli” dedi.

 

 

    Paralel yapıya devleti ele geçirmek istedikleri için kızdığını belirten Kurtulmuş” Etkin bir başkanlık sistemi olmalı. Terör sona ermeli ve 1100 yıldır barışık yaşayan bu topluluk yine kardeşçe yaşamalı. Artık Ceberret devlet modern devlete geçmeli” dedi.

    STK bölge temsilcilerinin kısa selamlamalarının ardından kürsüye iş adamı ve medya patronu olan Ethem Sancak çıktı. Sancak konuşmasında “ Mezopotamyalı Emine Erdoğan ile Potamyalı Tayip Erdoğan bir araya geldi. Recep Tayip Erdoğan Sıırt”lı oldu bende Potomyalı oldum. 20 yıldır Başkanlık sistemini savunuyorum. Bu konuda Recep Tayip Erdoğan”dan fırça bile yedim.  Kendisi bana Erken öten Horozun başını keserler demişti. Bir ara Marksist oldu, Maocu oldum. Peygamber soyundan geldiğim söylendi. Çeşitli kimlikler bana verildi. Cumhurbaşkanımız ile Siirt seçimlerinde tanıştım. Recep Tayip Erdoğan ile bir dakikalık arkadaşlık etmek dünyaya bedeldir” dedi.

 Karadenizlilerin inandığı şeye sonuna kadar gittiğini söyleyen Sancak” Doğru veya yanlış bakmazlar, Kayserililer ise Para varsa giderler, Başkanlık sistemine Recep Tayip Erdoğan”ın ihtiyacı yok, zaten tüm yetkiler elinde, ülkenin buna ihtiyacı var. ABD bile  başkanlık sistemini bizim padişahlık sistemine bakarak kurmuştur. Tayip Erdoğan o kadar yetkiye sahip ki niye başkanlık sistemini istesin. Çankaya”da daha önce 4 köşede kuvvet komutanları oturmaktaydı.  5 tepe niye yapıldı.  Ortak kararlar oradan alınıyordu. Şimdi ise Çankaya”da Cumhurbaşkanlığı binası var. Artık herkes yerini biliyor. Muhtarları bile karşılarında esas  duruşta bulunduran askerler değil Çankaya”ya gelmek, ülkede hiç kabul görmüyorlardı. Aslında bayrak 3 yerde forse edilir. Cumhurbaşkanlığı aracı, Büyükelçiler ve Muhtarların araçlarında forse edilir. Bugün muhtarlar artık Çankaya köşküne çıkmakta.” Dedi.

    Köylü uyandı

Ethem Sancak konuşmasında Cumhuriyetin ilk dönemlerinde halkın yüzde 70 inin köylerde oturduğunu ve köylülerin şehirlere sokulmadığını söyleyerek” Aşik Veysel kör haliyle Ankara”ya gitmek istedi ve Atatürk ile görüşmek istedi. Ankara”ya ayakları çamurlu diye sokulmadı. Artık eski köylü yok. Şimdi halkın yüzde 80 i şehirlerde yaşamakta” dedi.

    Geçmişte STK ların mecliste ki yasaları çıkarttığını milletvekillerinin sadece kanalizasyon işleri ile uğraştığını söyleyen Sancak” Artık o devir geride kaldı. Herkes dersini aldı.” Dedi.

   Sunucunun kendisine uzattığı Not”u gören Sancak” Başkanlığı anlatmadan inmem. Ancak bana yumurta atarsanız inerim” dedi.

   HDP nin barajın altında kalması gerektiğini söyleyen Sancak” Eğer HDP Barajın altında kalmaz ise Türkiye 40 yıl geri gider. Bugün ülkemizde Selocanlar birer Pehsilvanya projesidir.” Dedi.

 

 

    Sancak konuşmasının son bölümünde “ Muhalefet yüksek seçim kuruluna müracaat ederek Cumhurbaşkanının az konuşmasını siyaset yapmamasını istiyor.  Bunlar aptal mi. Yüksek seçim kurulunu atayan kim.” Dedi.

     Konuşmasını uzun tutan ve uyarılara espiri ile cevap veren Sancak”  Farz edin ki Güneysu”nun delisiyim, beni çakartamazsınız, Tayip Sıırt”lı oldu ben de Güneysu”lu dedi.

  Panelistler konuştu

Panele katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet komisyonu başkanı Ahmet İyimaya, Berat Bilgin, Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Yeni Şafak yazarı Makare Esayan, Memur sen genel Başkan yardımcısı Güngör Kaya, Star yazarı Bengisu Karaca ve paneli Ali Haydar Yıldız yönetti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın