Rizespor ve Bülent hoca “vites” artırmalı !..

 


Rizespor ve Bülent hoca “vites” artırmalı !..

Dün akşam Antalya’da oynadığımız ve son uzatma dakikası içinde bana göre de çok ağır bir karar olan penaltı atışı sonrası mağlup olduğumuz maçta karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya’a takılı kalırsak Rizespor olarak sadece günü kurtarırız, gelecek adına eziyet çekmeye devam ederiz.

Maçın hakemi Özgür Yankaya çok değil geçen sezon Hırvat teknik adam Tomas yönetiminde evimizde oynadığımız Göztepe maçında maçın son dakikası içinde kazandığımız korner atışı sonrası ceza sahasında oluşan karambolde çekme kararı verdi ve lehimize beyaz noktayı gösteren hakem. Kazanılan penaltıyı Skoda ile bir şekil gol yaptık ve Göztepe’yi 3 – 2 mağlup ederek İzmir’e eli boş göndermiştik. O maç sonrasına Göztepe veryansın etmişti, çok ucuz penaltı demişti, bu dakikada bu penaltıyı çalan Özgür Yankaya’yı tetikçi ilan etmişti. Kısaca Göztepe takımının aklı Rizespor’a ve maçın hakemi Özgür Yankaya’ya kilitlendiğinde bizim maçtan sonra uzun bir süre içerde dışarda galibiyet alamadan yoluna devam etmişti…

Kıssadan hisse.. Bizde Özgür Yankaya’ya yani maçın hakemine sığınarak eksiklerimizi görmezden gelirsek aynı akıbete uğrarız, aman dikkat.  Burada öz eleştiri de yapalım. Aynı hakem Antalyaspor 2 – 1 önde iken kaleci Gökhan’ın 88. Dakika da altı pas içinde Wright’ye koluyla yaptığı hareket e penaltı çalsa hiçbir şey diyemeyiz..

Bu sezon uluşturulan kadro şuana kadar yeterli değil. Bu takıma takviye lazım, yapılıyor, yapılmaya da devam edilecek. Lige hazır değiliz. Süper ligde 3 hafta geride kaldı. Çok dağınık futbol ortaya koyuyoruz ve inanılmaz basit hatalar yapan oyuncularımız var. Bunlar bardağın boş tarafı. Rizespor geçiş dönemi yaşıyor. Bu böyle gitmeyecek, sakat ve yeni transferlerle birlikte mutlaka milli aradan sonra çok daha farklı bir kimliğe bürünmemiz şart ve bunu da yapacak olan kişi teknik patron Bülent Uygun.

Zaten Bülent hoca bunu başaramazsa ilk giden o olur. Bu coğrafya tabelaya bakar. Kimler geldi, kimler geçti. Burada asıl önemli olan Çaykur Rizespor arması. Herkes gelip, geçici, asıl olan Rizespor kulübü, camiası..

Son 10 resmi maçını kazanamayan, taraftarı “kazan kaldıran” ve maçın daha ilk yarısında protesto ederek iki büyük taraftar grubunun stadı terk ettiği, Ersun Yanal’ın takımını ligde eli ayağı düzgün herhangi bir takım dün akşam 5’lik ederdi. Antalyaspor’un bence şansı ligde kendisi gibi tam hazır olmayan eksik bir Rizespor’u yakalaması oldu. Bu vaziyette bile 2 – 0 dan haklı olarak iki duran top sonrası kazandığımız gollerle maçı 2 – 2’ye getirmesini bildik ama o kadar savruk bir takımımız var ki son uzatma dakikası içinde bile demoralize olan ev sahibi takıma karşı bile bu dakikalarda panik yaparak kendi ceza sahamız içinde oyunu kabul ettik ve rakibe art arda verdiğimiz üç korner atışı sonrası ekstra  penaltı atışı ile sahadan mağlup ayrıldık. Oysaki tam tersi olması lazım dı. 2 – 0 dan geri dönem bir takım , oyundan tamamen düşen Antalyaspor’u son dakikalarda rüzgarı arkasına alarak bizim galibiyet golünü aramamız lazımdı. Aynı şekilde Gökhan Gönül gibi tecrübeli bir isim Antalyaspor’un kazandığı ilk penaltında ayağında ki müsait topu taça atabilir veya kaleci Gökhan’a geri pas verebilirdi ama o kornere attı. O korner atışı sonrası da Gökhan’ın eline gelen top penaltı ile sonuçlandı. Bunları yazmamda ki sebep en başta da yazdığım gibi Rizespor olarak maçın hakemi Özgür Yankaya’ya değil büyük fotoğrafa bakmamız gerekiyor. Yani kendimizi sorgulamalıyız…

Bir maçı maç içinde ufak ayrıntılar kazandırıyor.  İlk 3 hafta içinde Başiktaş açılış maçında 3 bireysel hata 3 gol yedik. Karagümrük iç saha maçında minimum hata yaptık, iyi konsantre olduk nerdeyse pozisyon vermedik ve bir puan almıştık. Ama dün gece Antalya’da 100 dakika süren maçta bireysel ufak hataları bizim takım kötü Antalyaspor’dan daha fazla yapınca maç sonu ağır bir penaltı kararı sonrası bir puanı da alamadık. Bunlar futbolun içinde olan şeyler önemli olan fazla takılı kalmadan özellikle hakem konusuna yolumuza ders alarak devam edelim. Rizespor bu ligde ilk defa hakem tarafından canı yanmıyor, son da olmayacak.  Çünkü Rizespor eti çok tatlıdır, bunlar doymak bilmez.  Özellikle son dönemde yaşadığın G.Saray takımı ile sürtüşmede senin maçına atanan ve çocukluğundan beri o takıma sempati duyan bir hakem seni inceden inceye doğrar. Bakın bakalım Özgür Yankaya ile G.S takımı kaç maç kaybetti?..

Tahir Başkan her şeye hazır olmalı. Teknik direktörü Bülent Uygun, Sportif direktörü Fahri Tatan mutlaka bu dönemde Başkana “süslü” cümleler kurar. Kimse ayranım ekşi demez zaten. Burada asıl önemli orta sularda yazdığım gibi Rizespor arması.  Transferde son bir haftaya giriyoruz. Bolasie transferi kalite kokuyor ama bize ne verecek? Önemli olan bu tip yıldız isimlerin ahlaki vicdani. Gelir  parayı alır yatar, sakatım derse.. İşimiz  çok zor zaten Remy’den ağzımız yandı. Tam tersi yeşil – mavili forma altında varını yoğunu ortaya koyar, müzmin sakatlık sorunu çıkarmasa mutlak üst düzey fayda verir, bekleyelim görelim. Bunun dışında  bu hafta mutlak iki santrafor bir stoper şart oğlu şart. Yerli takviyesi elzem. Bu iş Yasin’le Cemali ile uzun lig maratonunda zor gider.

Milli aradan sonra yeni oyuncular ve sakat isimlerin dönmesi ile çok daha diri ve dikine oynayan bir Rizespor bekliyorum. Geçen sezon Bülent hoca çıktığı ilk maç Hatayspor maçı idi ve o maçı kazanmıştı. Bu sezonda inşallah siftahı Hatayspor maçıyla yaparız. Bu Milli arada bizim geçen sezon Bülent hoca ile yakalanan takım ruhunu yakalamamız lazım. Takım bütünlüğü, birlikte hareket eden, tekmeye kafa sokan ve yürekten oynayan oyuncular bu formayı giymeli.  Özetle Rizespor ve Bülent hoca “vites” artırmalı. Vitese geçmiyorsa arıza var demektir ve önce debriyaj daha sonra Şanzıman en sonunda da şoför değişir! ..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın