Transferler Hilesiz, Hurdasız Nasıl Olur Dersi Verildi

 


Ligin ilk yarısını 12 puan toplayan ve ligin en dibinde yer alan bir takımın 10 küsür yıldan beri her gün tam sayfa Rizespor sayfası yapan bir gazetecisiyim..

Ocak ayı Antalya kampı başladı ve benimle birlikte meslektaşım Alihan Telatar ile birlikte her sezon devre arasında olduğu gibi rotamız yine Antalya kampı oldu.

Bu kez çok farklı duygular altında kampa gittik. Moraller, alınan sonuçlardan dolayı sıfırın altında. Meslek bu, bu takım bizim canımız ve işimizi yapıyoruz.

Her gün bir umutla idmana gidiyoruz ama, ne gelen yeni transfer var, nede gelecek olan isimlerde bir gelişme. Tek umudumuz, Okan Hoca’nın yanına gittiğimizde kendisinden tatlı bir tebessüm ve ;”Biz düşmeyiz, ikinci devre aynı Akhisar’da yaptığım gibi olacak, sırasıyla her maç üç puan, üç puan alarak Nisan ayı ortasında ligde kaldığımıza hep birlikte şahitlik edeceksiniz” sözleri..

Akşam kaldığımız otele dönüyoruz. İstanbul ve Trabzon basınında görev yapan meslektaşlar her akşam Rize basınını temsil eden ikimizle “dalga” geçiyorlar. ;” Bu takım düştü, ne işiniz var burada, aklınızdan zorunuz mu var mı?"..

Ne diyeceksin bu adamlara? Haklılar mı? Valla haklılar. Lig sonuncusuyuz ve önümüzde geçilmezi gereken Fenerbahçe ile birlikte 4 takım daha var.

Kamp boyunca Fenerbahçe takımından gündemde olan Aatıf transfer konusu deyim yerindeyse “kabak tadı” vermişti. Geldi, geliyor, yok Ersun bırakmadı, yok eşi gelmek istemedi.

Baktım bir gün Alman takımı ile hazırlık maçı var ve sahaya Başkan vekili Ali Zeki Saruhan geldi. Ali bey geldiyse bu işte bir iş var dedik. Kendisi İranlı santrafor için iki kez İran’a gitmişti ama bu oyuncuyu kulübü taraftar korkusu nedeniyle izin vermemişti. Ali bey’i yazmamda ki ana sebep, Rizespor’un devre arası transferlerinde görünmez kahraman, gerçek bir Rizeli ve Rizespor sevdası olması. Memleketinin bir numaralı markası Rizespor’un ikinci devre yeniden ayağa kalkması ve bu takımın ligde kalması işte Ali bey’in müthiş transfer enerjisinde yatıyor. Antalya kampına ani bir çıkarma yaptı ve Aatıf’ın menejeri Enver’i o ikna etti. Tabi Fenerbahçe Başkan Ali Koç ile olan diyaloglarını ben buradan yazmayayım. Hele son gün Ali Koç’a açtı telefonu ve Aatıf’ın transferinde son noktayı o telefonda Ali Zeki Saruhan sonlandırdı.

Aatıf transferi işte böyle oldu. Bu transfer ve diğerleri ile Okan hoca müthiş bir takım yaratarak, o günlerde bize verdiği “ bu takım düşmeyecek” sözünü tuttu. Helal olsun Başkanı, yönetimi, hocası ve futbolcuları ile tüm ekibe..

Futbolda bir mucizeye imza attılar. Herkesin düştü dediği, bu takımdan bir şey olmaz, Rizespor asansör takım diye lanse ettikleri bir imaj yerle bir oldu.

Devre arası transferlerinde bir çok hikaye var. Aatıf’ın transferi bunlardan biriydi ve ben perde arkasını yazdım. Bazı oyuncular hangi takımın elinden kaçırıldı, hangi yerlerde saklandı, hepsi ayrı ayrı hikaye. Bu noktanın noktası 7 transferde emeği geçen başta Başkan Hasan Kartal olmak üzere tüm yönetime ve perde arkası kişilere helal olsun. Tabi en büyük alkış Okan hocaya. Transferler hilesiz, hurdasız ( doğru, düzgün ) nasıl olur, diğer bazı meslektaşlarına iyi bir örnek sundu.

Nisan ayının ortasında oynadığımız Göztepe maçı Ocak ayında Okan hocanın bana dediği tarihe denk geldi ve ligin bitimine aylar kala önümüzde ki sezonda süper ligdeyiz mazbatasını aldık.

Bu takım evet, ligin ikinci devresinde Türk futbol tarihinde tarih yazdı. Göztepe maçına bir iki kelime yazacak olursam, yazıklar olsun derim. İki net penaltı teknoloji olmasına rağmen “insan” hatası ile çöpe gitti. Bu takımın üzerine son haftalarda ayar çekenler var. Tam bu noktada gelecek sezon adına önce Okan hoca ile daha sonra bu takımın orta sahası başta olmak üzere 4 – 5 kaliteli ayak transferleri ile yeni sezona girmeli ve hedef ilk beş olmalı.

Devre arası gibi kısa bir zamanda bu işleri harika yapan bu ekip, ben inanıyorum ki yaz döneminde çok daha iyisini yapacaktır. Rizeli, birlik, bütünlük altında her şeyin iyisini yapar. İşte son örnek Çaykur Rizespor ve her maç artan ve kenetleen büyük taraftarı. Hepsine helal olsun…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    Bayram Gül

     14 Nisan 2019 23:16
         

    Sevgili Selim Bey, yıllardır yazılarınızı takip ederim,takımın aldığı sonuçlardan olsa gerek yazılarınızı şu sıralar ayrı bir detaylı okuyorum.Basta Hasan Kartal ve Ali Zeki Saruhan olmak üzere Okan hocaya ve tüm futbolcu ve ekibe sonsuz teşekkürler ederiz.Bu transferlerin hepsi tuttu ve hepsi üstüne düşen görevleri yaptı ve yapıyor.Gercekten bir tarih yazıyoruz ve biz buna şahitlik ediyoruz.Ama şunu şahsen bilmek istiyorum belli ki siz biliyorsunuz, bu transferlerde emegi geçen katkısı olan kim varsa yazın bilelim,tarih onları da yazsın,gizli kahraman,görünen görünmeyen kim varsa hepsinin ismini verin bize,biz de bilelim

Yorum Yapın