Bir Vekil Gitti, Şampiyonluk Geldi!

 
Bir Vekil Gitti, Şampiyonluk Geldi!
 
ÇAYKUR Rizespor bir yıl aradan sonra yuvasına yani Süper lige geri döndü.
 
Sezon başı Şampiyonluk sözü verenler sözünü tuttu.
 
Başkan İbrahim Turgut küme düşmüş bir takımın yeni başkanı oldu ve ilk günden beri şehri kucakladı, Rize ağırlıklı bir yönetim kurulu oluşturdu. Kolay değil, hiçbir iş kolay değil. Bu iş vebal taşır, bu iş sorumluluk taşır. Şehrin en büyük markası olan Ç.Rizespor’u yeniden süper lige çıkarmak, şampiyon yapmak parayla, pulla olacak iş değil. Bu ligde ne paralar harcayan takımlar, şimdi play – off potasına zorla girdiler. Bu iş yürek işi, bu iş birlik, beraberlik işi. Bu işe elini değil, gövdesini koyan Başkan Turgut ve yönetimi tebrik ediyoruz. Sahada mücadele eden futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum.
Şimdi diyeceksiniz ki teknik direktör Bülent Korkmaz’a tebrik yok mu? Yok kardeşim. Ç.Rizespor’dan sorumlu eski bakan Rize milletvekili Osman Aşkın Bak’ın sabır gösterdiği, birçok kez arka çıktığı teknik direktör Bülent Korkmaz’a tebrik yok. Aylardır bu satırlardan yazdım, canlı yayınlarda söyledim. Ç.Rizespor’a oluk oluk sponsorlar nezdinde para sağlayan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de AK Partinin oyları düşecek. Bak göreceksiniz milletvekili seçimlerinde Rize 2,5 + 0 olacak demiştim. Yani muhalefet CHP uzun yıllar sonra Rize’den vekil çıkaracak demiştim. Son seçimde 43 yıl sonra CHP Rize’den Bülent Korkmaz sayesinde vekil çıkardı. Sezon başından beri oynattığı kısır futbol Rizeli taraftarı bir türlü memnun etmedi. Aldığı tüm topçular çöp çıktı, bir çoğunu geri göndermek zorunda kaldı. Futbolcusu ile kavgalı, basını ile iletişim eksiğinde, yönetimi ile muhatap olmayan bir hoca kısaca Ç.Rizespor’a teknik yönden eksi katkı veren bir teknik adam ve ona her sefer sahip çıkarak, Rize şehrinin siyah çelenk bıraktığı, defalarca istifaya davet ettiği bir isme sahip çıkan Osman Aşkın Bak’a Rizeli seçim günü sandıkta sokaklarda bana dediğini yaptı! Ne demiştiler;
“Seçimde Reis’e oy vereceğiz, milletvekili seçiminde vermeyeceğiz”. Konuştuğum 10 kişiden 9’u bunu demişti. Çıkan sonuçlar onu gösterdi. Vermediler. Sırf Bülent Hocayı göndermedi diye Rizesporlu binlerce seçmen sandıkta onu sahip çıkanlardan hesap sordu vermedi. Dolayısıyla bu kısmen tepki oylar yıllar sonra CHP’nin Rize’den vekil çıkarmasına katkı verdi. 
 
Ben olsam CHP’li yetkililerin yerinde şampiyon teknik adam Bülent Korkmaz’ı ziyaret eder, bir de şilt verirdim! 
 
Bir hoca düşünün şampiyonluk yolunda takıma sıfır katkı veren bir hoca. Emeğe her zaman saygım var ama son maçta bile uzun süre 10 kişi oynayan bir takıma gol atamayan, başkanı, yönetimi, taraftarı korku tüneli içinde stresle baş başa bırakan bir teknik adamdan söz ediyoruz. Bu takımın başında ses sanatçısı Metin Şentürk olsa bu kadroyu gece rüyasında açık ara şampiyon yapmıştı. Bülent hoca da yaptı ama yaparken AK Parti’den bir vekil gitti, hem de sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’den 1 vekil gitti! 
Bülent hocanın bundan sonra ki teknik direktör kariyerinde başarılar dilerim. Sakın ola üst akıl hocayla devam kararı almasınlar. Yoksa diğer seçimde bir vekil daha gider! Çünkü Rize’de hocanın karşılığı teknik yönde çok zayıf, iletişimi çok kötü. Çarşıda bir Rizeli ile bir bardak çay içmişliği yok. Ona sahip çıkanlar, sandığı düşünmediler, bizler uyardık demek ki anlatamadık, yaradı muhalefete!..
 
Şampiyonluk yazısına biraz siyasetle karıştı ama burası Rize gerçek olan bu. Kimse alınmasın. 
 
Evet en başta yazdım söz verenler sözünü tuttu diye. Başkan’ın ağzından bir kez olsun “ah” sesi çıkmadı, kötü günler yaşarken bir kez olsun moralini bozmadı, sağlık sorunu yaşadı, takımı için üst düzey fedakarlıktan kaçınmadı. Özellikle devre arası transferlerinde Osman Aşkın Bak’ın yardımları altında nokta transferler yapıldı, hepsinden Allah razı olsun. Gelinen noktada zor bir şampiyonluk oldu ama buna değer. 
 
Süper ligde kalite çok ama çok yükseklerde. Şimdiden Başkan ve yönetim kolları sıvamalı. Önce takıma eli değecek bir hoca ile anlaşacaksın. Kibiri ve egosu olmayan bir hoca. Transferler şimdiden başlamalı, aksi takdirde “dejavu” olur. Yani defalarca yaptığımız, bir türlü ders almadığımız süper lig macerası olur ve kısa sürer. 
 
“ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 100. YILINDA ŞAMPİYONLUK Ç.RİZESPOR’A ÇOK YAKIŞTI. NE MUTLU Ç.RİZESPORLUYUM DİYENE”

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    saldıray

     22 Mayıs 2023 12:41
         

    şimdi doğru bir yazı oldu selim bizler rizeliyiz rizesporluyuz ama gerçekleri söyleyecek kadarda reisi seven adamlarız reisin hakkı ödenmez bu gerçek ve seçimin ikinci turunda rizeli üzerine düşeni daha fazla yapıpta reise daha fazla destek verecektir vermeside lazımdır özelliklede rizesporu sevenler bu güne kadar adam elinden geleni yaptı ama bi,r hata yaptı o kadar söylememize kendisine haber göndermemize rağmen osman aşkın bakı rizespordan uzaklaştırmadı buda yıllardır acı çeken bir sezon dahi rahat olmayan rizespor taraftarını yaraladı hesabınıda kesti sırf reis bu sefer gerçekleri görsün o sokaktaki yalakalarının nelere mal olduğunu anlasın diye şimdi söylüyorum sakınha osman aşkın bak rize sokaklarına inmesin asla siyaset yapmasın asla oy istemesin reise daha fazla zarar vermesin ikinci husus hoca derhal teşekkür edilip rizeden gönderilsin şampiyon olurken bile eziyet çektik sen dünkü maçı nasıl kazanamazsın kardeşin ya son dakijada hata yapılsa hesabını kim verecekti bunları ghörmemek aptallıktır bu sefer doğru adamla doğru ve kaliteli transferle doğru işler yapılmalı

  2. 1 0
    {usertitle}

    Ferhat

     22 Mayıs 2023 18:54
         

    Hoca takımı deyil, takım hocayı şampiyon yaptı. 

  3. 0 0
    {usertitle}

    Ahmet UZUN

     23 Mayıs 2023 09:51
         

    Bir Altınordu maçı izledik ki akıllara zarar. Ben en az 2-3 atarız dediğim maçın 30. dakikasında rakip 10 kişi kalınca bende haliyele tahminimi revize ettim. yarım düzine ( 6 tane) atarız dedim. Nerde. şampiyonluk maçını bülent korkmaz bize haram etti... Takım resmen yatmış. bi gece önce alem yapmış da maçda yürüyecek hali kalmamıştı... Bi futbolcu böyle olursa hata futbolcudadır. Takım böyle olursa  hata hocadadır.

    Şampiyonluk maçı değil de taraftara EZİYET MAÇI izledik....  Seyircinin ful çektiği böyle bir maçta böyle bir futbol.. Bülent KORKMAZ ın tüm sezonda oynattığı maçın özetiydi.

    Sonuç olarak maç bitince insan şampiyon olduk diye sevinir ya .. Ben ne yaşayacağımı bilemedim.. içimden hiç sevinmek gelmedi... zorladım kendimi olmadı.. 

    Bir an önce bu maçı unutmak istiyorum..

    Burada bir başarı hikayesi yok....

    Burada bir rezalet var...

    Adamın maç sonrası açıklamaları bile kaç kuruşluk hoca olduğunu gösteriyor.

    İnşallah bu adamı bir daha görmeyiz.. 

    Son sözüm sana başkan tüm krediler kullanılmıştır..

    Şimdi otur.. Dersine iyi çalış...

    Önce iyi bir hoca bul.. Sonra iyi bir takım kur.. Artık Rizelinin dayanacak gücü kalmadı..  

  4. 0 0
    {usertitle}

    Salarha

     25 Mayıs 2023 17:25
         

    Dogru diyorsun selim kesinlikle hoca gitmeli takimla tam bir iletisimi yok. Ama seninde yazdigin gibi bu takimin baskani kim Osman Askin Bak’mi?

    Bence bu takimin bu hallerde olmasinin bi sebebide takima disardan cok mudahale edilmesi. Bu yuzden reisin takimi diye super lig’de kimse sevmiyor bizi. Hep arkasinda birileri var diye. 
    Biz oyunumuzla on plana cikalim adam gibi transfer yapalim hakkimizla oynayalim. Takimida hocayida baskan yonetsinbaskalari degil, transferleri hoca ve baskan yapsin. Ustakil degil.


Yorum Yapın