7 YİYİP DÜNYA’DA ALKIŞI ALAN TEK TAKIM!

7 YİYİP, ALKIŞI ALAN TEK TAKIM!


 

 

Dünyada bu tip ekstram maçlar senede üç beşi geçmez. Dün akşam Rize’de oynanan ve maç sonunda tabelada Beşiktaş takımın farklı galip geldiği maçta ev sahibi Rizespor etkili ve göze hoş gelen futbolunun karşılığı alamadı ama 7 yedikleri maçın ardından stattı dolduran binlerce yeşil – mavili taraftarlarından ayakta alkışı alan bence dünyada tek takım oldular.

Sezonun en güzel maçlarından biri dün Rize’de oynandı, skor anlamında evet tarihi bir fark yedik ama oyun anlamında Okan Buruk’un öğrencileri 70 dakika rakibi Beşiktaş’ı neredeyse her pozisyonda ceza sahası içine kadar girerek delik, deşik etti ama başta son vuruş ve şans faktörü bizim lehimizde değildi. Bunun tam tersi Şenol Güneş’in takım ise neredeyse maç boyunca bizim kalemize gönderdikleri her top gol oldu ve sonuçta farklı bir galibiyet aldılar.

Beşiktaş maçında Adem Ljajıc bence kariyer maçı oynadı. Diğer yandan son 20 dakika içinde Burak’ın yerine oyuna giren Güven Yalçın attığı 3 gol ile takımını farka taşıdı. Bunlar Beşiktaş takımın artısı olarak karşımıza çıkıyor. Bize gelecek olursam ilk 70 dakikaya kadar dosta düşmana ikinci devrenin neden flaş takımı olduğumuzu gösterdik diye düşünüyorum. Sağdan, soldan, ortadan Beşiktaş takımının kalesini ablukaya aldık, topun canı çok kez kaleye girmek istemedi veya son pasları kötü kullandık. 2. Bölgeden 3. Bölgeye direk paslarla gittik ama maalesef rakibin ilk tehlikeli atağı olan kornerden evlere şenlik bir gol kalemize gördük. Bu golün şokunu atlatmadan Ljajıc bu kez bireysel beceri altında güzel bir gol daha attı ve skoru biranda 2 – 0’a taşıdı. Pes ettik mi? Hayır..

İlk devrenin sonunda Vedat’ın akıl dolu golünde ofsayt çizgisi devreye girdi ama gol temizdi! İkinci devre yine fırtına gibi başladık, ha gol geldi diyor, ha gelecek derken, bu kez Vedat’ın golünde devreye giren ofsayt kamerası VAR sistemi ile yok oldu ve Burak’ın bence ofsayt olan golü ile tekrar 2 farklı geriye düştük. Bunu yazmamda ki sebep kırılma anı olduğu için. Masa başında bu maçı izleyen ve Beşiktaş takımını lig 2. Koltuğuna oturtmaya kararlı kişiler, Rizespor’un bu temposuna değil Beşiktaş’ın Barca’nın bile dayanamayacağını anladılar ve “fişi” çektiler. Yenilen 4. Gol bariz ofsayt. Zaten 4 olduktan sonra bizim takım maçı bıraktı ve Beşiktaş o dakikadan sonra her vurduğu gol olmaya devam ederek farkı 7’ye çıkardı.

Ben bu filmi ligin ilk yarısında İstanbul’da canlı olarak izlemiştim. O maçta düdük ağzında olan Bülent Yıldırım bizi bir güzel doğramıştı. Sahada 9 kişi kalmıştık. Aynı hakem bu kez masa başında VAR odasında görev başında idi ve 70’den sonra fişi çeken isim oldu. Benim tek üzüldüğüm şey, İstanbul’da oynanan ve 9 kişi ile yaptığımız savunma ile dün akşam 11 kişi ile yapılan savunma. Üstelik formda ve yenilenmiş bir savunma dörtlüsü altında.

İstanbul’un şımarık zengin takımlarını ayakta tutmak için, bazı güçler devreye girer ve gariban ama onuru ile mücadele eden formda Anadolu takımlarını bazı maçlarda yem ederler. Önceki haftalarda Fenerbahçe karşısında bizi Kadıköy’de ofsayttan verdikleri penaltı kararı ile olduğu gibi, dün akşam da Beşiktaş karşısında bu kez ofsayt kamerasının yok olup yediğimiz iki golde olduğu gibi.

Bu skoru Rizespor hak etmedi ama futbolda tek gerçek maalesef tabela. Önümüzde beş gün sonra oynayacağımız kritik Göztepe maçı var. Sakın ola Beşiktaş maçında bizi iyi futbol oynadık havasına kapılıp rehavete girmeyelim. Futbolda en tehlikeli şey bir maçta iyi oynayıp o maçı kaybetmektir. Göztepe maçı bence sezonun finali olacak. Tersi bir sonuçta ikinci devre bileğimizin hakkı ile kazanılan birçok maç heba olur. Avrupa’ya Avrupa’ya  derken, ligin bitimine 6 hafta kala yeniden hesap kitap içinde kendimizi buluruz. Onun için biran önce 40 puanı bulup, rahatlayalım. Ligin sonunda enişte & baldız maçları oynanacak. Bu konuda geçmiş yıllarda canımız çok yandı, yakın zamanda dostluk ilişkisi altında bazı takımlar en iyi bildikleri şeyi yapacaklarından kimsenin şüphesi olmasın, aman dikkat Çaykur Rizespor Başkanı, yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcuları..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın